ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
HR and Business Leaders Summit - "The Future of Employee Experience"
HR and Business Leaders Summit е еднодневна международна конференция, част от срещите Business Leaders and HR Meetup. Тук ще имате възможност да се запознаете с интересни теми, свързани с фокуса към служителите – обучение, развитие, лидерство, мотивация и ангажираност и т.н. Темата на предстоящата международната конференция HR and Business Leaders Summit е: The Future of Employee Experience.

Водеща част от програмата на HR and Business Leaders Summit са практическите работилници. Темите са разнообразни и обхващат всички актуални тенденции в световен мащаб. В сутрешния блок посетителите ще могат да избират между темите Learning Design; Роли, представяне и екип: игра на аналогии между света на спорта и света на организационната психология и Използване на технологии при изследване на ангажираността.

Следобедният блок също дава възможност на присъстващите да избират между три теми: Развитие на лидерите; Бизнес симулации в обученията и Design thinking при подготовка на въвеждащо обучение.

Оставащата част от програмата събира трите потока в една интересна дискусия, чийто основен фокус отново е служителят и employee centric подходите. По време на дискусионната програма ще имате възможност да обмените гледни точки с HR специалисти и бизнес лидери от различни сектори, като Димитър Цоцорков, Радомир Чолаков, Георги Узунов, Светлозар Петров и Елена Маринова.

Сред лекторите на събитието са водещи специалисти, като Олимпия Меса - основател на първата компания за дизайн с учебна цел в Централна и Източна Европа, Тодор Тодоров - криминален психолог и управител на АСЕС ЕООД - една от най-големите български консултантски компании в областта на психологическите услуги в подкрепа на бизнеса. Константин Папазов е треньор по баскетбол на баскетболния отбор “Левски Лукойл”, бивш президент на БК „Славия“, треньор на мъжките състави на „Левски“ и „Лукойл Академик“, както и на мъжкия национален отбор. Кои са останалите лектори, може да видите тук: https://jobtiger.events/hrbls/#speakers

Ако фокусът на вашата компания е обърнат към служителите, то HR and Business Leaders Summit е точно за вас.

HR and Business Leaders Summit се организира от JobTiger – компания за HR услуги с подкрепата на Paysafe.

За повече информация и записвания: https://jobtiger.events/hrbls/
Местата за участие в есенните кариерни събития на JobTiger са почти изчерпани

Есенните събития на JobTiger ще стартират с „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг в гр. София на 11 октомври 2018 г. Събитието ще се проведе в Пловдив на 15 октомври 2018 г. и Варна – на 17 октомври 2018 г. 98 компании са заявили участието си в поредицата от специализирани кариерни събития.

Организатор на събитието е JobTiger, компания за комплексни HR услуги и създател на първия кариерен сайт в България – jobtiger.bg. JobTiger е и най-големият организатор на кариерни форуми в страната. Златен спонсор на форума е LiveArea, сребърен спонсор – Accenture Bulgaria, бронзов спонсор – Milestone Systems Bulgaria.

Деветото есенно издание на специализирания форум „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти ще се проведе на 29 ноември 2018 г. в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). 66 са компаниите, които вече са заявили участието си във форума.

Събитието се организира отново от JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

Повече информация за събитията, оставащите места за участие и начина на регистрация бихте могли да получите от екипа на JobTiger:
events@jobtiger.bg
02/49 180 13/ 22/ 24
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Защо да изследваме ангажираността на служителите си?

Проучванията на ангажираността на работното място, с цел установяване на желанието и готовността на служителите да изпълняват работата си и да допринасят за успеха на компанията, са все по-често срещани. Мениджърите насочват все по-голяма част от енергията си именно в това да установят какво ангажира работещите в компанията и какво влияе негативно на тяхната ангажираност.

Висока ангажираност – продуктивност – по-добри финансови резултати

Много различни и независими изследвания показват, че има директна връзка между нивото на ангажираността на служителите, тяхната продуктивност и финансовите резултати на компанията. Освен по-добрите икономически показатели, има още няколко ключови причини, поради които работодателите се включват в независими външни проучвания на ангажираността.

Социален пакет – какво точно искат служителите?

Изследването на ангажираността позволява на компаниите да преразгледат своята цялостна система за възнаграждения, включваща заплати, бонуси и допълнителни придобивки. Знанието за предпочитаните от служителите придобиви е от изключителна важност, за пренасочване на бюджета именно към тях и за поставянето на основи за дългосрочното задържане на кадрите в компанията.

Ако вече се чудите как и кога да проведете изследване на ангажираността сред служителите си, посетете Национално изследване на ангажираността.
Zaplatomer.bg подобрява анализа на заплати чрез регресионен модел в изчисленията

Zaplatomer.bg, който е част от международната група Paylab, включваща 19 локални платформи за сравняване на заплати, въведе нов начин за обработване на данни.
Използването на регресионен модел подобрява възможностите за анализ на заплатите и предоставя по-подробна информация за възнаграждението на служителите. Този метод позволява от събраните данни да се извлече много повече информация и в зависимост от връзките между отделните масиви данни точно да се изчисли възнаграждението за позиции, за които няма достатъчно сведения за нивата на заплатите. Така повече клиенти, които се интересуват от данни за заплати може да се използват анализите на Zaplatomer.bg.

Новият метод използва променливите по-комплексно и надеждно като по този начин Zaplatomer.bg дава отговор на клиентите за това каква е заплатата в момента (средна заплата + диапазон на заплатата) за отделни позиции по отношение на регион, опит, възраст, размер на компанията и образование.

Средногодишно международният сайт Paylab.com събира повече от 550,000 въведени заплати за над 450 позициив базата си данни. Обемът на събраните данни е различен за отделните позиции. До момента Zaplatomer.bg не предоставяше доклади за заплати за позиции с много малко респонденти в даден регион. Благодарение на регресионния модел, който нашият екип от анализатори разработва почти една година, платформата може да търси причинно-следствени взаимоотношения между отделните параметри и логически да прогнозира заплатите дори за региони, за които няма много въведени данни, само на база на общите събрани данни.

Как функционира регресионният модел на практика, може да прочетете в Zaplatomer.bg.
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Coventry University с индивидуално представяне у нас

Всяка година, над 400 000 международни студенти избират Великобритания, за да завършат своето образование. Високото академично ниво и богатото разнообразие от програми, които се предлагат в британските университети, са повече от привлекателни и за българските студенти.

На 20.09 от 18:30 ч.в х-л „Маринела“, представител на един от водещите университети на Острова – Coventry University, ще гостува в София, за да се срещне с бъдещи студенти, които обмислят кандидастване във Великобритания.

Заповядайте на 20 септември от 18:30 ч. в х-л „Маринела“, за да получите полезна информация за специалностите, изискванията за прием, финансирането, настаняването, обучението и живота в Ковънтри.

Входът за събитието е свободен. Възможност за безплатна регистрация ще откриете ТУК.