• Общо 100 000 лева ще вземат вторият и третият най-добър проект в конкурса за млади предприемачи Награда EMPOWER

понеделник, 07 юни 2010
    Нови 100 000 лева се добавят към наградния фонд на най-голямото национално състезание за млади предприемачи в България – Награда EMPOWER. Освен 100 000 лева за победителя, 60 000 лева ще вземе класираният на второ място, а 40 000 лева ще вземе третият, класиран в състезанието на Фондация Empower United. Освен челните три места, парична премия в размер на 5 000 лева ще получи и победителят в категорията "Зелена Награда". Така общият награден фонд на състезанието, в което могат да кандидатстват със своята бизнес идея българи между 18 и 35 годишна възраст, достига над 200 000 лева.

"Целта на тази надпревара е да оценим изключителни идеи, които имат потенциал да се превърнат в работещ бизнес. Допълнителните награди позволяват на втората и третата най-добра идея да получат достатъчно финансиране, за да стартират своята реализация и да потърсят допълнителни инвестиции на по-следващ етап", сподели Томас Хигинс, Председател на Фондация Empower United. "Всички кандидати трябва да опишат плановете си, подготвени за спечелване на първата награда в размер на 100 000 лева, но е полезно да знаят, че ние ще финансираме не само първия, но и втория, и третия проект", разясни още той.

В продължение на пет месеца, Фондация Empower United организираше открити дискусии, чиято цел беше да разяснят на кандидатите по какъв начин да структурират и оформят своите идеи документално, под формата на бизнес план, за да кандидатстват за Награда EMPOWER. Освен четирите месечни срещи в София, открити дискусии бяха направени и в Пловдив и Варна, а общият брой, посетили шестте събития, е близо 2000 души.

Документи за кандидатстване се приемат от 1 май 2010 г. до 30 юни 2010 г. (включително) на адрес: гр. София, ул "Оборище" 36. Всички подробности около кандидатстването и необходимата документация, можете да намерите на сайта на Фондация Empower United – www.empower.bg.

Конкурсът "Награда Empower за изключителни млади предприемачи" се осъществява от Фондация Empower United със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и с подкрепата на Societe Generale Експресбанк.
    Партньори на инициативата са и Фондация Моторола, CMS и AES (Ей И Ес).
    Програмата се провежда с щедрата подкрепа на американския народ чрез Американската агенция за международно развитие (ААМР).

За повече информация:
    Радослав Цонов, Empower United, radoslav.tsonov@empower.bg, +359 2/ 819 45 74
    Анка Костова, Societe Generale Експресбанк, anka.kostova@socgen.com, +359 2/ 937 06 33
    Милица Крайнова, Еuro RSCG Sofia, militza.krainova@eurorscg.bg, +359 2/400 94 30

За Empower United
    "Empower United" е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя обединява съмишленици с богат опит и фокус върху най-добрите световни практики и новаторски методи в полза развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация в България. www.empower.bg

За Societe Generale Експресбанк
    Societe Generale Експресбанк е една от десетте най-големи банки в България с повече от 360 000 клиенти. В нея работят повече от 1 400 служители в над 140 офиса в цялата страна. Целта на Societe Generale Експресбанк е да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. В ролята си на партньор на Наградата Empower, Societe Generale Експресбанк ще допринесе с познания и опит в сегмента на малкия и среден бизнес. www.sgeb.bg

Съдържанието на тази прес-информация е отговорност на фондация "Empower United" и не отразява непременно становищата на ААМР или Правителството на Съединените американски щати.