ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Годишен календар на събитията организирани от JobTiger през 2017 г.
Очаквайте скоро началото на регистрацията за тазгодишните издания на събитията, организирани от JobTiger.

Първото събитие в тазгодишният ни календар е шестнадесетото издание на най-мащабното кариерно събитие в страната „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“ 2017. Кариерният форум ще стартира на 14 и 15 март 2017 г. в София, след това ще продължи във Варна на 20 март, Русе – 22 март, Велико Търново – 27 март, Свищов – 29 март, Бургас – 3 април и Пловдив – 5 април.

Тази година технологичната конференция Be IT Conference, организирана от JobTiger, ще се проведе през м. май 2017 г. Имаме изненада за вас – конференцията ще се реализира в два града – Пловдив на 13 май 2017 г. в Grand Hotel Plovdiv и София на 20 май 2017 г. в Suite Hotel Sofia.

Четвъртото издание на първия онлайн кариерен форум в България Виртуални дни на кариерата, ще бъде на 22 юни 2017 г.

Есенните събития на JobTiger ще стартират с „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Телекомуникации и BPO. Форумът ще се проведе в София на 12 октомври 2017 г. и в Пловдив на 16 октомври 2017 г. За първи път, през 2017 г., „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Телекомуникации и BPO ще се проведат и в гр. Варна – на 18 октомври 2017 г.

Последното кариерно събитие за годината - „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти ще се проведе на 30 ноември 2017 г. в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Тази година може да се възползвате от преференциални цени за пакетно участие, ако сега се регистрирате за събитията от календара на JobTiger.
Повече информация във връзка със събитията, пакетите за участие и начина на регистрация бихте могли да получите от нашия екип:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13 / 22
0884 505 609
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Новата бизнес година стартира в Трявна

Новата 2017 година се очертава да бъде изпълнена с динамика, иновативност и нови възможности за развитие и надграждане на HR сферата в България. Най-голямата агенция за комплексни HR услуги на родния пазар – JobTiger – винаги се е стремяла да подкрепя и развива човешките ресурси, това е и причината да стартира новата бизнес година с второто издание на Business Leaders and HR Meetup. Това е единственото събитие в България, което събира собственици и управители на компании от различни бизнес сектори и HR специалисти на едно място.

На 19 и 20 януари възрожденското градче Трявна ще се превърне в център за споделяне на добри практики, а темите, които бяха специално подбрани спрямо нуждите на българския пазар на труда, ще са: ангажираност на персонала и практически аспекти в средното и висшето образование – дуално обучение и магистърски програми. Двете панелни дискусии на 19 януари ще продължат до 16 часа, което дава чудесната възможност на гостите да се насладят на забележителностите на планинското градче, или да създадат нови контакти!

Остават само 10 дни до Business Leaders and HR Meetup, така че не пропускайте да запазите за себе си едно от ограничените места за старта на новата бизнес година, който Ви е подготвил JobTiger.
Започват срещите на работодатели от „Тракия икономическа зона“ с кандидати от цялата страна, организирани от JobTiger

В края на миналата година едни от най-големите работодатели от индустриалните зони на Пловдив обявиха началото на стратегическа инициатива за привличане на кадри. Сенсата Технолоджис България, АББ България, Белла България, Кауфланд България и Либхер Хаусгерете - Марица ще се срещнат с потенциални кандидати от страната по време на Информационни дни на кариерата, организирани от JobTiger. Инициативата е подкрепена от община Пловдив, клъстер „Тракия икономическа зона“ и Тръст за социална алтернатива.

Срещите с работодатели ще се проведат в различни градове в цялата страна, като първият етап обхваща:
24 януари – Ловеч
28 януари – Сливен
04 февруари – Стамболийски
10 февруари – Монтана
11 февруари – Бяла Слатина


Актуална информация за проекта можете да откриете на официалната страница на инициативата – http://plovdiv.careerdays.bg/
Какви са ползите от участието в HR Industry?

На 9 февруари, в Интерпред-СТЦ София, ще се проведе шестото издание на браншовия форум HR Industry. Това е единствено по рода си събитие, което събира на едно място най-значимите и иновативни компании от сферата на човешките ресурси. Изложителите оперират в различни сфери на дейност – подбор, оценка на персонала, обучения, тренинги и тиймбилдинги, обработка на възнаграждения, HR аутсорсинг, здравно и пенсионно осигуряване, трудова медицина, консултантски услуги и одит, временна заетост, ваучери за храна, работно облекло и подаръци, както и всички други области, свързани с привличането, развитието и мотивирането на служителите.

Участниците често са утвърдени компании с опит и фирмено ноу-хау. За тях това събитие предлага не просто възможност да се представят за първи път пред публика, а множество ползи, които съдържат потенциала да направят бизнеса си още по-печеливш и видим за клиентите.

Една важна полза е шансът всяка фирма да „си свери часовника“. Това означава, че на изложението традиционно се представят най-новите услуги, както и всички актуални иновации, предлагани от една или друга компания в бранша.

Една друга полезна придобивка е и възможността за фирмено видеопредставяне. Какво означава това? Всяка година на изложението медийният екип на JobTiger интервюира някои от най-атрактивните изложители на събитието. Впоследствие тези видеоинтервюта се появяват в медийния сайт на организатора – JobTiger.tv.

Разбира се, наличието на стотици колеги от бранша също не е за подценяване. Много от тях са опитни HR специалисти, задаващи водещите тенденции и работещи на високо професионално ниво. Срещата с тях е винаги обогатяваща, което си личи най-добре от семинарната програма. Тя, всяка година, е запълнена – както с презентации на участващи компании, така и с множество посетители, активно участващи в дискусиите.

Ползите от участието в изложението са многобройни и тук няма да се опитваме да обхванем пълния им спектър. Препоръчваме ви най-ангажирано да се включите и вие сред изложителите и да разберете от първа ръка какво представлява единственото HR браншово изложение в страната. Ще си тръгнете обогатени и мотивирани, което е повече от достатъчен довод за участие. Ще ви очакваме!

За допълнителна информация и записвания посетете сайта на събитието или се свържете с екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13 / 22
0884 505 609
 
Интересно от JobTiger.tv
Трудовата мобилност – едно от решенията за запълване на свободните работни места

През последните години безработицата бавно, но стабилно спада. Това, разбира се, е добра новина. Същевременно от гледна точка на бизнеса, това води и до някои проблеми. Все по-трудно и бавно става запълването на свободните работни места. На пазара на труда изчезват квалифицираните кандидати, т.е. трябва да се планират все повече обучения за новонаетите служители. Настъпва така нареченият „Пазар на кандидата“ – т.е. кандидатите диктуват условията на пазара на труда. Това положение не е ново в България, вече имаме опита от 2007 – 2008 година, когато бизнесът работеше в същата среда. Негативните ефекти също са познати – проблеми при разширяване на съществуващи предприятия, както и колебания и дори отказ от планирани инвестиции. Точно това се случва в момента в Пловдив и региона.

  • Какво споделят участниците в HR Industry?
  • Защо ангажираността на хората в компанията е толкова значима за успеха?
  • Unimasters Logistics: „Непрекъснато предизвикани сме да дадем на клиента повече“
  • Практически аспекти в средното и висшето образование – дуално обучение и магистърски програми
  • Най-важните тенденции в технологиите през 2017
  • 6 грешки по време на интервю, които биха накарали мениджърите да загубят интерес към вас
  • 3 причини, поради които HR отделът е ключов за успеха на вашата компания
  • Webit.FESTIVAL ЕВРОПА 2017
  • Ако забогатеете, отново ще имате нужда да работите