Информация за пресата

Близо 8000 кандидати за стаж и работа участваха в Национални дни на кариерата 2023

сряда, 12 април 2023
 
Най-големият кариерен форум на България приключи със 7 успешно проведени събития – на живо и онлайн. Повече от 130 бяха топ работодателите, които се срещнаха с най-мотивираните студенти и млади специалисти у нас.
 
Керванът на 22-те ежегодни Национални дни на кариерата премина през градовете: София, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Варна и Русе между 1 и 11 април. Освен срещите на живо, на 5 април се проведе и виртуален ден на кариерата – достъпен от всички краища на света за търсещите нова професионална реализация – чрез платформата Brazen Technologies, считана за най-добрата технологична възможност за организиране на кариерни събития глобално. 
 
Представителите на повече от 130 водещи български и международни компании, опериращи в различни отрасли, успяха да се запознаят лично с близо 8000 мотивирани кандидати за стаж и работа от цялата страна. Очаква се през следващите няколко месеца стотици млади хора да сбъднат мечтите си и да станат част от екипа на желан от тях работодател.
 

JobTiger и този път впечатли с пионерския си дух 
 
Национални дни на кариерата е първото събитие от този род у нас, а тази година беше неговото 22-ро издание. Макар и организацията му да почива на изпитани традиции и много натрупан опит, за пореден път екипът на JobTiger доказа и че има нюх за нововъведения, които дават отличен резултат. Една от добрите идеи, която получи дебют тази година в рамките на форума, е провеждането на съботни събития. Такива се случиха в София, Пловдив и Варна се доказаха като чудесен шанс за наети млади хора също да се включат в срещите с работодателите и да потърсят по-добра професионална реализация. Така, представителите на фирмите можеха да избират сред кандидати с разнообразни знания, умения и стаж. 
 
За пръв път на Национални дни на кариерата 2023 имаше възможност и за дигитален обмен на данни между търсещите и предлагащите работа. Споделянето на профил, автобиография или портфолио ставаше само с QR код, благодарение на иновацията ScanFactor. 
 
Приятна новост бе и сътрудничеството с радио ENERGY, което излъчваше на живо от хотел Маринела, София, на 1 април. Участници във форума се включваха от събитието, за да споделят впечатления и да поискат да чуят любима песен. Много работодатели взеха микрофона и обясниха какви хора търсят за екипите си и насърчиха слушателите на радиото да дойдат и да се запознаят с тях на място. Ако сте пропуснали да разгледате снимки от изданието, можете да ги видите тук.
 
Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria, а бронзов спонсор е Софийска вода АД.
 
Партньори на Национални дни на кариерата са Тракия Икономическа Зона, Национален борд по туризъм, НАПОО, Столична община, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Областна управа гр. Русе, JobTiger.tv, HRIndustry.bg.
 
С подкрепата на Baristo, Таткова градина, Аз мога тук и сега, ISIC България, 9 Academy, AIBEST, BESCO, сп. Мениджър, b2b Media, lider.bg,  pixelmedia, uchi.bg, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург, Eventiplier, Kaldata, AIESEC, Advent Group, HR manager, MyJob, сп. BGlobal, сп. ENTERPRISE, Legion Run, Gustomedia, Innovation Starter, Innovation Explorer, careertv, MySofia.bg, Aspasia.
 
 
За организатора и събитието:
 
JobTiger e компания за комплексни HR услуги и организира „Национални дни на кариерата“ вече 22 години в продължение на мисията си да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото.
 
Екипът на JobTiger затвори страницата на Национални дни на кариерата и вече усилено подготвя и следващите събития: 
 
Дни на Кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг – октомври 2023 г. 
Дни на кариерата: Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти – ноември 2023 г. 
 
Снимки от тазгодишното издание на най-големия кариерен форум у нас, можете да разгледате тук.
 
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner