Брой: 6
Излъчено:  20.03.2004 г.
Тема: Първият работен ден

В предаването:
- Първият работен ден – какво ни очаква?
- Специалистите за това как трябва да протече първият работен ден?
- Знаете ли че...Любопитни факти.


Въпроси в анкетата:
- Спомняте ли си първия си работен ден?
- Как ви посрещна новият работодател?
- Как ви приеха новите колеги?


Участници:  Владислава Раднева, AVR-Added Value Relations
  Владислава Раднева е основател и управляващ директор на фирма за управленско консултиране.
От 11 години работи в областта на Управление на човешките ресурси. 6 години е била директор “Човешки ресурси” на големи международни фирми в България. Хоби: Четене на специализирана литература, отглеждане на цветя, фотография. Любимите й неща са да пътува и се среща с хора с различен бит и култура. Зодия: Водолей

Знаете ли че:
Човекът, който може да ви бъде най-полезен през първия работен ден е дамата, която ръководи всеки офис – секретарката. Това е служителят, който е най-добре осведомен за всички неписани правила във фирмата, познава най-добре навиците на служителите, тяхната програма и работните им навици.
Секретарката може да бъде първият човек, който да ви запознае с порядките в офиса и може да бъде доброволен източник на ценна информация, която може би другите колеги нямат време да ви дадат.
При секретарката можете да потърсите цялата бази данни с информация за клиенти, конкуренти, служители, събития от значение за компанията и т.н. Секретарката може да ви подшушне кога е най-удобно да влизате с въпроси при шефа, към кого да се обърнете за помощ, ако имате нужда от нещо на работното място, от кого да поискате повече информация при изпълнението на първите си задачи. Това би облекчило значително първите ви работни дни и би ви помогнало, да се включите максимално бързо в неформалния живот на офиса.
Интелигентната секретарка има познания за оказване на първа помощ за всички на пръв поглед дребни, но съществени подробности, свързани с работата и работното ви място.

Назад