ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Очакваме ви днес в Пловдив на „Дни на кариерата“: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг
Днес до 16:00 ч. в Пловдивски Панаир, Конгресен център ще се проведе второто от поредицата специализирани кариерни събития в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг.

Първото събитие, в София, се проведе на 12 октомври и доказа, че в България има работа за хора, които владеят чужди езици или имат ИТ квалификация.

Над 950 млади хора посетиха софийското издание на събитието, повечето от които студенти в последния етап от обучението си или наскоро дипломирани млади хора, търсещи най-добрия старт за професионалния си живот.

Някои от тях споделиха наистина вълнуващи неща, най-вече надеждата и очакванията си за това да получат възможност да натрупат опит и знания, да научат нови неща и да получат шанс за развитие.

Представени бяха 82 компании от най-бързо развиващите се сектори в страната ни, които предлагат и най-голям брой работни места.

И в Пловдив, събитието ще събере на едно място студенти и млади специалисти с представители на повече от над 20 водещи български и международни компании, които търсят служители и стажанти с умения в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинг сектора.

В рамките на деня ще се проведе и дискусионен панел под названието „Особености на ИТ кариерата“. На него ще присъстват представители на различни компании изложители, които ще споделят своето ноу-хау по темата и ще дискутират с посетителите предизвикателствата в ИТ бранша.

Ще се проведе и томбола с награди, осигурени от фирмите-участници, в която могат да се включат всички, посетили събитието.

Предстои и следващо издание на форума във Варна - 18 октомври 2017 г., Swiss Belhotel.

Очакваме ви!

Кариерният форум се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Златен спонсор на събитието е iCARD, бронзов спонсор TeleTech Eastern Europe. Организационен партньор е Интерпред – СТЦ София.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
ACCEDIA e „ТОП ИКТ Работодател“ на 2017 г.

Компанията Accedia оглави класацията „ТОП ИКТ Работодател“ за 2017 година. Accedia е начело на подредбата, част от шестото издание на проекта на JobTiger и ICT Media.

Компанията получи наградата си лично от Любомир Ганчев, съветник на Министъра на икономиката на Република България.

Методологията и проучването са дело на компанията Audit Advice Associates (AAA), специализирана в одита в областта на човешките ресурси. Отличените компании бяха наградени на церемония на 10 октомври 2017 г. в Български Културен Център.

Първите три позиции в крайното общо класиране на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ сред всички участници и категории заемат: първо място – Accedia, две втори места – TINQIN и Questers и трето място – SAP Labs Bulgaria.

През 2017 г. в проучването “ТОП ИКТ Работодател” се включиха 28 компании, като 2393 техни служители попълниха въпросниците за изследване на удовлетвореността и ангажираността, а в класацията участваха 22 компании.

Основните категории на финалната подредба са четири: „Развой на софтуер“, „ИТ услуги“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“ и „Малки компании до 60 служители“. Победителите по категории в шестото издание на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ са:
– в категория „Аутсорсинг на ИТ услуги“ – Questers
– в категория „ИТ услуги“ – TINQIN
– в категория „Развой на софтуер“ – Accedia
– в категория „Малки компании до 60 служители“ – OrangeDot

Церемонията по награждаването на победителите бе предшествана от Кръгла маса, по време на която бяха изнесени обобщени данни от проучването и шестимата панелисти представиха накратко мненията си по темата.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Трансгранична трудова борса във Великотърновски университет

На 19 октомври 2017г. от 10:00ч. ще се проведе Трансгранична трудова борса във Великотърновски университет в Библиотечно информационния център на ВТУ, Корпус 5.

Целта на събитието е запознаване на младите хора и студентите от Великотърновска област с актуални възможности за стажове, практики и работа, засилване на връзката между образованието и бизнеса, както и трудовата мобилност в трансграничния регион.

Събитието се организира в рамките на проект Обединени за общ пазар на труда: интегриран подход за трудова мобилност в транграничния регион между Румъния и България“, № 16.4.2.054,ROBG 131 по програма Трансгранично сътрудничество Румъния – България.

По време на събитието ще присъстват компании от България и Румъния.

Организатори на форума са Кариерният център на Великотърновския университет, JobTiger, Бюро по труда – Велико Търново и Европейски информационен център от българска страна и Фондация ЕММА – Букурещ.

Участието на събитието за изложители е безплатно.

Все още има места за участие. Регистрация като работодател можете да направите на този линк:
https://jobtiger.events/cross-border-labor-exchange/veliko-tarnovo/
 
Интересно от JobTiger.tv
„Дни на кариерата“ – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг доказа, че в България има работа за хора, които владеят чужди езици или имат ИТ квалификация

Събитието, от което много млади хора започват своя възходящ трудов път

Старт на кариерния форум дадоха Светлозар Петров – Управител на JobTiger; Петър Николов – заместник-министър на образованието; Полина Маринова – директор на дирекция „Регионална служба по заетостта“, гр. София, Мая Гиндева – представител на TeleTech Eastern Europe – един от спонсорите на събитието, както и Ангелина Славкова – представител на Интерпред – СТЦ София – организационен партньор на кариерния форум.

  • ACCEDIA: „Тепърва ще ставаме все по-добър работодател“
  • #HRInterview – HR екип на Coca Cola European Partners
  • IT истории – Николай Кръстев
  • Можеш ли да спасиш света на половин работен ден?
  • #HRInterview – Стефан Димитров, Специалист по подбор на персонал в Modis IT Outsourcing
  • Успехът ръка за ръка с личната идеология
  • Могат ли тигрите да скачат високо?!
  • #HRInterview – HR Екип на Interoute Bulgaria
  • Как да постигате целите си? Ето главното правило на психолозите!
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Втората национална коучинг конференция с международно участие ще се насочи върху лидерството в променящата се среда

Авторитетни международни лектори – коучове и представители на бизнеса ще се включат в престижния форум

За втори път в България се организира Националната конференция по лидерство и коучинг, която този път ще бъде на тема „LEADing into the FUTURE“. Събитието ще се проведе на 25 и 26 октомври в Captial Fort, организира се от АЙ СИ ЕФ България – българското представителство на Международната коуч федерация (ICF) и в него се очаква да се включат над 20 авторитетни лектори.

Събитието е отворено за всички, които се интересуват от професионално и личностно развитие и търсят начини как да реализират високи постижения и да развиват талантите – своите и на екипите си. Конференцията ще се фокусира върху това как лидерите да се развиват и усъвършенстват в съвременната непрекъснато променяща се среда, как се измерва ефектът от коучинга, как да се прилага всеобхватната демокрация (Deep Democracy), което представлява системен подход за работа с хора, групи и екипи, както и много други въпроси. Организаторите си поставят за цел чрез този престижен форум да допринесат за развитието на професионалните и лидерски качества на специалистите, което ще има ефект и върху икономиката на страната ни като цяло.