Звездният четвъртък на HR бранша е след по-малко от месец! Записванията продължават
Уникалното събитие, посветено на HR бранша, отново ще превземе залите на Интерпред в София в началото на февруари, за да представи в един ден тенденциите, новостите и добрите практики, които ще определят работата на HR екипите през годината.

HR Industry е единственото събитие в България, което събира изложители – български и международни компании, доставящи услуги в сферата на човешките ресурси – подбор на персонал, HR софтуер, пейрол, тиймбилдинги, обучения и симулации, трудова медицина, допълнителни придобивки и др.

Най-интересното от HR тенденциите, добрите практики в мениджмънта, привличането и задържането на таланти ще бъдат представени на 8 февруари в Интерпред-СТЦ София.

Инвестицията на време и пари в развитието на екипите е все така актуална, а компаниите имат текущи нужди от различни нови услуги и решения. HR Industry 2024 дава шанс на изложителите да разкажат за своите продукти и услуги пред най-точната аудитория. А посетителите могат да намерят своите нови доставчици на едно място в един ден.

Каним всички компании, които биха искали да представят дейността си, да споделят добри практики, да създадат контакти и да се срещнат с новите си клиенти, да заявят своето участие тук.

Първите 21 изложители вече запазиха своите щандове, а в семинарната програма има само 4 свободни слота за презентации.

Не пропускайте възможността да се отличите на Звездния четвъртък на HR бранша!

Регистрациите за посетители също са отворени тук!
 
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Регистрациите за работодатели за Национални дни на кариерата са в разгара си

С началото на новата година продължават и записванията за най-големия кариерен форум на JobTiger – Национални дни на кариерата!

Събитията от серията ще се проведат на живо в 6 града в страната през месец април.

Запазете работодателския си щанд още сега, за да се възползвате от централно позициониране!
 
Записвания за есенните издания на Дни на кариерата – с 10% отстъпка

Записванията за изложители за есенните браншови Дни на кариерата на JobTiger през 2024 г. вече текат.

Все още е валидна 10% отстъпка при регистрация и плащане в следните срокове:
Очакваме ви!
 
Форумът за иновации Innovation Explorer 2024 се завръща на 22 февруари 2024г.

Ако искате да станете част от една футуристична разходка в света на миналото, настоящето и бъдещето на България в сферата на иновацииите, запазете своето място за Форумът за иновации Innovation Explorer 2024.

На 22.02.2024 г. в София Тех Парк Innovation Explorer 2024 ще бъде по следите на изгубеното време в България и времето, с което изоставаме от света и ни е все по-трудно да наваксаме. Каним ви да видим как с екип от велики световни умове като проф. Джефри Пфефър от Станфорд, проф. Сохаил Инайятулах от Юнеско, д-р Дейвид Борн от Центъра на бъдещето "Институт Роланд Бергер”, Селин Каптана от 500 Emerging Europe и много други можем да поправим неучастието на България в бъдещето на света.

Купете билет на www.innovationexplorer.bg

Форумът за иновации Innovation Explorer се реализира с генералната подкрепа на УниКредит Булбанк, Виваком, Аурубис, Кауфланд, Лукойл, Сап Лабс България и с институционалната подкрепа на Българска фондова борса и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. JobTiger е генерален медиен партньор.
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Драстичен, но традиционен спад на предложенията за работа през декември

В последния месец на 2023г. обявите за работа са намалели с 19% спрямо предходния месец. Това е спад от близо 7000 предложения на месечна база, като общият брой на обявите е около 30 000. Разбира се, не бива да имаме поводи за притеснения – традиционно през декември наблюдаваме рязък спад на обявите за работа вследствие на почивните дни по време на коледните и новогодишни празници. В резултат от тях редица работодатели преустановяват публикуването на работни позиции онлайн.

На годишна база отчитаме ръст – обявите за работа са с 9% повече спрямо същия период през 2022 г., като почти във всеки един от секторите наблюдаваме повече предложения спрямо по-миналата година.

