Запазете своето място за кариерните събития на JobTiger през пролетния сезон
Остава само месец до старта на тазгодишното издание на Национални дни на кариерата, а компаниите, които са запазили своите места, вече са над 80! Не пропускайте възможността да се отличите като работодател на най-мащабния кариерен форум в България!

Златен спонсор на събитието е Austrian Business Agency.

Защо да участвате в Национални дни на кариерата 2024?
 • За да представите своите свободни позиции и стажантски програми пред най-амбициозните млади хора и професионалисти, търсещи развитие;
 • За да оптимизирате процеса на подбор със събиране на база данни и директен контакт с потенциални служители;
 • За да селектирате потенциални кандидати за тези позиции;
 • За да се отличите като стабилен и активно търсещ работодател;
 • За да утвърдите своя имидж и позиция и за развитие на работодателската ви марка;
 • За да станете част от социално отговорните компании в България, подпомагащи кариерното развитие на младите хора;
 • За да бъдете част от съвременно кариерно събитие с традиция в провеждането.

Кога и къде ще се проведат Национални дни на кариерата?
 • София – 6 април - Гранд Хотел „Милениум“ София, Конферентни зали на ет. 2
 • Велико Търново – 9 април - Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус
 • Габрово – 11 април - Технически университет
 • Пловдив – 13 април - Пловдивски Панаир, Конгресен Център
 • Варна – 13 април – Хотел-галерия „Графит“
 • Русе – 16 април - Русенски университет „Ангел Кънчев“

Условията за участие са описани тук.

Ще се радваме да бъдем домакини на Вашето работодателско представяне и заедно да отворим врати за стотици нови познанства и възможности за кариерно развитие!

Екипът ни остава на Ваше разположение за въпроси и информация:
T: +359 884 070 906
+359 882 364 456
+359 882 406 773
+359 884 505 609
E: events@jobtiger.bg
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Записвания за есенните издания на Дни на кариерата – с 10% отстъпка

Записванията за изложители за есенните браншови Дни на кариерата на JobTiger през 2024 г. вече текат.

Все още е валидна 10% отстъпка при регистрация и плащане в следните срокове:
Очакваме ви!
AIESEC в България ви кани на тазгодишното издание на ,,Бизнесът в Действие'' 2024 - От Малки до Големи!

AIESEC в България ви кани на тазгодишното издание на ,,Бизнесът в Действие'' 2024 - От Малки до Големи!

Тази година събитието ще бъде два дни, като датите са 23-ти и 24-ти март от 10:00 часа в зала София, Интерпред - Световен търговски център, бул. Драган Цанков, (метростанция Жолио Кюри).

Какво предстои:

Вдъхновяващи лекции от опитни професионалисти, готови да споделят своите съвети и виждания за тенденциите в бизнеса.

Ще имате възможността да се запознаете с готини хора и създадете нови връзки в бизнес средата.

Поглед върху предизвикателствата в съвременната корпорация.

Реални бизнес казуси, за да приложим теорията в практиката. Не пропускайте възможността да разширите своите познания, да се вдъхновявате и да търсите нови възможности.

Следете нашата инстаграм страница @aiesecbulgaria за актуална информация.

Запишете се тук.
EXPO MOITEPARI – в Пловдив на 16-ти март

Най-голямото безплатно събитие за лични финанси - EXPO MOITEPARI, ще се проведе в град Пловдив на 16-ти март. Само за един ден, Пловдив ще стане центърът на вниманието за всички, които търсят пътя към финансова независимост и благополучие.

EXPO MOITEPARI е мястото, където амбициозни инвеститори, финансови експерти и любители на личните финанси се срещат заедно, за да се запознаят с най-новите тенденции, да споделят знания и да разширят своята финансова култура. Събитието ще предложи богата програма с практически семинари, интересни лекции и възможности за мрежови контакти с водещи финансови професионалисти.

Мястото е конгресния център на Международен панаир / Зала „Пловдив“ (ет. 2).

Началото е в 9:30 ч., като темите, които сме подготвили са:
 • Как да инвестираме успешно
 • Кои са били най-успешните български взаимни фондове през изминалата година и каква доходност са постигнали те (специална церемония по награждаване с участие на д-р Наталия Петрова, изпълнителен директор на управляващо дружество (УД) „Конкорд Асет Мениджмънт“ АД и Председател на Управителния съвет на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД)
 • Инвестиране в недвижими имоти
За повече информация и регистрация за събитието, моля, посетете официалния уебсайт на EXPO MOITEPARI.

Необходимо е единствено регистрация, тъй като местата в залата са ограничени.
Event Alert! Don't miss out!

8+ countries, 30+ speakers across 3 stages in 2 days, combined agenda of insightful presentations, workshops and non-conference sessions to deep dive in particular topics. 250+ industry leaders and decision-makers in attendance as the organizers unites the region’s recruitment powerhouses.

Early Bird tickets are still available but for a limited time only! Grab your chance to secure your seat at unbeatable prices, but hurry! Don't miss out and join us for the best regional recruitment event of 2024.

Get your EARLY BIRD ticket now!

Join us and fellow HR and recruitment enthusiasts at recruiTECH CEE, where innovation meets talent acquisition excellence!
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
AmCham Hackathon 2024 приключи успешно

JobTiger взе участие в първото издание на AmCham Hackathon 2024, което Американска търговска камара в България (АТК) организира в партньорство с Технически университет - София и Стопански факултет към Софийски университет „Свети Климент Охридски“ .

AmCham Hackathon 2024 се проведе през месец февруари и събра идеите на десетки млади хора, които работиха по бизнес казуси на 7 компании.

Менторът ни Наталия Цветанова и нейният отбор бяха отличени в категория "Екипна Работа".
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Младежка академия за кариера – възможности за младите хора и работодателите

Поколението Z навлиза на трудовия пазар и скоро ще представлява значителна част от него. По време на този процес обаче възникват предизвикателства за бизнеса, които макар и да са очевидни за някои, може да останат незабелязани за неопитния наблюдател.

За работодателите е важно да привличат и наемат талантливи специалисти, които понякога не разполагат с достатъчно умения, за да се развиват успешно кариерно. Младежка академия за кариера (МАК) има за цел да скъси дистанцията между образованието и бизнеса като предостави на младите хора ценни умения, с които да се представят по-добре в търсенето и намирането на кариерни възможности.

МАК е обучителна програма в помощ на всички млади хора, притежаващи ISIC карти, предоставяща курсове за придобиване на най-ценните кариерни умения, които трябва да притежават младите хора в наши дни. Посредством обучителни курсове и менторство от водещи компании в България, студенти и младежи имат възможността да придобият и надградят редица умения за успешно кариерно развитие. След завършване на МАК участниците са няколко крачки напред в собственото си развитие и развитието на кариерата си – вече са обучени кадри, надградили себе си и развили умения, които отнемат години професионален опит и често остават недостижими за голяма част от представителите на новото поколение.

Обучителната програма е разделена на две групи от курсове, през които младежите трябва да преминат до края на март. Първата група от 12 модула за кариерни умения има за цел да даде знания за управление на кариерата и да служи на младите хора да развият най-важните кариерни компетенции, от които ще се нуждаят, за да се ориентират успешно в своя житейски и трудов път в бурната ера на четвъртата индустриална революция.

Втората група курсове в обучението на МАК е от 14 модула за дигитални и предприемачески умения. Засегнати са теми като Оценяване на възможности и идеи, Мобилизиране на ресурси, Финансова и икономическа грамотност, Планиране и развитие, Дигитален маркетинг и др. Обучителният курс е ориентиран към креативните и любопитни хора и предоставя умения, които все още не се поддържат при използване на изкуствен интелект.

Ако компанията ви има интерес да се включи като партньор в програмата, свържете се с екипа на JobTiger.

Разгледайте спонсорските пакети тук!

Е: yca@jobtiger.bg

Т: +359 882 406 773
+359 884 070 906
+359 882 364 456
+359 884 505 609
 
В Световния ден на инженера - има ли интерес към обучение в инженерни специалности

"В ранните години на прехода, в резултат на фалирането на старата социалистическа промишленост, намаляха позициите и много инженери останаха без работа. Това доведе до ефект, че в представите на хората това не е толкова желана професия, колкото е в действителност"

По повод световния ден на инженера, който се отбелязва на 4ти март, управителят на JobTiger, Светлозар Петров, взе участие в ефира на БНР - Българско национално радио.

Темата с недостига на инженери с различни профили у нас е важна, особено предвид неспиращото търсене на подобни специалисти.

Повече може да чуете в репортажа от предаването "12+3".
Има ли драстични разлики в заплащането при мъжете и жените?

В цяла Европа се наблюдава разлика между възнагражденията на мъжете и жените в полза на мъжете.

В ефира на Българска национална телевизия БНТ Християн Петков, Оперативен директор на JobTiger, сподели данни, събрани чрез нашият инструмент Zaplatomer.bg.

Според тях разликата в средното възнаграждение между половете за 2023г. е около 16%, като данните се отнасят за страната.

В последните години се наблюдава намаляване на този процент.

Кои са факторите, които влияят върху тази разлика, може да видите във видеото.
Кои са секторите със заплати от 5000 лв.?

Християн Петков, Оперативен Мениджър в JobTiger, беше гост в предаването "Твоят ден" по NOVA News.

