ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ     
HR Industry 2015 – Регистрирайте се на преференциални цени само до 5 януари
Включете се в HR Industry 2015 и се срещнете с над 550 мениджъри и HR специалисти от български и международни компании и:
 • представете услугите и продуктите на вашата компания;
 • привлечете вниманието към вашето портфолио;
 • докажете, че вашата компания е най-добрият бизнес партньор;
 • затвърдете имиджа си на пазара.
Всички участници:
 • имат възможността да направят презентация на своята компания;
 • ще бъдат включени в специализиран каталог на HR индустрията в България за 2015 г., който се издава както в печатна, така и в онлайн версия. Хартиеното издание ще бъде връчено лично на всеки един посетител в деня на събитието;
 • ще бъдат рекламирани на сайта на събитието – HRIndustry.bg.
Запазете своето изложбено място на HR Industry 2015 още сега и се възползвайте от преференциалната цена за ранно записване!

HR Industry 2015 ще се проведе на 11 февруари 2015 г., в х-л Хилтън. Събитието се организира от JobTiger, с финансовата подкрепа на MetLife.

За повече информация и записвания:
Таня Манчева                        Елеонора Тодорова
Т: (+359) 2 491 80 14           Т: (+359) 2 491 80 22
М: (+359) 882 213 750         М: (+359) 884 505 609
E: tanya@jobtiger.bg            E: eleonora@jobtiger.bg
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
20 % повече компании в сравнение с 2013 г. участваха в кариерния форум „Дни на кариерата“ в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти в УНСС

На 4 декември се състоя форумът за кариерно развитие „Дни на кариерата“ в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. Тази година, за да представят своите свободни стажантски и работни позиции и да потърсят подходящи членове на своите екипи, се включиха 60 компании. Над 4500 студенти и млади специалисти посетиха събитието, което се проведе във фоайето на Университета за национално и световно стопанство. Форумът се организира от JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

„Университетът за национално и световно стопанство за поредна година е домакин на традиционните „Дни на кариерата“, които са мост между висшето образование и бизнеса и прекрасна възможност за директно общуване между работодателите и нашите студенти.

Постоянен и нарастващ е интересът от страна на бизнеса към форума. Затова говори фактът, че през м. декември 2013 г. в „Дни на кариерата“ участваха 50 водещи български и чуждестранни фирми, а сега техният брой вече е 60, т.е. с 20 % увеличение спрямо миналата година“, допълни доц. д-р Йордан Близнаков – директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) на УНСС.

Всяка година събитието осигурява безценна за студентите и младите специалисти възможност, на кариерните щандове да се срещнат с представители на големи български и международни компании. Те можеха да посетят и всяка от практическите работилници, които част от компаниите провеждаха паралелно през целия ден.
Успешно премина XXII-ят HR уикенд

Есенният HR уикенд се проведе на 28 и 29 ноември 2014 г. в хотел „ФЕСТА – Уинтър Палас“, Боровец.

Както традициите повеляват – забавлявайки се, споделихме опит, дискутирахме темите, които ви вълнуват и са важни за HR обществото и се учихме взаимно.

Част от темите, на които обърнахме внимание по време на срещата бяха:
 • Некачественият подбор - какво пропускаме?
  Модератор: Тодор Тодоров, Assess Ltd;
 • "Как да оценяваме мотивацията в процеса на подбор на персонал? Какво е влиянието на социалната среда върху мотивацията на индивиди и екипи?"
  Модератори: Полина Йорданова и Калин Иванов, Юнивърс Флоу;
 • „Програми за развитие и задържане на търговци във Vivacom”
  Модератори: Стела Йорданова и Ваня Василева, VIVACOM
Вижте и презентациите на някои от дискутираните теми: http://www.slideshare.net/JobTiger/xxii-hr-weekendunivesre

Благодарим ви, че споделихте с нас всички тези емоции!
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
TÜV AUSTRIA Academy Мениджмънт програма в България

От началото на 2014 г. JobTiger в партньорство с TÜV AUSTRIA Akademie и ХуМан Институт за хуманистичен мениджмънт България организират TÜV AUSTRIA Мениджмънт програма за България.

