Pressreleases

18 млади художници със сертификати за дигитални умения в сферата на уеб технологиите

Wednesday, 27 January 2016
София – 27 януари 2016 г. – 18 студенти от Националната художествена академия (НХА) успешно завършиха своето обучение в безплатния курс „Въведение в web технологиите“, част от програмата Tech Institute 2015 на Samsung, която се осъществява с подкрепата на JobTiger и Musala Soft. Курсът се проведе в края на миналата година (22 октомври – 15 декември), а сертификатите на завършилите бяха раздадени на специална церемония вчера в Лабораторията за иновации на Samsung в София.

В рамките на 40 часа техническо обучение, проведено от специалистите на Musala Soft, студентите от НХА усвоиха базови функционалности на HTML и CSS, които са добро допълнение към уменията на дизайнери, интересуващи се от създаването на потребителски интерфейс на уебсайтове или мобилни приложения. Опитът в уеб областта улеснява и подобрява процеса на изграждането на дизайн, тъй като дава възможност за реална преценка на ключови ситуации, които играят роля при графичното оформление на уеб или мобилна страница.

В края на курса всички студенти създадоха собствен сайт - портфолио, чрез който не просто представят работата си като артист, но и демонстрират новите знания и умения – как да структурират правилно сайта, как да използват тагове и мета тагове, как да съобразят дизайна с функционалността на страницата и много други.

Като част от своето обучение, студентите се срещнаха и със специалисти от JobTiger за усвояването на т.нар. „soft skills“ (умения за общуване) и тяхното приложение в практиката. Младите художници получиха знания, необходими за всеки професионалист, независимо от сферата на реализация - как да работят с хора, да са дипломатични и съобразителни, как да планират професионалната си кариера и др.

Курсистите, търсещи работа получават и допълнителна подкрепа за своята реализация на пазара на труда от JobTiger чрез лични консултации, персонална подготовка за интервюта и срещи с работодатели, както и с директни срещи с компании, търсещи такива специалисти.

Програмата „Tech Insitute” на Samsung реализира практически курсове за студенти, благодарение на които младежите подобряват дигиталните си умения, придобиват квалификация в отделна технологична област и се подготвят за бъдещата си реализация на пазара на труда. Всички курсове от тази програма се провеждат в Лабораториите за иновации на Samsung или в други места с висок клас технологично оборудване.


За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтери, медицинско оборудване, мрежови системи и полупроводници и LED решения Водещи сме и в пространството на Internet of Things, както и в нашите Digital Health и Smart Home инициативи. За нас работят 307 000 души в 84 страни с годишни продажби от US $196 милиарда. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален сайт www.samsung.com и официален блог global.samsungtomorrow.com.

За Samsung Лаборатория за иновации
Лабораториите за иновации на Samsung предоставят интегриран хардуер и софтуер за обучение на студенти по телекомуникации и мобилни технологии. Учебното съдържание е изцяло дигитализирано и осигурява съвременно интерактивно обучение. Лабораториите са оборудвани с лаптопи Samsung, сензорни е-дъски (интерактивни дъски), както и допълнителни устройства за тестване на мобилни приложения по време на обучението.

За JobTiger
JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България. След повече от 14 години опит и международно ноу-хау фирмата работи с над 26 000 клиенти и има контакт с повече от 325 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри. Компанията предлага и развива нови възможности на пазара на труда с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти.
Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner