Обща информация
RSS (Really Simple Syndication) е технология за обобщено представяне на информация. RSS емисиите съдържат заглавие, кратко описание и препратка към съответната страница с пълния текст. По този начин позволяват лесен достъп само до определен тип данни, които са от интерес за потребителя.
За да получавате RSS емисии, е необходимо да сте абонирани за тях. За тази цел се използват специални програми, които обработват RSS файлове (RSS readers). Функции за прочитане на RSS файлове имат и някои браузъри като Internet Explorer 7, Mozilla Firefox, Opera.
Както специалните програми за RSS, така и браузърите обновяват автоматично данните в емисиите, за които сте се абонирали, благодарение на което винаги ще имате достъп до най-новата интересуваща Ви информация.
Ако използвате програма, инсталирана на компютъра Ви, която обработва RSS файлове (RSS reader) е нужно да копирате URL адреса на всяка RSS емисия, която искате да получавате и да го запазите в програмата. След това тя извлича обявената във всяка емисия информация и я показва в опростен формат.
Някои от популярните интернет браузъри – Internet Explorer 7, Mozilla Firefox, Opera разполагат с вградени приложения за прочитане на RSS файлове. Ако използвате възможностите на интернет браузъра си като програма за RSS файлове, е необходимо единствено да посочите “Suscribe to this feed/page”, след което емисиите, за които сте се абонирали, ще бъдат запазени в специална папка:
  • Internet Explorer 7 - “Favourites Center”
  • Mozilla Firefox - “Bookmarks Toolbar Folder”
  • Opera - “Feeds”.
JobTiger Ви предоставя четири RSS емисии, съдържащи динамично променящото се съдържание на сайта в четири категории информация, за да сте в течение винаги с най-актуалните обяви за работа, курсове, новини и събития.
Представени са накратко най-новите обяви, публикувани на www.JobTiger.bg с полета: дата на публикуване, име на работодател, местоположение, бизнес сектор, тип заетост, ниво в йерархията. Заглавието препраща към страницата, съдържаща пълния текст на обявата.
Представени са обявените на сайта текущи курсове и обучения. Емисията дава информация за мястото, периода и типа на курса. Името на обучаващата организация е препратка към страницата от www.JobTiger.bg с пълния текст.
Тази RSS емисия показва предстоящите събития от календара на JobTiger – празници, почивни и работни дни. Датата и името на събитието препращат към календара на сайта, където можете и да изчислите броя на работните дни за определен период.
Представени са актуалните новини на JobTiger със заглавие и кратко описание. Заглавието е препратка към съответната страница от www.JobTiger.bg, където е публикуван пълния текст.