Вижте подробности в месечния ни анализ на обявите за работа!
 
JobTiger пред медиите: Обрат на пазара на труда - Защо се търсят все по-малко ИТ специалисти?

2023 година бележи обрат на пазара на труда – годишен спад от 34% в ИТ сектора.

Ръстът на обявите за работа е с 9% на годишна база. Значително търсене на хора е регистрирано в здравеопазването, изкуството, администрацията, търговията и строителството. Повече обяви за работа има и в транспорта, производството, хотелиерството и ресторантьорството.

Управителят на JobTiger Светлозар Петров коментира динамиката на пазара с Румяна Стоилкова от БТВ.
  • 2023 година бележи обрат на пазара на труда.
  • Има ръст на обявите за работа с 9% на годишна база.
  • Значително търсене на хора е регистрирано в здравеопазването, изкуството, администрацията, търговията и строителството. Повече обяви за работа има и в транспорта, производството, хотелиерството и ресторантьорството.
  • Изключение прави ИТ секторът, в който има годишен спад от 34%, както и в маркетинга – с 1%.
     
JobTiger пред медиите: "Вече година отчитаме траен спад в броя на онлайн обявите за работа в IT сектора"

В началото на 2024 г. правим анализ и равносметка за развитието и динамиката на параза на труда.

Оперативният мениджър на JobTiger - Християн Петков говори в ефира на БНР Варна.

"Основна промяна в дяловото разпределение се отчита отново в сектор „IT“ – той заемаше второ място по дял на предложенията през м. декември 2022 г. с 15%, а през същия месец в 2023 г. е вече на 6-о място с 9% дял."

Чуйте интервюто тук.
 
257 PODCAST: Как да сме по-ефективни

След като не можем да спрем времето, нито да го разпънем – можем да подобрим себе си и собствената си ефективност. Механизмите за това разясняват в последния за 2023 година епизод на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 257 podcast Катя Василева и нейният ководещ Наталия Цветанова – магистър-психолог по организационна и трудова психология и Мениджър Подбор в JobTiger.
 
Защо да се включим в Младежка академия за кариера?

Поколението Z навлиза на трудовия пазар и скоро ще представлява значителна част от него. По време на този процес обаче възникват предизвикателства за бизнеса, които, макар и да са очевидни за някои, може да останат незабелязани за неопитния наблюдател.

За работодателите е важно да привличат и наемат талантливи специалисти, които понякога не разполагат с достатъчно умения, за да се развиват успешно кариерно. Младежка академия за кариера (МАК) има за цел да скъси дистанцията между образованието и бизнеса, като предостави на младите хора ценни умения, с които да се представят по-добре в търсенето и намирането на кариерни възможности.

Въпреки че същите тези млади хора са навигатори в света на цифровите технологии, има съществени опасения за техните липсващи меки умения. В страстта си към екраните и виртуалния свят, те често се сблъскват със затруднения в областта на междуличностните отношения, комуникацията, сътрудничеството и често изостават в развитието на емоционалната си интелигентност.

МАК е обучителна програма, предоставяща курсове за придобиване на най-ценните кариерни умения, които трябва да притежават младите хора в наши дни. Посредством обучителни курсове и менторство от водещи компании в България студенти и младежи имат възможността да придобият и надградят редица умения за успешно кариерно развитие. След завършване на МАК участниците са няколко крачки напред в собственото си развитие и развитието на кариерата си – вече са обучени кадри, надградили себе си и развили умения, които отнемат години професионален опит и често остават недостижими за голяма част от представителите на новото поколение.

Можете да прочетете цялата статия тук.

Ако компанията ви има интерес да се включи като партньор в програмата, свържете се с екипа на JobTiger.

Разгледайте спонсорските пакети тук!

