Pressreleases

Високо мотивирани български студенти и повече свободни работни места отчете „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2014

Monday, 14 April 2014
Над 16 000 младежи посетиха форума тази година.

Оптимистични резултати показаха данните след края на форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2014, който беше закрит на 10 април в Бургас. Тази година форумът се отличи с по-висока мотивация от страна на студентите и повече свободни стажантски и работни позиции, предлагани от компаниите. „Това е сигурен признак, че фирмите, извършващи дейността си в България стават все по-отворени към младите хора, предлагайки им реална възможност за висок старт в кариерата“,заяви Светлозар Петров – Управител на JobTiger и подчерта, че по-големият брой студенти, посетили събитието на тринадесетото издание на форума, също свидетелства за промяна в нагласите на младежите. „Още по време на своето обучение в университета, те се опитват да стартират кариера, осигурявайки си по-добро бъдеще още по време на своето следване“, заключи той.

Тринадесетото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2014 се проведе в общо 7 университетски града в страната. И тази година традиционно форумът беше организиран от JobTiger – HR компания и кариерен сайт, с подкрепата за единадесета поредна година на Нестле България. Всяка година събитието дава уникалната възможност на студенти от цяла България да се срещнат с представители на големи български и международни компании и да стартират успешна кариера.

152 компании, развиващи дейността си в България, взеха участие в най-мащабната среща между работодатели и студенти. В някой от градовете, в които се проведоха „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ тази година присъстваха рекорден брой участници. Младежите, проявили интерес към предлаганите свободни позиции наброяваха повече от 16 000. Тази година „Национални дни на кариерата“ отбеляза рекорден брой посещения в градовете Велико Търново, Русе и Пловдив, където младежите, търсещи възможност за кариерно развитие, бяха два пъти повече от миналата година.

Традиционно по време на кариерния форум се провеждаше семинарна програма, в която студентите имаха възможност да чуят фирмените презентации на компаниите-участници, научавайки повече за тях и възможностите за стаж, работа и професионално развитие, които предлагат. И тази година HR специалистите на JobTiger и Нестле запознаваха студентите с най-успешните практики при кандидатстване за работа и стаж, като на щанда на Нестле в деня на форумите се провеждаха безплатни консултации за писане на автобиография – CV Clinic. Посещенията на предварителните обучения също бележат по-висок интерес и посещаемост в сравнение с миналата година.

За поредна година огромна подкрепа в организирането на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ оказаха университетските кариерни центрове, както и университетските ръководства. Това е един от важните фактори, които спомагат за успешното провеждане на събитието и за създаване на възможност младите хора да се срещнат с представители на големите компании в страната, стартирайки успешна професионална кариера.

„В тази особено важна за Нестле България година, в която отбелязваме 20 години присъствие на българския пазар, сме горди да споделим, че тринадесетото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ и тази година отчитаме като успешно.“ Това каза Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на Нестле България – генерален спонсор на събитието. Той подчерта, че за тези 20 години компанията се е утвърдила не само като социално отговорна компания, но и като предпочитан работодател, който вярва, че най-важни за развитието на бизнеса са именно младите хора. Форумът за пореден път допринесе за старта на много успешни кариери в бъдеще. Всяка година именно от форума стартират развитието си много млади кадри, като приблизително всеки шести човек от всички посетили събитието получава предложение за стаж или работа в компания, участвала в изложението.

Организаторът на най-големия кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ – JobTiger благодари на генералния спонсор на събитието – Нестле България за съдействието и подкрепата, което за единадесета поредна година оказват, като част от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи. Организаторите се надяват, че заедно ще продължават да бъдат фактор за създаване на устойчива среда за професионалното развитие на младите хора в България.

На сайта на JobTiger (www.JobTiger.bg) и на www.careerdays.bg ще намерите подробна информация и статистика за събитието:
За допълнителна информация може да се свържете с екипа на JobTiger:
Tел: (+359 2) 491 8000;
E-mail: office@jobtiger.bg.