Програмата е базирана на TÜV AUSTRIA Akademie ноу-хау и е адаптирана към особеностите на българския пазар. TÜV AUSTRIA Мениджмънт програмата е насочена към мениджъри и служители на високи постове, като акцентът е насочен към получаване на изцяло практически знания от успешни мениджъри и експерти в различни бизнес направления.

TÜV AUSTRIA Management Program има за цел да развие бизнес уменията на участниците, да обогати познанията им в областите: маркетинг, икономика и право с оглед повишаване качеството на комуникацията с клиенти. Гост-референти са български и чуждестранни успешни бизнес мениджъри и експерти с доказан практически опит в различни бизнес сектори, готови да споделят своите знания, умения и опит.

На успешно завършилите програмата ще бъде издаден TÜV AUSTRIA Business Manager Сертификат в съответствие с ISO / IEC 17024 от TÜV AUSTRIA Cert – високо реномираната международна сертификационна и мониторингова група, част от топ-институциите, предоставящи независимо сертифициране.

Записванията за следващото издание на програмата вече започнаха, а крайният срок да се включите е 31 януари 2015 г.
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране | декември 2014 г.

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.

За записвания и допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger или да пишете на e-mail: gcdf@jobtiger.bg.
Зелена Колед@ в офиса

Декември – най-топлият месец изпълнен с портокалов аромат, нежно примесен с привкус на канела, кристални снежинки, захаросани емоции и множество изненади под зелената елха. Какво е Коледа без зелена и свежа елхичка, която с радост да украсите?

Инициативата „Зелена Колед@“ ще ви помогне да сътворите най-незабравимата Коледа във вашия офис! А на пролет, когато природата разцъфва заедно с всички колеги, елате с нас – екипите на ICN.bg и Slides.bg заедно да посадим дръвчетата!

JobTiger вече сме част от Зелена Колед@! Включете се и вие и нека заедно да споделим една истинска Колед@! - http://zelenakoleda.bg/
 
Интересно от JobTiger.tv
Кирил Бораджиев от HRS: „Участието в HR Industry е полезно за бизнеса“

На 11 февруари 2015 г. ще се проведе поредното издание на единственото изложение, представящо услуги и продукти за управление на човешките ресурси в България – HR Industry. То се организира за четвърта поредна година от JobTiger, с финансовата подкрепа на MetLife.

„Моята банка на бъдещето” 3.0 приключи след оспорвана надпревара
Astrea: „Намираме HR Industry за добре организирано изложение“
SITEL продължава набирането на специалисти за новия си център в гр. Варна
Ивайло Гърков, Business Effect: „Не се досещам за нещо, което да не ни харесва в HR Industry“
На 28 ноември ще се открие изложбата „Lights & Shadows“
IT Talents: „Основната ни мисия е да направим IT сферата в България доста по-широка“
Любопитно от JobTiger Блог
Подборът на персонал – жертва на когнитивните отклонения

Предполагам сте забелязали, че хората се ласкаят от мисълта, че са умни, съобразителни и практични, а в решенията и действията си се ръководят само от рационални подбуди. Тогава, защо е пълно с толкова скудоумни персони и нелепо действащи индивиди около нас?

Из дневниците на кариерния циник (5) – “Вратата, която ми отне красотата”
4 съвета преди интервю за работа
Из дневниците на кариерния циник (4) – “Кафе с ако”
Кои са вашите предимства?
Избягване на стреса в работата
В три изречения (CXXXV)
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Очаквайте скоро „Национални дни на кариерата 2015 - Добра кариера, добър живот“

Очаквайте през м. март 2015 г. началото на четиринадесетото издание на най-големия кариерен форум в България - „Национални дни на кариерата“ 2015.

Ще стартираме в София, а след това и във всички големи академични центрове в страната.

Следете careerdays.bg и www.JobTiger.bg за актуална информация за форума.