Информация за пресата

Форум „Национални дни на кариерата 2021“ продължава на живо през май!

понеделник, 12 април 2021


Виртуалният ден от „Национални дни на кариерата 2021“ приключи с 971 проведени интервюта само за 6 часа. Ясни са и датите на следващите три събития на живо – във Варна, Пловдив и София.

A picture containing text, nature, sunsetDescription automatically generated

20-ите юбилейни „Национални дни на кариерата“ тази година – заради пандемията и свързаните с нея ограничения за провеждане на събития – стартираха, не както е традиционно през март, а на 8 април.  Първите срещи между работодатели и търсещи работа се проведоха изцяло онлайн.

Със заповед № РД-01-220 от 08.04.2021 г. за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на Република България обаче вече става възможно следващите събития от календара на „Национални дни на кариерата 2021“ да се състоят на живо. Най-големият организатор на кариерни форуми у нас – JobTiger  вече е в готовност да предостави необходимите условия за 4 дни на безопасни срещи между предлагащи и търсещи работа в градовете Варна (10 май), Пловдив (12 май) и София (18-19 май). Както и досега, събитията ще са безплатни за посетители. Изисква се единствено предварителна регистрация, която се прави бързо в няколко лесни стъпки.

Какво се случи дотук на „Национални дни на кариерата 2021“

20-ото юбилейно издание на най-големия кариерен форум у нас беше открито официално на 8 април 2021 г. С приветствени думи се включиха г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София,  г-жа Евелина Апостолова, зам.- областен управител на Пловдив и г-н Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger. (Запис от официалното откриване може да бъде видян ТУК).

След старта на събитието – само за 6 часа – бяха проведени 971 интервюта между представителите на 42 фирми от всички отрасли на икономиката и над 700 търсещи работа или стаж студенти и младежи. Освен към срещите със специалистите по подбор, посетителите на онлайн изложението демонстрираха голям интерес и активност и по време на конферентната част, в която някои от работодателите изнесоха презентации. Всички, които искат да видят записи от лекциите на TELUS International Europe, Kaufland България и Международната награда на херцога на Единбург – България, могат да го  очакват в каналите на JobTiger.

Повече подробности за „Национални дни на кариерата 2021“ можете да научите на сайта на събитието: national.careerdays.bg или ако се свържете с организаторите на: events@jobtiger.bg

 

За събитието и партньорите:

Партньори на форума са Столична община, направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“- Иновативна София, Агенция по заетостта, Община Варна,  Община Велико Търново, Община Габрово, Община Свищов, Технически университет - Габрово,  Стопанска академия "Димитър А. Ценов", Русенски университет "Ангел Кънчев", Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", Национална комисия за борба с трафика на хора, Областна администрация – Габрово и Областна администрация – Пловдив, Тракия Икономическа Зона.

Медийни партньори: BTV радио, Радио NJOY, JobTiger.tv, HRIndustry.bg, DEV.BG, Аз мога тук и сега, Лидер.бг, сп. Мениджър, ISIC -  Студентски и младежки идентификационни карти, сп. Журнал за жената, 9Аcademy, b2b Media, Skylines, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург – България, IT STEP Academy, Успелите, buljobs, SofiaJobs и my CV.

Назад
NCD2024 Banner
Zaplatomer Banner