Информация за пресата

Първият безплатен курс за разработка на мобилни приложения за Android стартира на 12 април

вторник, 08 април 2014
На 12 април 2014г. стартира първият проект от партньорството на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и JobTiger с подкрепата на Samsung. Това е първото по рода си безплатно обучение за дизайн и разработка на мобилни приложения за Android в България.

 
В продължение на един месец студенти с интереси в мобилни приложения изпращаха своите кандидатури. В неделя, 6 април, се проведе и финалният етап от подбора на младежите, който включваше тест за базови познания по програмиране и информатика. До него бяха допуснати 36 от общо 108-те кандидати. Най-добрите 20 от тях ще започнат и самия курс на 12 април 2014 г.

Курсът за дизайн и разработка на мобилни приложения за Android ще се проведе в рамките на 60 учебни часа. Лектори са доказали се специалисти в областта на информационните технологии в България. Обучението ще бъде изцяло практическо, а курсистите ще имат възможността да надградят знанията си и да получат нови такива, учейки се от най-добрите. Всеки участник ще разработи свое портфолио по време на курса. Младежите не само ще придобият нови умения, но и с всеки един от тях ще се проведе персонално кариерно консултиране. Успешно завършилите курса участници ще получат сертификат от Софийски Университет „Св.Климент Охридски“ и ще бъдат препоръчани за работа.

Курсът за разработка и дизайн на мобилни приложения е част от Центъра за технологии и иновации, създаден от Софийски университет в партньорство със Samsung. На глобално ниво, една от основните цели на Samsung е да се бори с младежката безработица. Всички курсове и инициативи в рамките на този център ще предоставят на младите хора свободен достъп до най-високите технологии, допълнително качествено и практическо ИТ образование.

За повече информация:
E: office@jobtiger.bg
T: 02/491 80 00
Назад
VCD Banner
JobTiger Banner