Pressreleases

В аулата на Икономически университет - Варна ще надъхват младежи към преприемачество

Wednesday, 04 July 2012
17 HR WeekendНационален младежки форум, JobTiger, Община Варна Дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” и YSPDB ще надъхват младежи в аулата на Икономическия универитет - Варна на 5 и 6-ти юли.

Национална среща “Младежко предприемачество” ще срещне млади хора с лидери и специалисти в областта на предриемачеството. Целта на срещата е да изведе личния потенциал като водещ инструмент за стимулиране на предприемачески дух сред младите хора. Затова освен варненци в града пристигат още 200 младежи от цялата страна.

На 5-ти юли Костадин Петков от Центъра за икономически стратегии и конкурентноспособност към Софийския университет, Тодор Брешков, управляващ партньор на фонд LAUNCHub за ускоряване на млади компании по програма JEREMIE, Даниел Йорданов (ЕСКАНА АД), носител на награда EMPOWER за защита на околната среда, ще обсъждат с младежите възможности за предприемачество. Програмата на 5 юли е подготвена от JobTiger, водещ сайт за работа и HR агенция.

На 6-ти юли антропологът Харалан Александров ще провокира младежите в предприемачеството и връзката му със социалната промяна. В рамките на панела участниците ще се учат да продават идеи в мащабна симулация. Предвидени са презентации на Министерство на образованието, младежта и науката и на Томаш Бичан (зам. посланик на Словакия), който ще представи пример за опита на друга страна по темата предприемачество. Гост на събитието е зам. министър Петя Евтимова – МОМН.

Организаторите, съвместно с Международен колеж – Добрич, са подготвили за най-активните участници 6 стипендии за безплатно образование в областта на мениджмънта.

Срещата е оворена за свободен достъп. Начало 05.06 от 10.00ч. – аула на Икономически университет – Варна. Повече за събитието можете да намерите на mp.yspdb.org

СЪБИТИЕТО ЩЕ СЕ ИЗЛЪЧВА ОНЛАЙН, благодарение на KABINATA.com. (линк график на излъчването вижте тук: http://mp.yspdb.org/live.html)


___
Национална среща “Младежко предприемачество” е част от FUNCITY и се организира от Национален младежки форум, Община Варна и YSPDB, в партньорство с JobTiger, Атлантическият клуб в България, с финансовата подкрепа на Програма “Младежта в действие” на ЕС и с медийната подкрепа на BulgariaOnAir и БГрадио.

Брошура за събитието:
http://issuu.com/bgyouthforum/docs/youth_focus_edition_varna
Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner