Само до края на декември - записвания за изложители за събитията на JobTiger с 15% отстъпка
Записванията за изложители за HR Industry 2024 и за всички Дни на кариерата на JobTiger през 2024 г. вече текат. При регистрация и заплащане на таксата за участие до края на 2023 г. желаещите да участват компании получават 15% отстъпка.

  • Единственото в България изложение за продукти и услуги в сферата на човешките ресурси ще се проведе на 8 февруари 2024 г. в залите на Интерпред – СТЦ София. Участващите компании ще представят най-актуалното в сферата по време на презентационна програма, както и на щандовете си в зала София. Регистрацията за изложители е активна на този линк.
  • Кариерните събития през 2024 (Национални дни на кариерата, Дни на кариерата - ИТ, комуникации и аутсорсинг и Дни на кариерата в УНСС) също вече се радват на първите записани изложители.
     
На сайтовете на всяко събитие можете да направите вашата фирмена регистрация и да видите условията за участие.

Условия за Ранно записване:
  • Кампанията за записване за участие в събитията за 2024-та на цени с 15% отстъпка ще продължи до 31 декември;
  • Отстъпката е валидна, в случай че направите регистрация и плащане до 31 декември 2023 г.
     
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Форумът за иновации Innovation Explorer 2024 дава специален код за отстъпка за читателите на бюлетина на JobTiger

Ако искате да станете част от една футуристична разходка в света на миналото, настоящето и бъдещето на България в сферата на иновацииите, запазете своето място с код за отстъпка от 20% от цената за ранна регистрация IXPARTNER24.

На 22.02.2024 г. в София Тех Парк форумът за иновации Innovation Explorer 2024 ще бъде по следите на изгубеното време в България и времето, с което изоставаме от света и ни е все по-трудно да наваксаме. Каним ви да видим как с екип от велики световни умове като проф. Джефри Пфефър от Станфорд, проф. Сохаил Инайятулах от Юнеско, д-р Дейвид Борн от Центъра на бъдещето "Институт Роланд Бергер”, Селин Каптана от 500 Emerging Europe и много други можем да поправим неучастието на България в бъдещето на света.

Купете билет с цена за ранна регистрация и отстъпка до края на годината на www.innovationexplorer.bg

Форумът за иновации Innovation Explorer се реализира с генералната подкрепа на УниКредит Булбанк, Виваком, Аурубис, Кауфланд, Лукойл, Сап Лабс България и с институционалната подкрепа на Българска фондова борса и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. JobTiger е генерален медиен партньор.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Предложенията за работа са намалели с близо 1/5 от началото на годината

Обявите за работа във водещите сайтове в страната са намалели с 12% през м. ноември. Това е близо 5100 предложения по-малко спрямо предходния м. октомври. Спадът се наблюдава във всеки един от секторите за работа.

На годишна база предложенията са с 4400 по-малко или спад от 11% спрямо м. ноември 2022г.

В сравнение с началото на годината обявите за работа са с приблизително 8900 по-малко (спад с 19%), а спрямо най-активния откъм обяви м. март те са с цели 14 400 по-малко (спад с 28%).

Вижте подробности в месечния ни анализ на обявите за работа!
 
Защо да се включим в Младежка академия за кариера?

Поколението Z навлиза на трудовия пазар и скоро ще представлява значителна част от него. По време на този процес обаче възникват предизвикателства за бизнеса, които, макар и да са очевидни за някои, може да останат незабелязани за неопитния наблюдател.

За работодателите е важно да привличат и наемат талантливи специалисти, които понякога не разполагат с достатъчно умения, за да се развиват успешно кариерно. Младежка академия за кариера (МАК) има за цел да скъси дистанцията между образованието и бизнеса, като предостави на младите хора ценни умения, с които да се представят по-добре в търсенето и намирането на кариерни възможности.

Въпреки че същите тези млади хора са навигатори в света на цифровите технологии, има съществени опасения за техните липсващи меки умения. В страстта си към екраните и виртуалния свят, те често се сблъскват със затруднения в областта на междуличностните отношения, комуникацията, сътрудничеството и често изостават в развитието на емоционалната си интелигентност.

МАК е обучителна програма, предоставяща курсове за придобиване на най-ценните кариерни умения, които трябва да притежават младите хора в наши дни. Посредством обучителни курсове и менторство от водещи компании в България студенти и младежи имат възможността да придобият и надградят редица умения за успешно кариерно развитие. След завършване на МАК участниците са няколко крачки напред в собственото си развитие и развитието на кариерата си – вече са обучени кадри, надградили себе си и развили умения, които отнемат години професионален опит и често остават недостижими за голяма част от представителите на новото поколение.

