Информация за пресата

Трета трудова борса за германски фирми, търсещи служители и стажанти за офисите си в София

сряда, 29 септември 2004
Германо-Българската индустриално-търговска камара организира със съдействието на Агенция Булгарреклама ЕООД третата трудова борса за германски фирми, търсещи служители и стажанти за офисите си в София и в други градове на България. Борсата ще се състои на 1 и 2 октомври 2004 г. в Интер експо център на бул. „Цариградско шосе” 147 с работно време в петък, 01.10., от 9.00 до 17.00 ч. и събота, 02.10., от 9.00 до 13.00 ч.
Трудовата борса се организира с медииното партньорство на JobTiger.

До днес участието си в борсата са потвърдили следните компании: Булгарреклама, Балканстар, Вектра, Вюрт България, Германо-Българска индустриално-търговска камара, Адвокатска кантора Емил Бенатов и партньори, Канда България, Китнер България, Метро Кеш&Кери, Практикер, Прокредит Банк, Русенска корабостроителница, Спарки, Фесто.

Изискване към кандидатите е да владеят немски и/или английски език. Търсят се специалисти с висше икономическо, висше техническо и висше юридическо образование за длъжностите търговски представители, маркетинг специалисти, офис-мениджъри, конструктори, проектанти, кредитни и банкови експерти, касиери, финансисти, машинни инженери. Заинтересованите кандидати трябва да представят автобиография на немски и/или английски език с актуална снимка и мотивационно писмо.

Това е третата поред трудова борса за германски и българо-германски фирми. Нейният организатор – създадената през март Германо-Българска индустриално-търговска камара – е наследник на Представителството на Германската икономика и на Деловия Клуб на Германската икономика в България. Трудовите борси през 2002 и 2003 година бяха посетени от общо 2 200 заинтересовани специалисти. Обичайно се одобряват между 10 и 20% от представените кандидатури. В анкетите, последвали двете досегашни трудови борси, фирмите участнички изразяват мнението, че както проведените интервюта, така и нивото на квалификацията на по-голямата част от кандидатите напълно са задоволили очакванията им.

Практика на двете проведени досега трудови борси е документите на кандидатите, които поради евентуална липса на време не успеят да се явят на лично събеседване, да бъдат предадени на заинтересованите компании и да се включат в базата данни на Германо-Българската индустриално-търговска камара.
Назад
ITCD