Е: yca@jobtiger.bg

Т: +359 882 406 773
+359 884 070 906
+359 882 364 456
+359 884 505 609
 
Данни за заплати в Zaplatomer.bg

Краят на годината е подходящо време за актуализация на възнагражденията в компанията. Ако имате нужда от информация за заплати за различни позиции, Zaplatomer.bg може да ви е от полза.

Данните от Zaplatomer.bg ще ви помогнат да съгласувате очакванията за заплата на кандидатите и служителите с възнаграждението, което имате възможност да предложите. Ако се интересувате от информация за заплатите от реални потребители в България, вижте повече тук.
 
JobTiger x Майна Town – Допълнителни възможности за развитие на Employer Branding за клиентите на JobTiger

Националното комикс списание Майна Town и компанията за комплексни HR услуги JobTiger обединяват сили и предлагат уникална възможност за комбиниране на онлайн и офлайн канали за комуникация за всички клиенти на сайта JobTiger.bg през 2024та година.

Списание Майна Town е тримесечно, хартиеното му издание се разпространява национално в големите градове в тираж до 18 000 броя и може да бъде открито в над 700 локации, включващи ресторанти, сладкарници, книжарници, арт студиа, фитнеси и спортни центрове, магазини за био храни и други.

Компаниите имат възможност да включат в списанието своя ПР публикация, допълваща онлайн представянето й. Читателите могат лесно да достигнат до Employer Branding в JobTiger или до всички публикувани от фирмата обяви чрез добавен QR код в публикацията.

JobTiger дава на своите клиенти 10% отстъпка от цената за ПР статия/интервю в специалната рубрика с пренасочване към профила на компанията на JobTiger.bg с всички актуални позиции за периода. Възможностите за позициониране в рубриката на JobTiger и Майна Town можете да разгледате тук.

За компаниите, използващи Employer Branding има специални пакети за отстъпка:
Employer Branding профил + 2 по ½ страница (2400 + 2*950) за 4110 лв.
Employer Branding профил + 4 по ½ страница (2400 + 4*950) за 5820 лв.

Предложението е валидно за изданията през март 2024, юни 2024, септември 2024 и декември 2024.

За повече информация се свържете с екипа на JobTiger.
 
Възможностите за разгласа на обяви, публикувани в JobTiger.bg, се увеличават

Намирането и задържането на квалифицирани служители е все по-голямо предизвикателство. Но с правилния инструмент това е преодолимо.

За да бъде още по-полезен на своите клиенти, JobTiger.bg отскоро дава възможност за спонсориране на брандирана обява в установения социален канал на JobTiger във Facebook.

Услугата предлага възможност за по-голяма разгласа на обявената свободна позиция, като достига до допълнителна аудитория от повече от 10 000 души.

За повече информация не се колебайте да ни потърсите на 02/49 180 10 или на office@jobtiger.bg
 
Employer Branding профил на JobTiger.bg

Предлагаме на вниманието ви една възможност за позициониране - онлайн инструмента за комуникация на работодателската марка – Employer Branding профил в JobTiger.bg. Отличете се в дигиталното пространство и презентирайте за кандидатите пълната структурирана информация за компанията си в JobTiger.bg – независим и авторитетен канал за комуникация. Вижте повече за услугата и допълнителните ползи, които предлага, на тази страница.
 

ОТ БЛОГА НА JOBTIGER RECRUITMENT
  • Ефективни методи за привличане на таланти
  • Внимание Skill Gap!
  • Най-популярните типове AI инструменти в HR и подбор на персонал

ОТ HR INDUSTRY
  • Recruitment дизайнерски планери и подаръци - RecruityBook
 
Най-четените статии през 2023-та година:
  • Длъжностна характеристика
  • Как се въвеждат графиците за работа и могат ли да се правят промени в тях?- съвети от юристи и експерти
  • Сключване и регистриране на трудовия договор
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  Най-четените публикации в блога през 2023-та година:
  • Onboarding процесът и защо е важен той
  • Управление на времето
  • Вземане на решение