Ewellix България
www.ewellix.com/en 50 - 300 служителя

Компания

Ewellix е водещ световен производител и доставчик на решения за линейно движение, които включват най-съвременен дизайн, компоненти и цифрови технологии и помагат на клиентите да преминат към електрифицирани решения. Централата ѝ се намира в Гьотеборг, Швеция. За своята близо 60-годишна история компанията създава 16 търговски офиса, изгражда 6 фабрики и има 1250 служители в цял свят. В София Ewellix е представена от най-новия си и модерен завод, който отваря врати през 2020 г., а днес в него работят 200 квалифицирани специалисти и инженери. От 2023 г. Ewellix е част от немската Schaeffler Group, производител на прецизни компоненти и системи за задвижване. С около 84 000 служители и продажби от 15,8 милиарда евро (2022 г.) Schaeffler е една от най-големите семейни компании в света. Със своите над 1250 патентни заявки за 2022 г. тя е четвъртата най-иновативна компания в Германия според DPMA (Германско ведомство за патенти и търговски марки).


Електромеханичните решения на Ewellix за най-тежките условия на работа осигуряват ключови функционалности за широк спектър от отрасли. Отличното познаване на системите за индустриална автоматизация се основава на десетилетия изследователска работа. Компанията предлага също прецизни компоненти за вграждане в основно оборудване от медицински сектор, където си партнира с водещи производители като Siemens, Philips, GE, Dreger и Leica.  


Ewellix работи върху непрекъснатото подобряване на своите процеси и технологии с цел безупречно качество, ефективност и конкурентоспособност и създава за своите служители разнообразна и приобщаваща среда, в която те се чувстват част от голямото семейство на Ewellix/Schaeffler.

ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner