АСПАЗИЯ - 92 ООД
София www.aspasia.bg 50 - 300 служителя

Компания

Бихме искали да ви разкажем как и кога стартира Аспазия и пътя, през който сме преминали, за да стигнем до тук. 

Вече 30 години продължаваме да се развиваме като един от водещите български производители на безалкохолни напитки, но знаете ли как започна всичко?

Стартирахме далечната 1992 година като двамата управители на компанията г-н и г-жа Владимирови (и единствените служители тогава) бяха инсталирали ръчни машини за производство на газирани безалкохолни напитки в стъклени бутилки на 2-рия етаж на стара къща в гр. София. Произвеждали през нощта и разнасяли произведената стока през деня. И така няколко години малко по малко, клиент след клиент фирмата се увеличила до няколко човека. 

1997-ма година решават да построят производствена база и внедряват първата автоматизирана производствена линия. Тогава се регистрира и марката ASPASIA като стартира производството на първите напитки в пластмасови бутилки.

През 2004-та година компанията вече придобива по-съвременен вид. Построява се нов модерен завод в гр. София #, а година по-късно се стартира производството на първите негазирани напитки, които се приемат изключително добре от клиентите. Компанията все повече се разраства като се навлизат на нови пазари с нови продукти всяка година. 

2006-та година се навлиза на пазара със студени чайове като Аспазия произвежда първия студен чай с екстракт от Мурсалски чай.

2007-ма година, за да достигнем нуждите на клиентите и да увеличим производствения капацитет, внедряваме нова производствена линия и произвеждаме първите си газирани безалкохолни напитки със сок от цитрусови плодове.

Няколко години по-късно през 2011-та година навлизаме на пазара с производство на бутилирана трапезна вода. 

В портфолиото си добавяме и енергийни напитки, създадени през 2013г. за международното изложениеAnuga в гр. Кьолн.

През 2016-та година компанията получава IFS сертификация като доказателство и международно признание за високото качество и безопасност както на работните ни процеси, така и на продуктите, които създаваме, която защитаваме всяка година.

През 2018-та година създаваме първата вода без етикет в България с цел по-малък грамаж на отпадните материали. Досега сме спестили близо 2 тона отпаден материал само от липсата на етикет. Година по-късно стартираме кампанията ни за засаждане на дървета в България като част от стойността на всяка закупена бутилка EKO H2O даряваме за нови дръвчета. Вече сме достигнали до над 20 000 засадени дървета.

И стигаме до тази година като тя отново е значима за нашето развитие, тъй като разширихме съществуващата база и построихме нов модерен склад, който да отговаря на нуждите на съвременната логистика и производство, който включва и изграждането на фотоволтаичен парк.

От създаването на фирмата до момента основна задача, която стои пред екипа на Аспазия, е да произведе един висококачествен продукт.

И така от втория етаж на стара къща преди 30 години стигнахме до днешни дни.

А вие опитвали ли сте Аспазия?

Обяви

В момента няма отворени позиции

Допълнителни придобивки

Работно пространство

JobTiger Banner