Имате възможност да изпращате съдържанието на всяка от емисиите до избран от Вас e-mail адрес (бутон E-mail this) или да се свържете с екипа на JobTiger (бутон E-mail the author).
JobTiger предоставя възможността на своите потребители - както на търсещите работа, така и на работодателите да избират типа информация, която да получават благодарение на специални RSS емисии.
За Ваше удобство вече можете сами да определяте кои обяви за работа и/или курсове да получавате посредством RSS. Това е възможно благодарение на две специални RSS емисии на JobTiger, които позволяват получаването на избрана от Вас информация.
За да добавите към своята RSS програма тази емисия е нужно да сте задали определени критерии за търсене на обявите за работа. Освен критериий за търсене, бихте могли да и да изберете как да преглеждате обявите за работа. След това само се абонирате за емисията и получавате най-новите обяви, публикувани на www.JobTiger.bg, съдържащи Вашите критерии.
RSS емисии Този бутон ще бъде активен, след като сте задали критерии за търсене на обявите за работа. При проследяването му ще можете да се абонирате за RSS емисията, която ще Ви показва подходящите за Вас обяви според критериите, които сте посочили.
RSS емисии Бутонът е неактивен, ако не сте задали критерии за търсене на обявите за работа.
Брой резултати Ако сте посочили броя на показваните на една страница обяви, в RSS емисията по зададен филтър ще получавате същия брой резултати. По подразбиране виждате 10 обяви на една страница и 10 резултата в RSS файла.
Пример: ако сте задали да се показват 20 обяви на една страница, в RSS емисията ще виждате също 20 резултати, отговарящи на Вашия филтър.
Ако сте посочили сортиране на обявите (колони От, До, Заплата), RSS емисията ще показва подходящите за Вас обяви в реда, който сте им задали. Ако не е посочено сортиране, ще виждате най-новите публикувани обяви.
Пример: ако искате да виждате на първо място обявите за работа с посочена заплата и сте ги сортирали по низходящ ред, по същия начин ще виждате и резултатите от RSS емисията.
Получаването на RSS емисия за курсове и обучения по зададен филтър е аналогично на RSS емисията за обяви за работа, т.е. задавате критерии за търсене на публикуваните курсове, след което се абонирате за емисията, за да получавате актуалната информация.
RSS емисии Този бутон ще бъде активен, след като сте задали критерии за търсене на курсовете. При проследяването му ще можете да се абонирате за RSS емисията, която ще Ви показва подходящите за Вас курсове според критериите, които сте посочили.
RSS емисии Бутонът е неактивен, ако не сте задали критерии за търсене на курсовете.
Брой резултати Ако сте посочили броя на показваните на една страница курсове, в RSS емисията по зададен филтър ще получавате същия брой резултати. По подразбиране виждате 10 курсове на една страница и 10 резултата в RSS файла.
Пример: ако сте задали да се показват 20 курсове на една страница, в RSS емисията ще виждате също 20 резултати, отговарящи на Вашия филтър.
Можете да сортирате курсовете (колони Публикуван, Начало, Записване, Име, Тип, Вид, Град, Организатор) във възходящ и низходящ ред по датата на тяхното публикуване, краен срок за записване, име, тип, вид, място на провеждане и организатор на курса. Ако не е посочено сортиране, в RSS файла ще виждате най-новите публикувани курсове.
Пример: ако сте избрали низходящо подреждане на курсовете по краен срок за записване, по същия начин ще виждате и резултатите в RSS емисията.
 
Имате възможност да следите събитията от Вашия профил, без да се налага да отваряте сайта - само като се абонирате за специална RSS емисия на JobTiger.
След като влезете в регистрацията си като работодател, можете да се абонирате за специална RSS емисия "Последни събития", която ще показва информацията от началната страница на Вашия профил така, както я виждате на сайта. Тази емисия позволява да проследявате последните си събития - нови кандидати по обяви, изтичащи обяви и курсове, изтичащи услуги "Търсене на кандидат" и "Представени фирми", непубликувани обяви и курсове, незавършени обяви, необработени поръчки.
Можете да се абонирате чрез препратката от началната страница на JobTiger, намираща се в менюто "RSS емисии" вдясно.

Абонирането за емисията е възможно и от тази страница, след като влезете в регистрацията си.
iGoogle Gadgets представляват малки приложения, които могат да се добавят в персонализираната страница iGoogle. Потребителите променят съдържанието на своята страница по свой избор и по този начин получават лесен и бърз достъп до всякакъв вид интересуваща ги информация.
JobTiger RSS iGoogle Gadget

Вече можете да добавите и iGoogle Gadget с JobTiger RSS емисиите към своята персонализирана страница iGoogle, за да получите достъп до всички RSS емисии на JobTiger на едно място.
Те са представени като кратки списъци само с името на съответните записи (обяви за работа, курсове, новини или събития), но можете да видите и по-подробния им вариант като кликнете на символа до заглавието. Имате и директен достъп до съответния пълен текст на www.JobTiger.bg.

Ако сте се регистрирали в iGoogle, можете да добавите RSS емисиите на JobTiger към страницата си веднага - като проследите препратката и бутон Add to Google.

Add to Google

След това ще бъде достатъчно само да влезете в регистрацията си в iGoogle, за да проверите най-новите обяви за работа и курсове, публикувани на www.JobTiger.bg и да бъдете в течение на последните новини и събития от пазара на труда.