Информация за пресата

ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ФОРУМ “КАРИЕРИ – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ” ВЕЧЕ В ПЕТ ГРАДА

сряда, 08 март 2006
ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ФОРУМ
“КАРИЕРИ – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ” ВЕЧЕ В ПЕТ ГРАДА

През изминалите години близо 40 000 студенти посетиха форума за студентски стаж и кариера

JobTiger, Министерството на държавната администрация и административната реформа и Проект "Пазар на труда" на Американската агенция за международно развитие (USAID), с традиционната подкрепа на Нестле България АД, организират пето поредно издание на ежегодния форум за студентски стаж и кариера "КАРИЕРИ 2006 – Добра Кариера, Добър Живот” – мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти.

На форума работодатели от цялата страна могат да се срещнат с млади хора, търсещи работа, да представят пред тях своите стажантски програми и свободни работни места. От своя страна младежите получават информация за условията и изскванията на работодателите за наемане на работа, възможност да ги сравняват със уменията и желанията си за професионална реализация. Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места. Миналата година от посредничеството на форум “Кариери – Добра Кариера, Добър Живот” са се възползвали 16 000 млади хора.

Тази година форум “Кариери – Добра Кариера, Добър Живот” ще се проведе в пет университетски града:
  • София – 16 и 17 март, НДК, зала 6
  • Велико Търново – 27 март, Великотърновски университет;
  • Пловдив – 3 април, Международен Пловдивски Панаир;
  • Варна – 10 април, Фестивален и конгресен център;
  • и за първи път в Русе – 20 април, Русенски университет "Ангел Кънчев".
Продължава традицията в дните преди официалното провеждане на Форума организаторите да правят предварителни срещи със студентите от университетите в съответните градове. Поканени са студенти от всички висши учебни заведения от София и страната. По време на тези срещи студентите получават полезни съвети за по-добро представяне – препоръки при съставянето на автобиография и мотивационно писмо, съвети за поведение по време на интервю, както и информация за предлаганите позиции по време на Форума.

Тази година за първи път ще бъдат проведени предварителни срещи с представители на бизнеса, посветени на организиране и провеждане на стажантски програми и ползите за работодателите от тях. След изключителния интерес към вече проведените срещи във Варна и Русе, представителите на бизнеса ще обсъждат добрите практики при провеждането на стажантски програми и в София, Велико Търново и Пловдив.

Традиционни участници във форума са както фирми от сферата на банковото дело, телекомуникациите, търговията и услугите, така и много производствени фирми.

Участието на студентите и младите специалисти във форума е безплатно.

Форум “КАРИЕРИ – Добра Кариера, Добър Живот” е част от инициативите на организаторите за създаване на благоприятна среда за развитието и запазването на младите специалисти в България.

Миналата година съвместният проект на JobTiger, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Проект "Пазар на труда" на USAID и Нестле България бе отличен с първо място в категорията “Инвеститор в човешкия капитал” на годишните награди на Българския форум на бизнес лидерите (BBLF).

В сайта на JobTiger www.JobTiger.bg може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието, пълен списък на участващите фирми и организации, както и обявените от тях позиции и стажантски програми.

За допълнителна информация, моля свържете се с екипа на JobTiger.
Тел.: +359 2 9489 128, 131, 132
e-mail: office@jobtiger.bg
Назад
ITCD