Брой: 10
Излъчено:  17.04.2004 г.
Тема: Стажантски програми

В предаването:
- Повече за стажантските програми
- Стъпка по стъпка – Къде можем да стажуваме?
- Знаете ли че... Форум Кариери 2004.
- Историята на Милена – успешен старт в кариерата.

Въпроси в анкетата:
- Стажували ли сте някъде?
- Знаете ли защо работодателите наемат стажанти?
- Какви са ползите за младия специалист от стажуването?


Участници:  Аделина Костова, Нестле София АД
  Аделина Костова е Директор «Човешки ресурси» в голяма мултинационална компания в областта на хранителната промишленост.
Завършила е специалността «Управление и планиране» в Университета за национално и световно стопанство в София. Определя себе си като безмерен оптимист.

Знаете ли че:
За трета поредна година се организира Форум "КАРИЕРИ 2004 - Добра Кариера, Добър Живот".
Ежегодният форум е мястото, където се срещат работодатели и млади специалисти и завършващи студенти и е част от инициативите за създаване на благоприятна среда за развитието и запазването на младите специалисти в България.
За първи път тази година форумът се провежда последователно в три различни града: София, Пловдив и Варна. Целта е да се обединят усилията в откриване на нови възможности за професионална реализация на студенти и дипломирали се млади хора, както и да се подпомогнат работодателите в набирането на стажанти и персонал. Приоритет на "Кариери" е и популяризирането на летните стажове за студенти, като форма на обучение и подготовка за бъдещите им професионални задължения, прилагайки придобитите знания в реална бизнес среда. Същевременно фирмите, наели стажанти, са улеснени в подбора на персонал, тъй като имат възможност да обучат и подготвят част от бъдещите си служители още от студентската скамейка.
Участници във форума са водещи български и международни компании - банки, консултантски фирми и предприятия. Поканени са студентите от всички висши учебни заведения от страната. Ще се набират студенти от различни специалности – икономически, от областта на информационните технологии, инженерни, фармацевтични и други. В дните преди "Кариери" се провеждат срещи със студенти, които да ги подготвят за участие във форума – как се пише автобиография и мотивационно писмо, поведение по време на интервю и т.н.
А ето и датите на провеждане на Кариери 2004: София - 19 и 20 април 2004 г., Световен търговски център Интерпред Пловдив - 26 април, Международен Пловдивски Панаир Варна - 3 май, Дворец на културата и спорта.
Условията за участие във форума могат да бъде намерени в уеб сайта Джобтайгър.бг.

Една история с щастлив край: 
Милена Иванова, Нестле София АД

Милена Иванова е на 24 години. Завършила е специалността “Стопанско управление” в Софийския университет. Като страстна почитателка на ароматното нескафе, често е обект на шеги от страна на колегите си, че това е бил водещият мотив да работи в тази компания.

Назад