MentorMate / МенторМейт

www.mentormate.com more than 300 employees

Company

МенторМейт е една от най-големите компании за разработка на софтуер в България, с офиси в Минеаполис, Гьотеборг, София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе. Компанията предлага кариерни възможности в различни софтуерни направления – от разработка и тестване, до дизайн и архитектура на разнообразни ентърпрайз решения, правещи живота на милиони хора по цял свят по-добър.

Всички свободни позиции са отворени за дистанционен или хибриден модел на работа. Като компания основана и ръководена от софтуерни инженери, МенторМейт предлага гъвкава и автентична работна среда, без излишна бюрокрация и много възможности за професионално развитие, както и култура, базирана на автентичност, взаимопомощ и уважение.

Jobs

There are no opened jobs

Activity

За да покрием пълния спектър от възможности, ние предлагаме цялостен пакет от софтуерни услуги на нашите клиенти. Разработваме специализирани софтуерни решения, които осигуряват дигитална трансформация в мащаб.

Основни факти:

 • Създадени и ръководени сме от софтуерни инженери, което ни позволява да вземаме решения бързо и гъвкаво, както и да минимализираме бюрокрацията.
 • Част сме от Taylor Corporation, конгломерат от 80+ компании с 12 000+ служители по света, което допринася за сигурността и стабилността в МенторМейт.
 • Организатор сме на MentorMate DevCamp - програма за развитие на софтуерните умения на най-добрите млади разработчици в България.
 • Провеждаме MentorMate QA Academy - програма за обучение на талантливи специалисти с интерес към софтуерното тестване.
 • Организираме разнообразни технологични събития, водени от най-добрите специалисти в сферата на софтуерните разработки в България - MentorMate DevTalks.
 • Създадохме MentorMate Partner Network - възможност за независими софтуерни специалисти и софтуерни фирми да работят по проектите на МенторМейт от всяка точка на света.

Benefits

Corporate Culture

Екипът на МенторМейт е разпределен в 11 технически отдела - разработка (технологиите), дизайн, бизнес анализ, контрол на качеството, Cloud & DevOps, Continuation Engineering и упревление на проекти. 

Културата в МенторМейт се проявява в нашите пет основни ценности. Вярваме, че успехът и развитието ни се дължат на тях:

 • Колаборация: работим заедно с екипа и клиентите ни по интердисциплинарен начин, за да създадем възможно най-добрите продукти и услуги.
 • Гъвкавост: променяме подхода си и се адаптираме към обстоятелствата.
 • Взискателност: работим внимателно, задълбочено и педантично.
 • Потченост: Подхождаме коректно към работата си с клиенти и колеги, и прилагаме високи етични стандарти.
 • Прозрачност: отворени и справедливи сме в начина, по който подхождаме към работата си един с друг и с нашите клиенти.

Team

Office

Office Photos

Working Space

Job Application

Стремим се да предоставим бърз и ефикасен процес. Първата стъпка включва попълване на формата ни за кандидатстване, която включва изпращане на автобиография и информация за контакт. При кандидатстване за позиция в дизайн екипа ни, от кандидатите очакваме да изпратят и портфолио.

Интервю процесът в МенторМейт включва две фази. Първата е с представител на Talent Acquisition екипа, по време на която фокусът е от една страна към представяне и запознаване на специалистите с компанията и съответната роля, а от друга - към оценка на техните меки умения и ниво на английски език. Втората фаза включва детайлно техническо интервю със софтуерни експерти от компанията. Процесът протича изцяло онлайн.

Срокът за получаване на обратна връзка е до две седмици след проведено интервю с компанията, като такава се предоставя на всеки кандидат.

Zaplatomer Banner