Pressreleases

Само за 6 часа бяха проведени 971 интервюта при откриването на „Национални дни на кариерата 2021“

Friday, 09 April 2021

20-ото юбилейно издание на най-мащабния форум за търсене и предлагане на работа у нас продължава и през май със събития на живо в няколко академични града.

Graphical user interface, websiteDescription automatically generated

Най-големият организатор на кариерни форуми у нас – JobTiger – посрещна 20-ия рожден ден на своето емблематичен кариерен форум по необичаен начин, заради ограниченията, свързани с пандемията. Вместо през месеците март и април, както вече е добра традиция, „Национални дни на кариерата“ да обикаля из академичните градове в страната и да среща на живо топ работодателите с най-изявените студенти и обещаващи млади специалисти – тази година, в първия ден на събитието, щандовете на изложителите бяха на един клик разстояние от посетителите. Над 700 кандидати за работа и стаж стигнаха до тях, разполагайки се уютно в домове или офиси, без да излизат в студа и без да се излагат на риск от заразяване с коронавирус.

За 6 часа на 8 април, по време на виртуалния ден от „Национални дни на кариерата 2021“, бяха проведени 971 интервюта за работа. Над 40 фирми от всички икономически сектори имаха възможността да обявят свободните си позиции за млади специалисти и студенти и да отсеят най-подходящите кандидати сред посетителите на изложението. Интервютата се случваха в желан от събеседниците формат: чат, аудио или видео разговор, като платформата на Brazen Technologies (обявена за №1 в света за кариерни събития) позволяваше на посетителите да се редят на повече от една опашка едновременно, да разговарят успоредно с повече от един работодател и да си водят бележки в профила за проведените срещи.

Безплатно и само срещу предварителна регистрация, посетителите на форума можеха не само да намерят работа или стаж, да проучат какви са изискванията за работа в харесвани от тях фирми, да усетят от първа ръка какво е да си на интервю за работа в престижна компания, но и да посетят 3 интересни и полезни презентации. Презентациите на
TELUS International Europe („Как да се представим успешно при кандидатстване на работа?“), Kaufland България („Перфектният кандидат в новата реалност“) и на Международната награда на херцога на Единбург – България („Готови за света“) имаха не само висока посещаемост, но и преминаха при голяма активност от страна на студентите и младите специалисти, които публикуваха коментарите и въпросите си в специален дискусионен панел. Очаквайте видео записите от презентациите на
www.national.careerdays.bg – полезни за млади хора и търсещи кариерно развитие.

Така, макар и реално без да са сред своите гости, партньори и приятели – организаторите отбелязаха 20-ия рожден ден на „Национални дни на кариерата“ с пищната равносметка, че големината на събитието отдавна не се измерва само с годините и посетените от него градове. Над 47 хиляди души са получили шанс в изданията на форума досега да започнат кариерата си в най-престижните компании у нас. Всеки шести посетител на „Национални дни на кариерата“, сочи още статистиката, е успял да открие подходящ работодател. А след две десетилетия е и видно, че мнозина от тези, които са стартирали кариерата си чрез най-голямото изложение у нас, вече са високо ценени специалисти, на високо ниво в йерархията, както на водещи компании, така и в редовете на държавната администрация.

„Тук сред нас има хора, които са започнали своята кариера от този форум и вече са утвърдени експерти и лидери, които подават ръка на други млади хора, за да получат своя шанс за работа в добра компания, в добра работна среда – сподели г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, по време на официалното откриване  на форума – Последната година показа, че най-устойчиви са иновативните компании, тези, които могат много бързо, много гъвкаво да се променят, да търсят, да намират бързо решения. JobTiger дава възможност на работодателите да попълнят своите екипи именно с хора, които имат знания, имат амбиция, имат енергия да променят нещата и да се развиват именно в динамична среда“.

„Радвам се, че дори в условията на пандемичната обстановка, JobTiger организира 20-ото издание на „Национални дни на кариерата“ – заяви и г-жа Евелина Апостолова, зам.- областен управител на Пловдив – Водещите компании, които участват във форума, допринасят за възможността на младите хора в града ни да стартират успешно своята кариера.“

„Искам да благодаря на всички партньори през годините и на всички, които са или са били част от екипа ни, защото те направиха възможно форумът да придобие значението си днес и да свършим това, за която той е създаден – а именно: нова работа за младите хора, да запълнят фирмите стажантските си програми и местата си за новозавършили студенти и главно – да подмладяват компаниите си.“ С тези думи г-н Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger, откри „Национални дни на кариерата 2021“ и обяви, че ако епидемиологичната ситуация в страната позволи – срещите между работодатели и търсещи работа ще се случат и на живо – през май в няколко академични града в страната. А малко по-късно през деня това се потвърди и в заповед на Министъра на здравеопазването, където излезе актуализация, уреждаща провеждането на мероприятия на живо от 12 април.  

Видео от официалното откриване на „Национални дни на кариерата 2021“ можете да видите ТУК, а всичко за предстоящите срещи на живо – ще откриете на сайта на събитието: national.careerdays.bg Ако имате допълнителни въпроси, свържете се с организаторите на events@jobtiger.bg

 

За събитието и партньорите:

Партньори на форума са Столична община, направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“- Иновативна София, Агенция по заетостта, Община Варна,  Община Велико Търново, Община Габрово, Община Свищов, Технически университет - Габрово,  Стопанска академия "Димитър А. Ценов", Русенски университет "Ангел Кънчев", Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", Национална комисия за борба с трафика на хора, Областна администрация – Габрово и Областна администрация – Пловдив, Тракия Икономическа Зона.

 

Медийни партньори: BTV радио, Радио NJOY, JobTiger.tv, HRIndustry.bg, DEV.BG, Аз мога тук и сега, Лидер.бг, сп. Мениджър, ISIC -  Студентски и младежки идентификационни карти, сп. Журнал за жената, 9Аcademy, b2b Media, Skylines, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург – България, IT STEP Academy, Успелите, buljobs, SofiaJobs и my CV.

 

 

Back
NCD2024 Banner
Zaplatomer Banner