Вискомп ООД

Компания

Вискомп ООД е създадена през 2007, като клон на немската компания Euroweb group. Компанията е специализирана в предоставянето на частични и цялостни решения свързани с уеб дизайн, уеб програмиране, уеб хостинг и онлайн маркетинг.

Вискомп разработва продукти за нашия пазар, за клиентите на компанията в Европа и вътрешни проекти за обслужване нуждите на работния процес  във филиалите на фирмата в Германия, Австрия и Швейцария.

За своето седемгодишно съществуване Вискомп се наложи като популярно име в уеб средите благодарение на иновативните си идеи и професионализъм във всички области на интернет услугите.

Екипът на Вискомп се развива динамично, като към момента надхвърля 70 служители. Във фирмата работят пет основни категории специалисти:

-       Уеб дизайнери

-       Програмисти

-       Тестери

-       Системни администратори

-       Специалисти онлайн маркетинг

Kомпанията отдава голямо значение на социалната отговорност, като влага средства, време и човешки ресурси в това да подпомага и лансира младите специалисти в областта на информационните технологии, като организира: стажантски програми, лекции по програмиране в ПУ Паисий Хилендарски, спонсорира различни студентски прояви и взима дейно участие във форуми, кариерни центрове и всякакви инициативи, подпомагащи развитието на младите таланти в България.

Два пъти годишно компанията провежда стажантска програма с продължителност от шест месеца. Програмата дава шанс на млади и неопитни програмисти от университетите и скоро завършили момичета и момчета без стаж по специалността си, да работят в реална среда на професионалисти, по малки проекти, които да доразвият мисленето и покажат индивидуалния път на развитие на всеки начинаещ програмист. Стажантите имат възможност да обогатят теоретичните си познания по PHP и MySQL с практически такива.

Стажантската програмата включва две нива на развитие, по 3 месеца всяко, като след успешното им завършване, стажантите получават възможност да бъдат преквалифицирани в Младши програмисти и да започнат работа по по-комплексни проекти, както и да затвърдят позицията си във фирмата.

Етапите на кандидатстване включват: среща, тест (който покрива основни познания от областите PHP, MySQL, Javascript) и практическа задача (допускане до която става само след преминат успешно тест).

За периода на стаж във Вискомп ООД стажантът получава трудов договор и месечно възнаграждение.

 

Zaplatomer Banner