ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Plovdiv IT Meetup – Liebherr Edition
На 27 октомври ви очакваме в най-стария европейски град на първият Plovdiv IT Meetup!

Plovdiv IT Meetup ще срещне пловдивската IT общност със специалисти от различни сфери в програмирането. Всеки месец JobTiger и Hackafe Plovdiv ще канят различни лектори, които да разкажат на по бира какво всъщност правят в работата си.

Първата среща е с Херберт Гернер и Хайнц Клем от Liebherr – Германия, които ще споделят за работата си от „кухнята“ и ще разкажат (и покажат) интересни казуси в embedded systems development. И разбира се ще ви посрещнем с хубава бира.

ПРОГРАМА

18:00 – 18:15 – Welcome бира
18:15 – 18:45 – Embedded systems development, or how to code something that you can touch with your hand – работилница с Хайнц Клем и Херберт Гернер - Либхер-Хаусгерете Оксенхаузен, Германия
18:45 – 19:00 – Панел с въпроси към гостите
19:00 – 20:30 – Дискусия и бира

Очакваме ви на 27 октомври в Limacon Co-working space, гр. Пловдив от 18:00 ч. Срещата е отворена за всички ИТ специалисти, които искат да знаят какво се случва в софтуерното програмиране в Пловдив. И също като нас вярват в обмяната на опит от първа ръка на по бира.
Виртуални дни на кариерата - Бързо, лесно и от всяко устройство
В забързаното ни и динамично ежедневие все повече ни се налага да сме свързани от всяка точка на света, без значение от пол, възраст и образование. Цялото ни ежедневие се е променило, комуникацията ни с хората, начинът ни на работа, а дори и търсенето на нови кариерни възможности.

Днес можем да се свържем с бъдещите си работодатели от всяка точка на света и с един клик на сайта на единствените в България Виртуални дни на кариерата. Форумът ще се проведе изцяло онлайн на 9 ноември от 11:00 ч. до 16:00 ч., а за да се включите, не се налага да пътувате, да подбирате най-подходящите дрехи от гардероба си или да се притеснявате за прическата си. Необходимо е само да имате мобилно устройство и достъп до интернет.

Събитието е полезно не само за хората, израснали в дигиталната ера, но и за работодателите. Фирмите от различни бизнес сектори могат лесно да намерят таланти, които да допълнят фирмените екипи, без специалистите по „Подбор на персонал“ да напускат работното си място. Спестявайки време и разходи, представителите на всяка компания могат да провеждат структурирани интервюта, лесно да задават въпроси и да получават ясни отвори. Всяка чат сесия е с предварително зададена продължителност, което допълнително ще мотивира кандидатите да бъдат максимално изчерпателни и бързи в своите отговори.

Регистрацията за Виртуални дни на кариерата е все още отворена. Работодателите могат да заявят участие на преференциални цени до 28 октомври.

За търсещите работа, които се регистрират и вземат участие в деня на събитието с поне 3 чат интервюта, ще разиграем томбола и могат да спечелят очила за виртуална реалност.
Регистрирайте се и бъдете online на 9 ноември!


Повече информация можете да намерите на сайта http://virtual.careerdays.bg/

Виртуални дни на кариерата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.
 
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
TSD Services e „Топ ИКТ Работодател“ на 2016 г.

В инициативата на ICT Media и JobTiger бяха отличени също и компаниите TINQIN, Comptel Communications, MentorMate Bulgaria, Sirma Business Consulting, и Ericsson Telecommunications Bulgaria.

За първа година организация от сектора на изнесените услуги оглавява класацията „ТОП ИКТ Работодател“. TSD Services е начело на подредбата, част от петото юбилейно издание на проекта на ICT Media и JobTiger. През 2016 година проектът се провежда под слогана „5 години успешни заедно“. Методологията и проучването са дело на специализираната в одит в областта на човешките ресурси компания Audit Advice Associates (AAA). Отличените компании бяха наградени на церемония на 11 октомври 2016 г. в хотел Best Western Premier Sofia Airport.

През 2016 г. първите три позиции в крайното общо класиране на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ сред всички участници и категории заемат TSD Services (начело и на категорията „Аутсорсинг на ИТ услуги“), TINQIN (първа и в категория „ИТ услуги“) и Comptel Communications.

През 2016 г. в проучването “Топ ИКТ Работодател” се включиха 37 компании с общ списъчен състав 5421 служители, като до класациите достигнаха 31 компании с 3172 служители, което е рекорд сред всички издания на проекта досега.

И през тази година основните категории на финалната подредба са пет: „Малки компании до 50 служители“, „ИТ услуги“, „Телекомуникации“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“, и „Развой на софтуер“. Победителите по категории в петото издание на проекта „ТОП ИКТ Работодател“ може да видите тук.

