• “ТОП ИКТ Работодател” ще търси най-добрите работодатели в ИКТ сектора за 2015 г.

  четвъртък, 05 март 2015
   
   
  София, 5 март 2015 г. – За четвърта поредна година инициативата на ICT Media и JobTiger “ТОП ИКТ Работодател” ще търси най-добрите работодатели в ИКТ сектора.


  „ТОП ИКТ Работодател” изследва ангажираността и удовлетвореността на служителите в сферата на информационните и комуникационните технологии. Инициативата има за цел не само да открие предпочитаните работодатели в България, но и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на бранша.

  Компаниите, желаещи да се включат в тазгодишното изследване могат да го направят на адрес http://topictemployer.bg/Competition/.

  Проектът включва пет основни компонента:
  • Изследване на база анкета, разпространена сред служители и мениджъри на компаниите.
  • Класация на водещите компании от ИКТ и аутсорсинг сектора, развиващи дейност в България, на база специално разработена за целта методология за определяне на предпочитан работодател.
  • Кръгла маса, на която ще бъдат представени изводите от проучването и ще бъдат дискутирани горещи теми, свързани с управлението на човешките ресурси в ИКТ и аутсорсинг сектора.
  • Вечерна церемония (в деня на провеждане на кръглата маса), на която ще бъдат наградени победителите от класацията ТОП ИКТ Работодател 2015.
  • Специализирано печатно издание, в което ще бъдат представени данните от изследването.
  И тази година, проучването ще се проведе сред български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на нашия пазар. Те ще бъдат оценени и класирани по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА). През 2014 г. в “ТОП ИКТ Работодател” за участие се записаха 31 компании., а системният интегратор Sirma Business Consulting спечели голямата награда за най-добър работодател в ИКТ и аутсорсинг сектора през 2014 г. Компанията спечели тази награда и през 2012 г. Подгласници на носителя на голямата награда бяха Intelligent Systems Bulgaria и Scale Focus, които се отличиха с много високи резултати в крайното класиране и заеха второто и третото място в подредбата.

  „Топ ИКТ Работодател“ се организира от ICT Media и JobTiger и се осъществява със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България (AmCham), Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).

  За повече информация: http://topictemployer.bg
  ICT Media: Бистра Нейчева, 0885 90 52 85, bistra_neicheva@idg.bg
  JobTiger: Йоанна Ралева, 0884 070 906, joanna@jobtiger.bg