MentorMate / МенторМейт

www.mentormate.com над 300 служителя

Компания

МенторМейт е една от най-големите компании за разработка на софтуер в България, с офиси в Минеаполис, Гьотеборг, София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе. Компанията предлага кариерни възможности в различни софтуерни направления – от разработка и тестване, до дизайн и архитектура на разнообразни ентърпрайз решения, правещи живота на милиони хора по цял свят по-добър.

Всички свободни позиции са отворени за дистанционен или хибриден модел на работа. Като компания основана и ръководена от софтуерни инженери, МенторМейт предлага гъвкава и автентична работна среда, без излишна бюрокрация и много възможности за професионално развитие, както и култура, базирана на автентичност, взаимопомощ и уважение.

Обяви

В момента няма отворени позиции

Дейност

За да покрием пълния спектър от възможности, ние предлагаме цялостен пакет от софтуерни услуги на нашите клиенти. Разработваме специализирани софтуерни решения, които осигуряват дигитална трансформация в мащаб.

Основни факти:

 • Създадени и ръководени сме от софтуерни инженери, което ни позволява да вземаме решения бързо и гъвкаво, както и да минимализираме бюрокрацията.
 • Част сме от Taylor Corporation, конгломерат от 80+ компании с 12 000+ служители по света, което допринася за сигурността и стабилността в МенторМейт.
 • Организатор сме на MentorMate DevCamp - програма за развитие на софтуерните умения на най-добрите млади разработчици в България.
 • Провеждаме MentorMate QA Academy - програма за обучение на талантливи специалисти с интерес към софтуерното тестване.
 • Организираме разнообразни технологични събития, водени от най-добрите специалисти в сферата на софтуерните разработки в България - MentorMate DevTalks.
 • Създадохме MentorMate Partner Network - възможност за независими софтуерни специалисти и софтуерни фирми да работят по проектите на МенторМейт от всяка точка на света.

Допълнителни придобивки

Корпоративна култура

Екипът на МенторМейт е разпределен в 11 технически отдела - разработка (технологиите), дизайн, бизнес анализ, контрол на качеството, Cloud & DevOps, Continuation Engineering и упревление на проекти. 

Културата в МенторМейт се проявява в нашите пет основни ценности. Вярваме, че успехът и развитието ни се дължат на тях:

 • Колаборация: работим заедно с екипа и клиентите ни по интердисциплинарен начин, за да създадем възможно най-добрите продукти и услуги.
 • Гъвкавост: променяме подхода си и се адаптираме към обстоятелствата.
 • Взискателност: работим внимателно, задълбочено и педантично.
 • Потченост: Подхождаме коректно към работата си с клиенти и колеги, и прилагаме високи етични стандарти.
 • Прозрачност: отворени и справедливи сме в начина, по който подхождаме към работата си един с друг и с нашите клиенти.

Екип

Офис

Офис снимки

Работно пространство

Кандидатстване

Стремим се да предоставим бърз и ефикасен процес. Първата стъпка включва попълване на формата ни за кандидатстване, която включва изпращане на автобиография и информация за контакт. При кандидатстване за позиция в дизайн екипа ни, от кандидатите очакваме да изпратят и портфолио.

Интервю процесът в МенторМейт включва две фази. Първата е с представител на Talent Acquisition екипа, по време на която фокусът е от една страна към представяне и запознаване на специалистите с компанията и съответната роля, а от друга - към оценка на техните меки умения и ниво на английски език. Втората фаза включва детайлно техническо интервю със софтуерни експерти от компанията. Процесът протича изцяло онлайн.

Срокът за получаване на обратна връзка е до две седмици след проведено интервю с компанията, като такава се предоставя на всеки кандидат.

ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner