ИПО ООД

Компания

Основана през 1990г. ИПО ООД специализаира в производство и дилърство на продукти в сферата на машиностроенето и тежката промишленост в страната и извън граница.

Позиционирана в град Карлово, производствената дейност на фирмата е концентрирана в проектиране, производство и възстановяване на оборудване и резервни части за минно-обогатителна, пътно-транспортна и пътно-строителна техника. Производствените мощности са съсредоточени в класическо, центробежно леене на черни и цветни метали и тяхната механична обработка. Високото качество и стриктния контрол на произведените детайли осигуряват на фирмата утвърден статут на надежден и дългогодишен доставчки за производители от ранга на Tyssen Krupp, FLSmidth, Metso Minerals, Fincantieri и др. 

Търговското звено на ИПО ООД ръководи дилърската дейност на фирмата, чрез която официално представлява водещи световни производители в техния бранш на българския пазар:

Cummins - водещ американски производител на дизелови двигатели
Cummins Power Generation - водещ американски производител на дизелови генератори
Fleetguard - световен лидер в производството на филтриращи продукти и системи
Allison – водещ производител на скоростни кутии за машини с широко приложение
Yanmar - лидер в производството на дизелови двигатели с водно и въздушно охлаждане
Houchin Aerospace – производител на елементи за авио и военновъздушната индустрия
Bosch Diesel Center - Оторизиран дизелов сервиз от ранга Дизел Център за горивна апаратура Bosch.
Delphi - Оторизиран дизелов сервиз за горивна апаратура Delphi.

Основния административен офис на фирма ИПО ООД се намира в град София, където се помещават и дизеловите сервизи Bosch Diesel Center и Delphi, както и сервизи за Cummins, Yanmar и Allison. Производствената дейност, както и най-големия сервизен център за двигатели и генератори Cummins се намира в гр. Карлово. С още сервизи в страната разполагаме в гр. Варна, Етрополе и Панагюрище.

VCD