Фондация Международна награда на херцога на Единбург - България

Компания

Международната награда на херцога на Единбург (наричана за краткост Наградата) е водеща международна младежка Програма за личностно развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки целите си младите развиват умения и качества, които остават за цял живот.

 

От създаването си през 1956 г. до днес повече от 8 000 000 млади хора в 144 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в програмата на Наградата. В момента над 1 000 000 младежи по целия свят постигат своите личностни цели, като част от Наградата.

 

МЕЖДУНАРОДНАТА НАГРАДА НА ХЕРЦОГА НА ЕДИНБУРГ – БЪЛГАРИЯ

 

Учредената в началото на 2014 г. фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България” е организацията, официално лицензирана да предоставя и координира Наградата в България. Г-н Росен Плевнелиев, президент на Република България, е официалният патрон на Наградата в България.

НАШИЯТ ПОЧЕТЕН СЪВЕТ

Ивайло Пенчев, управител, „Walltopia” и председател на Наградата в България

Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България

Питър Литгоу, управителен директор, AES България

Светлозар Петров, управител, Job Tiger

Теодор Василев, председател, НЧ „Бъдеще сега 2006”

Елица Баракова, изпълнителен директор, Фондация „Помощ за благотворителността в България”

Красимира Величкова, изпълнителен директор, Българския дарителски форум

Саша Безуханова, основател на MoveBG

Огнян Траянов, управител, „Техно Логика”

НАШАТА ВИЗИЯ

„Всеки младеж в България на възраст между 14 и 24 години да има възможността да се присъедини към програмата и да постигне Международната награда на херцога на Единбург.“

НАШАТА МИСИЯ

„Нашата мисия е да направим Международната награда на херцога на Единбург достъпна за всички в България, за да сътворим среда за реализиране на младите хора и приключения, които остават за цял живот!“

ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner