Пощенска банка
Sofia

Company

Пощенска банка е основана през 1991 г. От тогава насам, банката се разрасна значително и в момента е сред водещите универсални банки в България. Пощенска банка е една от първите успешно приватизирани финансови институции (през 1998 година) от ACBH, консорциум между EFG Eurobank Ergasias и ALICO. През юли 2004 EFG Eurobank Ergasias изкупи дела на ALICO и стана мажоритарен акционер на банката с 96.74%.

Пощенска банка е активен участник на финансовия павар повече от 13 години в множество области: банкиране на дребно, карти, корпоративно банкиране, инвестиции, капиталови пазари, брокерство, лизинг услуги, факторинг, консултантски услуги и др. Сред най-големите ни предимства е широко развитата ни клонова мрежа в страната с над 120 локации.

Пощенска банка има дългосрочен рейтинг BBB - от FITCH Ratings, който е най-високият за финансова институция в страната. Инвестиционният й рейтинг демонстрира стабилността на банката и мястото, което тя заема сред уважаваните и динамично развиващи се финансови институции в страната. Полученият рейтинг е отражение и на подкрепата, оказана от мажоритарният акционер, EFG Eurobank Ergasias.

През 2004 и началото на 2005 година Пощенска банка получи признание в няколко области. Електронното банкиране взе две награди – през февруари 2005 за “Най-добър продукт на 2004 г.” в категорията електронни финансови подукти на международното изложение Банки, инвестиции, пари и първа награда на международният уеб-фестивал в Албена през юни 2005 за най-добър сайт за електронно банкиране. Жилищните кредити на Пощенска банка също получиха първа награда през 2004 за най-добър финансов продукт. Друга важна награда бе приза за “Най-добри вътрешни комуникации за 2004 г.”, организирани от Българското дружество за връзки с общенствеността, получена за успешното въвеждане на новата корпоративна идентичност на банката през 2003 г.

За повече информация: www.postbank.bg

JobTiger Banner