Euromaster Ltd
София www.euromasterbg.com 50 - 300 служителя

Компания

  Вече повече от 13 години фирма  „Евромастерс Импорт Експорт” ООД заема водещо място на пазара на професионални и хоби инструменти в България. Открита през 1992г. фирмата бързо създава традиции на българския пазар.  С гама от над 4000 артикула, разпределени в няколко продуктови серии, понастоящем дейността на фирмата отдавна е позната и на пазарите в Източна Европа, Южна Америка, Африка и арабските държави. 
     
Предпоставка за успеха на фирмата е доброто позициониране в утвърдилия се напоследък като „работилницата на света” регион на Югоизточна Азия.  Чрез откритият собствен офис в Китай през 1997г., фирмата има възможност да подбира  най-добрите производители не само от Китай, но и от съседни държави - Сингапур, Индия, Тайван. Това позволява на фирма Евромастерс  постоянно да обновява асортимента си в стремеж към по-високо технологично равнище и качество на материалите на продуктите. Наличието на подобна локация на фирмата и дава  преимуществото да осъществява качествен контрол на продукцията на място.

     В началото на 2006 г. завърши процеса по преструктуриране на  фирма Евромастерс. Беше изградена нова структура на управление, нови звена за дистрибуция, както в страната, така и в чужбина, разширена сервизна мрежа. Пример за разрастването на фирмата е новия комплекс в София на адрес бул. „Ломско шосе” 246 открит в началото на 2005г. Той обхваща малко над 6000кв.м. разгърната площ с модерно организирана административна част, складова площ (4000кв.м.), склад под митнически контрол за стоката, предназначена за ре-експорт, обширен шоурум/представителна зала за търговските партньори (300 кв.м), сервиз със склад за резервни части, представителен магазин за продажби на дребно, зали за обучение, служебно кафене, голям паркинг.
            
      В страната фирмата има представителни магазини в София, Пловдив, а от месец септември 2006г. функционира и новооткритият магазин в град Стара Загора. 

      Освен собствената магазинна мрежа, в България фирмата работи с голям брой търговски парньори, някои от които със собствени търговски мрежи. Сред тях изпъкват веригата  хипермаркети Mr. Bricolage, Metro, както и Практис, Техникон, Алати, Т – Маркет. Освен тях фирмата работи и с над 500 търговци на едро и 2500 търговци на дребно. Модерната база и добрата логистична организаця във фирмата осигурява безпроблемна работа по обслужването на тази немалка мрежа от клиенти. Обслужването на външните пазари се осигурява от добре функциониращата спедиторска дейност на фирмата.

       Благодарение на усилията на целия колектив, фирма Евромастерс успешно премина процеса по сертифициране на управление на качеството по стандарта ISO 9001:2000 за търговия и сервиз на професионални инструменти и инструменти за бита. ко качество на работа с клиентите и партньорите си.

       Двете основни продуктови направления на фирма Евромастерс са електро- и пневматични нструменти, и ръчни инструменти. И в двете направления фирмата развива собствени запазени марки. Фирма Евромастерс е една от малкото фирми в България, ангажирали се с налагането на собствени търговски марки на тези групи продукти, на тяхното качество, технически параметри и пазарна реализация на българския и световен пазар.

       Електро- и пневматичните инструменти с марка Raider присъстват на българския пазар от почти 10 години. В началото  гамата на марката е включвала изключително хоби инструменти, което обаче не се отразява на тяхното качество и технологично равнище, както и на ангажираността на фирмата със сервизното обслужване на тези инструменти в съответствие с наложените в Европа традиции. Предлагането на фирмата покрива практически целия диапазон от дейности – строителство,  дървообработване, металообработване, автотехника и др. Въпреки насочеността на машините към „домашните майстори”, някои модели надхвърлят тази рамка и чудесно се справят с дейности извън хоби употребата. Често машините Raider са прекрасно решение за по-малки по обем дейности, при които закупуването на професионален инструмент със значително по-висока цена е нерентабилно. В продуктовата гама не са пропуснати и съответните консумативи, съвместими не само с машините Raider.

       Фирма Евромастерс вече гледа напред и в сферата на професионалните електроинструменти с представянето на серията професионални машини Raider Pro преди по-малко от година. Насочена към професионалистите, тази  серия машини се отличава на пазара с високото си технологично равнище и качество на изработка, гарантирано и с двугодишно гаранционно сервизно обслужване, следгаранционно обслужване, а не на последно място и с много добро съотношение качество-цена. Гаранция за качеството на машините Raider са притежаваните от тях сертификати за техническа и експлоатационна безопасност (GS), издадени от немския институт за технически контрол TUV Rheinland Product Safety GmbH. Електроинструментите носят и знаците CЕ, с който производителят декларира, че е спазил европейските стандарти за електромагнитна съвместимост, пожарна- и електробезопасност,  и СО, за спазване на Наредбата за съществените изисквания и оценяване на съответствието на електрическите съоръжения. 
            
         Представителната серия ръчни инструменти на фирма Евромастерс носи запазената марка Top Master Professional. Както подсказва името, широката гама на серията е със заявка за високо качество, комбинирано с модерни технологични специфики и ергономичен дизайн, способстващи лекота при работа с инструментите. Какато и при сериите електроинструменти, Top Master Professional се отличава с приятна естетика на брандови цветове и опаковка. Фирмата предлага още ръчни инструменти в по-нисък ценови клас, което не намалява тяхната надежност при работа.

          Освен тези успешно наложени марки, фирма Евромастерс разработва и серия за аксесоари за обзавеждане на бани с марката Top Chrome, електрически прибори – ключове, контакти, електрически печки и радиатори и други елементи с марка Makalon, серия силикони и полиуретанови пяни с марка Top Strong, серия инструменти и аксесоари за градина с марка Top Garden.

VCD