Мелексис България
София www.melexis.com над 300 служителя

Компания

Melexis е глобална инженерна компания и световен лидер в проектирането, разработването и доставянето на решения в сферата на микроелектрониката за клиенти от автомобилната промишленост, индустриалния, потребителския и медицински сектор.

Компанията е създадена през 1988 г. в Белгия, като понастоящем има представителства в 20 страни по света и над 1 500 служители. Melexis започва дейността си в България през 2000 г. с екип от 50 професионалисти. Към момента за компанията в България работят над 500 човека, като в София се намира най-голямото представителство.

Нашето портфолио обхваща широк спектър от приложения - от позиционен сензор за оптимизиране работата двигателя на автомобила, до чип, управляващ вентилатора на дрона, или инфрачервен температурен сензор, използван в електронните безконтактни термометри.


Решенията, които предлагаме, имат за цел да намалят вредата за околната среда, да подобрят безопасността и сигурността, и да осигурят комфорт за хората.

През 2018 г. компанията обяви 5-годишен инвестиционен план, в размер на 75 млн. евро, насочен към разширяване на производственото пространство, научноизследователската и развойна дейност, както и на складовата база. Разширената сграда ще се простира на внушителните 22 000 кв.м., допълвайки комплекса на Melexis в София, който вече заема значителните 7500 кв.м.

Новата сграда на Melexis в София ще е от ново поколение и съобразена със съвременните тенденции за енергийна ефективност, и ще разполага с автоматизирана система за управление, умно следене на температурата и силата на осветлението, повторна употреба на енергията и топлината, използвана от сградната апаратура.

Ако сте енергична и мотивирана личност, и бихте искали да работите и се развивате във високотехнологична компания, кандидатствайте по някоя от отворените ни позиции в Melexis.

VCD