Можете да прочетете цялата статия тук.

Ако компанията ви има интерес да се включи като партньор в програмата, свържете се с екипа на JobTiger.

Разгледайте спонсорските пакети тук!

Е: yca@jobtiger.bg

Т: +359 882 406 773
+359 884 070 906
+359 882 364 456
+359 884 505 609
 
Работният календар на JobTiger.bg за следващата година вече е на сайта

Напомняме ви, че работният календар на JobTiger.bg е на ваше разположение за следващата година. Всички работни, почивни дни и празници са отбелязани. Вече 20 години календарът на JobTiger.bg е в помощ на HR специалистите и на служителите, за да правят различни изчисления на работните дни, както и да планират годишните отпуски.
Данни за заплати в Zaplatomer.bg

Краят на годината е подходящо време за актуализация на възнагражденията в компанията. Ако имате нужда от информация за заплати за различни позиции, Zaplatomer.bg може да ви е от полза.

Данните от Zaplatomer.bg ще ви помогнат да съгласувате очакванията за заплата на кандидатите и служителите с възнаграждението, което имате възможност да предложите. Ако се интересувате от информация за заплатите от реални потребители в България, вижте повече тук.
 
JobTiger x Майна Town – Допълнителни възможности за развитие на Employer Branding за клиентите на JobTiger

Националното комикс списание Майна Town и компанията за комплексни HR услуги JobTiger обединяват сили и предлагат уникална възможност за комбиниране на онлайн и офлайн канали за комуникация за всички клиенти на сайта JobTiger.bg през 2024та година.

Списание Майна Town е тримесечно, хартиеното му издание се разпространява национално в големите градове в тираж до 18 000 броя и може да бъде открито в над 700 локации, включващи ресторанти, сладкарници, книжарници, арт студиа, фитнеси и спортни центрове, магазини за био храни и други.

Компаниите имат възможност да включат в списанието своя ПР публикация, допълваща онлайн представянето й. Читателите могат лесно да достигнат до Employer Branding в JobTiger или до всички публикувани от фирмата обяви чрез добавен QR код в публикацията.

JobTiger дава на своите клиенти 10% отстъпка от цената за ПР статия/интервю в специалната рубрика с пренасочване към профила на компанията на JobTiger.bg с всички актуални позиции за периода. Възможностите за позициониране в рубриката на JobTiger и Майна Town можете да разгледате тук.

За компаниите, използващи Employer Branding има специални пакети за отстъпка:
Employer Branding профил + 2 по ½ страница (2400 + 2*950) за 4110 лв.
Employer Branding профил + 4 по ½ страница (2400 + 4*950) за 5820 лв.

Предложението е валидно за изданията през март 2024, юни 2024, септември 2024 и декември 2024.

За повече информация се свържете с екипа на JobTiger.
 
Възможностите за разгласа на обяви, публикувани в JobTiger.bg, се увеличават

Намирането и задържането на квалифицирани служители е все по-голямо предизвикателство. Но с правилния инструмент това е преодолимо.

За да бъде още по-полезен на своите клиенти, JobTiger.bg отскоро дава възможност за спонсориране на брандирана обява в установения социален канал на JobTiger във Facebook.

Услугата предлага възможност за по-голяма разгласа на обявената свободна позиция, като достига до допълнителна аудитория от повече от 10 000 души.

За повече информация не се колебайте да ни потърсите на 02/49 180 10 или на office@jobtiger.bg
 
Employer Branding профил на JobTiger.bg

Предлагаме на вниманието ви една възможност за позициониране - онлайн инструмента за комуникация на работодателската марка – Employer Branding профил в JobTiger.bg. Отличете се в дигиталното пространство и презентирайте за кандидатите пълната структурирана информация за компанията си в JobTiger.bg – независим и авторитетен канал за комуникация. Вижте повече за услугата и допълнителните ползи, които предлага, на тази страница.
 

ОТ БЛОГА НА JOBTIGER RECRUITMENT
  • Защо е важно да наемаме хора, които са мотивирани, а не да се фокусираме изцяло върху техните умения
  • Как да избягате от клишетата по време на интервю

ОТ HR INDUSTRY
  • 40% от класните стаи са в червената зона за лошо качество на въздуха
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Как да сте още по-ефективни? Опитайте правилото 80/20
  • 4 начина да превърнете хаоса в продуктивност