„Виваком България“ ЕАД

www.vivacom.bg more than 300 employees

Company


Jobs

There are no opened jobs

Activity

Vivacom е водещ телекомуникационен оператор с изключително широка гама от решения за частни и бизнес клиенти. Портфолиото на компанията включва както мобилни и фиксирани гласови услуги, високоскоростен мобилен и широколентов интернет, сателитна и интерактивна телевизия от най-ново поколение, така и иновативни решения в областта на умните градове, IoT, дигитално образование, облачни услуги и индивидуални предложения за нуждите на корпоративните клиенти. През 2020 г. Vivacom стартира първата търговска 5G мрежа в България, като само за година и половина увеличи покритието й над 5 пъти. През януари т.г. 5G мрежата бe определена от Ookla за най-бързата в България, за третото и четвърто тримесечие на 2021 г. според резултатите от тестовете Speedtest Intelligence. Днес тя вече има покритие в 1132 населени места, което означава, че 5 336 557 души в България имат достъп до предимствата на 5G технологията.

Компанията e първият и към момента единствен телеком, който започна да изгражда 10 GIGA оптична мрежа в България от края на 2020 година. Днес се предлага достъп до мрежата на бъдещето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора. Благодарение на това Vivacom предлага нови скорости за домашен интернет, достигащи до 2 000 Mbps.

Като част от стратегическото си партньорство, Vivacom и една от водещите системи в света за интернет връзка от космоса – One Web, започнаха изграждане на наземна станция за комуникация с мрежата от сателитни спътници на OneWeb на ниска орбита. С пускането в експлоатация на наземната станция, интернет свързаността в България и съседните държави ще се подобри значително. Освен пълно покритие на земята, сателити на ниска орбита гарантират и ниско закъснение на сигнала, което е критично важно за редица приложения.

За да отговори на нарастващото търсене на качествено видео съдържание, през март 2021 Vivacom въведе новата услуга EON, която комбинира високоскоростен интернет до 1 Gbps със смарт IP базирана телевизионна услуга. Шест месеца по-късно активните потребители на EON са вече 50 хиляди. А днес в пакети ЕОN скоростта на домашния интернет достига вече 2 Gbps.

Всички иновации в портфолиото от продукти и услуги са детайлно описани в сайта на компаният: www.vivacom.bg и възможни благодарение на високото качество на мрежата, технологичната инфраструктура и най-вече високия професионализъм на служителите.

Промяната като резултат от инвестициите в иновативна корпоративна стратегия е постоянен процес във Vivacom, откакто стана част от United Group през 2020 година. Нашите екипи винаги са отворени към динамичните решения и имат желание да учат. А там, където опитът на по-възрастните се среща с новите знания на по-младите, се раждат ярките идеи и иновациите. Те превърнаха Vivacom от телеком-мастодонт в динамична, прогресираща и социално отговорна компания, в която един силен, сплотен екип помага на хората да общуват все по-лесно, по-бързо и без ограничения.

Benefits

Corporate Culture

Съществена част от визията на компанията е и да допринесе към обществото развитие, не само с предлагането на висококачествени телекомуникационни продукти и услуги. Социалната политика, обединена в платформата Vivacom Fund, включва сериозни ежегодни инвестиции в сферите на образованието, културата, спорта и благотворителната дейност.

От 2023 година компанията-майка United Group планира значителни инвестиции в сектора на соларните и вятърни възобновяеми източници на енергия в България, за което сме носители на престижна награда за иновации на тазгодишните ESG Awards. Централите за възобновяема енергия ще бъдат пуснати в експлоатация поетапно от 2023 година. След това ще произвеждат почти цялото количество електроенергия, което United Group консумира директно на годишна база. Това означава, че компанията ще спести 115 000 тона въглеродни емисии на година.

Служители ще имат възможност не само да участват в бизнес развитието и технологичните постижения на Vivacom, но и да бъдат част от ключовите стъпки в борбата с климатичните промени, в името на по-добър живот за всички нас и бъдещите поколения.

Team

Office

Office Photos

Office Perks

Working Space

Job Application

Комбинацията от високите професионални познания, клиентски ориентирания подход, уменията за работа в екип и позитивното отношение е високо ценена сред професионалистите в телекома. Ако притежавате тези качества, не се колебайте да кандидатствате и станете част от Vivacom.

От своя страна Vivacom ще инвестира в обучението Ви и ще предостави необятни възможности за развитие в едни от най- динамичните и бързо развиващи се бизнес сфери.

Ако искате да кандидатствате за работа в Vivacom, можете да следите различните свободните позиции в секция Кариери на сайта на компанията - www.vivacom.bg.

JobTiger Banner