Кои са факторите, които влияят върху увеличението на заплатите, както и какви са нивата на заплатите в страната, може да видите във видеото.
Обявите за работа продължават да нарастват през м. февруари

Броят на обявите за работа продължава да нараства почти във всички сектори. През м. февруари отчитаме ръст от 4% (1700 предложения повече) спрямо предходния м. януари.

На годишна база, обаче, все още отчитаме спад. Предложенията са със 7% (около 3100) по-малко спрямо същия период през 2023г.

Вижте повече в месечния ни анализ на обявите.
Трябват ли ви данни за заплати, когато назначавате, обсъждате заплатите във вашата компания или анализирате нови пазари извън България?

В Zaplatomer.bg имате още възможности за лесен 24/7 онлайн достъп до заплати на нови по-интересни цени:
 • Достъп до 20 позиции за 12 месеца в 1 държава и за един потребител от вашата компания
 • Достъп до неограничен брой позиции за 3, 6 или 12 месеца в 2 държави по избор и за неограничен брой потребители от компанията
Методологията ни не изисква от компаниите да предоставят данни, работим с реални позиции, като не е нужно да правите мапинг.

Събираме данни от служители, вместо от кандидати за работа, а нашите потребители работят навсякъде - от малки семейни компании до големи корпорации, в различни индустрии и на различни длъжности.

Ъпдейтваме данните на всяко тримесечие, за да имат клиентите ни достъп до най-новите данни на пазара.

Приложението ни е с интуитивен интерфейс и предлагаме безплатен пробен достъп.

Може да си купите данни за България, но и за повече от 100 различни държави.

Ако не сте сигурни, изпробвайте безплатно за 7 дни Приложението за заплати на Zaplatomer.bg.
JobTiger x Майна Town – Допълнителни възможности за развитие на Employer Branding за клиентите на JobTiger

Националното комикс списание Майна Town и компанията за комплексни HR услуги JobTiger обединяват сили и предлагат уникална възможност за комбиниране на онлайн и офлайн канали за комуникация за всички клиенти на сайта JobTiger.bg през 2024та година.

Списание Майна Town е тримесечно, хартиеното му издание се разпространява национално в големите градове в тираж до 18 000 броя и може да бъде открито в над 700 локации, включващи ресторанти, сладкарници, книжарници, арт студиа, фитнеси и спортни центрове, магазини за био храни и други.

Компаниите имат възможност да включат в списанието своя ПР публикация, допълваща онлайн представянето й. Читателите могат лесно да достигнат до Employer Branding в JobTiger или до всички публикувани от фирмата обяви чрез добавен QR код в публикацията.

JobTiger дава на своите клиенти 10% отстъпка от цената за ПР статия/интервю в специалната рубрика с пренасочване към профила на компанията на JobTiger.bg с всички актуални позиции за периода. Възможностите за позициониране в рубриката на JobTiger и Майна Town можете да разгледате тук.

За компаниите, използващи Employer Branding има специални пакети за отстъпка:
Employer Branding профил + 2 по (1/2) страница (2400 + 2*950) за 4110 лв.
Employer Branding профил + 4 по (1/2) страница (2400 + 4*950) за 5820 лв.

Предложението е валидно за изданията през март 2024, юни 2024, септември 2024 и декември 2024.

За повече информация се свържете с екипа на JobTiger.
 
Възможностите за разгласа на обяви, публикувани в JobTiger.bg, се увеличават

Намирането и задържането на квалифицирани служители е все по-голямо предизвикателство. Но с правилния инструмент това е преодолимо.

За да бъде още по-полезен на своите клиенти, JobTiger.bg отскоро дава възможност за спонсориране на брандирана обява в установения социален канал на JobTiger във Facebook.

Услугата предлага възможност за по-голяма разгласа на обявената свободна позиция, като достига до допълнителна аудитория от повече от 10 000 души.

За повече информация не се колебайте да ни потърсите на 02/49 180 10 или на office@jobtiger.bg
 
Employer Branding профил на JobTiger.bg

Предлагаме на вниманието ви една възможност за позициониране - онлайн инструмента за комуникация на работодателската марка – Employer Branding профил в JobTiger.bg. Отличете се в дигиталното пространство и презентирайте за кандидатите пълната структурирана информация за компанията си в JobTiger.bg – независим и авторитетен канал за комуникация. Вижте повече за услугата и допълнителните ползи, които предлага, на тази страница.
 

ОТ HR INDUSTRY
  • Тайната на успешната работодателска марка - отношението
  • Ключът към запазване на производителността: дигитално обединяване на работната сила

ОТ БЛОГА НА JOBTIGER RECRUITMENT
  • Признаци на професионално прегряване
  • Тенденции при технологиите за привличане на таланти