PROCTER & GAMBLE

За ПРОКТЪР И ГЕМБЪЛ

Основана през 1837 г., компанията Проктър и Гембъл започва като малка, семейна фирма за сапун и свещи в Синсинати, щата Охайо, САЩ. Днес Проктър и Гембъл предлага на пазара повече от 300 вида продукти на над 5 милиарда потребители в 140 страни. Компанията Проктър и Гембъл (P&G) е всепризнат лидер в създаването, производството и разпространението на висококачествени продукти в категориите Перилни и почистващи препарати, Грижи за бебето, Грижи за жената, Хартиени хигиенни продукти, Грижи за красотата, Грижи за здравето и Храни и напитки. Това включва продуктите Tide, Blend-a-med, Pantene, Always, Camay, Safeguard, Pampers, Wash&Go, Head&Shoulders, Mr.Proper, Bonux, Ariel, Lenor. До приключването на финансовата година на 30 юни 2000 г., продажбите на Проктър и Гембъл в световен план възлизат на $40 млрд.

Корпоративните традиции на Проктър и Гембъл са основани на принципите на честност и лоялност в отношенията, уважение към личността и избор с оглед на дългосрочната перспектива. Над 100 000 служители на Проктър и Гембъл работят ежедневно, за да осигурят на потребителите по цял свят продукти с високо качество и стойност.

Много хора мислят, че Проктър и Гембъл е компания, която се занимава единствено с дистрибуция, и се изненадват от огромните мащаби и задълбоченост на научния ни потенциал. Само за миналата година компанията инвестира над $1.7 млрд в научни изследвания и развитие в 19 технически центъра и близо 100 университета по света.

ПРОКТЪР И ГЕМБЪЛ БАЛКАНИ

Проктър и Гембъл започва дейността си на Балканите през 1992 г. само с 3 служители. Главната централа за Балканите се намира в Букурещ, откъдето Проктър и Гембъл ръководи бизнеса си в седем страни: Румъния, България, Република Молдова, Югославия, Босна  и Херцеговина, Албания, Македония. Днес, с над 270 служители и оборот от няколко десетки милиона долара, филиалът Проктър и Гембъл Балкани е напълно интегриран в международната мрежа на компанията.

 


Можете да се свържете с нас на:

ул. Резбарска 5

гр. София 1510, БЪЛГАРИЯ

www.pgbalkans.com

Тел: (359 2) 9174 500

Факс: (359 2) 9174 655

За въпроси, свързани с подбор на служители: recbalkan.im@pg.com

Virtual Career Days