Чувствате ли се сигурни за работата си?

Съществува ли изобщо такова нещо като сигурност? И ако някой каже "Да" – ще го попитаме "А сигурен ли си?" Пример за това са и отговорите на почти 60% от анкетираните, че в днешно време никой не може да е сигурен. Въпросът е какво може всеки от нас да направи, за да не се окаже жертва на абстрактни понятия и криворазбрани дефиниции като "сигурност" и "справедливост".

Чувствате ли се сигурни за работата си В практиката ежедневно чуваме, че хората си търсят нещо "сигурно". Много свързват "сигурната" работа с външни фактори – да си получават заплатата (някой да им я изработва и дава), да работят в хубав офис (някой да плаща за него), шефът да е готин, човечен и толерантен (да не иска кой знае какво от тях), да ... да ... да ... Колкото хора – толкова "да ...".

От другата страна на медала са усилието и ангажираността, нивото на експертност, уменията ни и старанието ежедневно да даваме най-доброто от себе си. Тези неща могат да ни направят уверени и сигурни в самите нас, нашите способности и принос за организацията, в която работим.

С други думи, сигурността е комплекс от динамични вътрешни и външни фактори. Промяната и несигурността са единствените сигурни неща, които обаче могат да бъдат предвиждани, планирани, управлявани, случвани от самите нас. Когато участваме активно в този процес, удовлетворението е огромно и въпросът за сигурността остава на заден план.

Затова не забравяйте, че това да се чувстваме "сигурни" зависи най-вече от нагласата ни към света и към собственото ни развитие – колкото повече вярваме в себе си и способностите си да мислим и действаме, толкова по-малко несигурни ще се чувстваме. И това не важи само за работата.

 • Отговори
  Брой
 • Да, стига да си върша работата добре.
  271
  45,70 %
 • Не, в днешнo време малко хора се чувстват сигурни.
  322
  54,30 %