Елдоминвест ООД

Компания

Елдоминвест ООД е най-големият производител на електродомакински уреди в България.

Фирмата е създадена през 1987 г., като през 1996 г. е приватизирана. Към настоящия момент, собствеността е изцяло частна. 

Основни акценти във фирмената философия са : никакви компромиси с качеството; инвестиране в собствени разработки на все по-икономични уреди; постоянно обучение на работещите във фирмата специалисти.

Интензивните темпове на развитие през последните години утвърдиха “Елдоминвест” ООД  като безспорен лидер в производството на домакинска електротехника с пазарен дял от около 70%. Част от над 150-те изделия на фирмата е с трайно присъствие и на външни пазари.

Благодарение на ефективната експортна дейност, над 25% от произвежданите уреди се изнасят в Италия, Швеция, Великобритания, Румъния, Полша, Украйна, Молдова, Словакия, Дания, САЩ и други страни.

В дружеството работят над 500 висококвалифицирани служители, създаващи нови и качествени изделия с цел разширяване на пазарните позиции на компанията в страната и зад граница.

Производственият капацитет на фирмата е над 320 000 бр. водонагреватели в различни модели:

 •  с мигновено действие (проточни);

 •  акумулиращи с обем от 5 до 1000 л:
  - с емайлиран или неръждаем водосъдържател;
  - за вертикален или хоризонтален монтаж;
  - комбинирани с топлообменник;

 •  изцяло неръждаеми, специализирани за морски съдове (яхти)

  Елдоминвест ООД е първият и единствен български производител на готварски плотове за вграждане и готварски печки с пирокерамичен плот.
  Модификации: 

 •  електрически – с клас А за енергийна ефективност;

 •  комбинирани на газ и електричество;

 •  изцяло газови.

  Технологичните процеси в производството са: преработване на листов материал и стомани, леене на пластмаси и магнезиеви сплави, МАГ, МИГ и ВИГ заваряване на черни и цветни метали, електроконтактно заваряване на листови стомани, емайлиране, нанасяне на прахово декоративно покритие, преработване на пенополиуретан, монтиране на битови уреди и тестване чрез апаратура за краен контрол.

   Фирмата инвестира непрекъснато в усъвършенстване на технологичното си оборудване и автоматизиране на производствения процес.

   Всичко това, поставено като основна цел, може да се характеризира с две думи – високо качество. Управлявано от внедрена, поддържана и непрекъснато подобрявана сертифицирана по международния стандарт ISO 9001:2000 система за управление на качеството, гарантирано от способността на технологичното оборудване да осигури планираните резултати и вложените в продуктите висококачествени материали и комплектовки. Постигнато от образован, обучен, осведомен и компетентен персонал.

ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner