Новалис АД
София 50 - 300 служителя

 

"Новалис" АД е фирма с традиции в производството на изделия за строителството и дома. Основана през 1912 година в Пазарджик тя е един от първите индустриални производители на мебели в България..

През последните години и главно след приватизацията си "Новалис" АД развива широка гама от изделия за строителството и обзавеждането на дома. Тя включва следните производства:

  • врати и прозорци от  PVC с марка "Tryba";
  • интериорни врати от MDF и масивна иглолистна дървесина;
  • мебели за дома и офиса от ламинирани дървесни плочи, MDF и масивни материали;
  • дървени клинозъбно-слепени ламели от иглолистна дървесина;
  •  голямо разнообразие от детайли и изделия от масивна дървесина (покривни конструкции, летви, дъски, первази, ламперии и др.).

Стратегията на "Новалис" АД включва непрекъснато внедряване на съвременни технологии и разработване на нови изделия с цел балансиране на производството в зависимост от променящите се условия на пазарното търсене. Отличителна характеристика на фирмата е възможността за бързо и пълноценно проектиране и производство, дължаща се на потенциала на персонала и добрите производствени мощности. Търговската дейност е съсредоточена в София, където са и основните корпоративни и частни клиенти на дружеството.

"Новалис" АД е партньор на втория по големина производител на PVC дограма в Европа – френската фирма "Tryba", от сътрудничеството с която черпи  технологичен и организационен опит. Дружеството е част от системата на "Златен лев Холдинг" АД и осъществява проектите си с неговата финансовата подкрепа.

HRW 2019