Проектът нямаше да може да се реализира без всички партньори, които я подкрепиха - CSC Bulgaria, EPAM Bulgaria, Sofia Airport Center, адвокатско дружество „Динова, Русев и съдружници“, Sodexo, INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites.
В България има активни млади хора, които искат да работят и си търсят работа

Премина успешно тазгодишното издание на единствения в България кариерен форум, насочен към компании в секторите: ИТ, Телекомуникации и Business Process Outsourcing (ВРО). То се състоя на 13 октомври в София и на 14 октомври в Пловдив.

В това издание на Дни на кариерата в София участваха рекорден брой компании – 79, които представяха своята дейност, както и възможностите, които предоставят за работа и развитие на кариера в България. В София събитието беше посетено от над 650 млади хора, мнозинството, от които бяха студенти, активно търсещи работа.

Това бе първото пловдивско издание на популярния формат, който се провежда от седем години в София. Нуждата на работодателите от млади специалисти и засиленото търсене на работа сред студентите и завършващите породиха необходимостта и от самостоятелно събитие в Пловдив. Успехът на инициативата е ясен знак за развитието на тези сектори в града – 26 компании представиха своите свободни позиции и над 400 младежи се включиха в събитието.

В програмата и в двата града бяха включени практически работилници, по време на които работодателите демонстрираха начините на работа в компаниите и разказаха повече за вътрешнофирмения живот. Провеждаха се и събеседвания с кариерни специалисти от JobTiger, в които студентите получаваха професионални съвети как да изградят свой успешен Personal Brand, който да им помогне в кариерата.

„Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, златен спонсор е PFS, а сребърен – Televic/Demasys. Партньори на събитието са JobTiger.tv, DEV.bg, Kaldata, ISIC, Computerworld, Uspelite.bg и сп. Икономист.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
GCDF сертификационен тренинг по кариерно консултиране

Основен фокус на тренинга: Усвояването на умения и знания за оценка на потенциала, силните страни и областите за развитие на служителите, както и умения за консултиране, коучинг и менторинг.

За кого е предназначен сертификационният тренинг: специалисти по човешки ресурси; консултанти и коуч специалисти; мениджъри на екипи.

Предстоящо издание на тренинга: 2 и 3 ноември 2016 г.
Поради големият интерес, се предвижда и още едно издание на тренинга в началото на м. декември 2016 г.

За записвания и допълнителна информация, може да се свържете с екипа на JobTiger или да пишете на e-mail: gcdf@jobtiger.bg.
 
Интересно от JobTiger.tv
Георги Бачев, PFS: „След като аз съм успял, защо и другите да не успеят също?“

Премина успешно 7-то поредно издание на единствения в България кариерен форум, насочен към компании в секторите: ИТ, Телекомуникации и Business Process Outsourcing (ВРО). То се състоя на 13 октомври в София и за пръв път, на 14 октомври в Пловдив и беше посетено от над 1000 млади хора, мнозинството от които бяха студенти, активно търсещи работа.

В това издание на Дни на кариерата участваха и рекорден брой компании – 79, които представяха своята дейност. Разговаряхме със Златния спонсор на събитието – PFS България – за причините да се включат и да подкрепят този популярен формат.

  • Клъстер Тракия икономическа зона, община Пловдив и бизнесът заедно ще решават проблемите със заетостта
  • Млади професионалисти от Пловдив имат вече собствено кариерно събитие под тепетата
  • 15-те най-добри университета в Европа
  • 8 начина да се харесате на останалите от пръв поглед
  • Валентина Диканска поема управлението на Съвета на жените в бизнеса в България
  • 25 съвета, за да бъдете влиятелни в онлайн пространството (трета част)
  • Преимуществата на малкия бизнес
  • Втори етап от интервюто за работа – грешките, които трябва да избягваме
  • 6 типа разходи, които стартиращите нов бизнес често не предвиждат
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
На 04 ноември за първи път в България ще гостува Саймън Бароу - познат още като “бащата на концепцията за управление на работодателска марка”.

Той ще проведе целодневен майсторски клас по Employer Branding, където ще сподели своя опит и ще даде ценни съвети за успешни стратегии при привличане, ангажиране и задържане на талантите в компанията.

Събитието е подходящо за: HR мениджъри, специалисти по набиране и подбор, изпълнителни директори и собственици на бизнес, мениджъри и експерти по Маркетинг, PR & Комуникации.

Можете да запазите мястото си тук: http://employerbranding.tothetop.bg/
На 25 и 26 октомври, 2016 г. ще се проведе изложението на работодатели "Дни на кариерата".

Организира се от Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на Техническия университет – София.

Заявили участие са 100 работодатели, готови да поканят в екипите си възпитаници на Техническия университет – София.

В рамките на мероприятието ще се проведат и 18 фирмени презентации в две учебни зали в 12 блок, разположени в близост до изложбеното пространство.

Официалното откриване ще бъде на 25.10.2016 (вторник) от 10:00 часа, централно фоайе на бл.12.

За повече информация: https://goo.gl/tIHmLj

Ще ви очакваме!