Pressreleases

В София над 120 компании предложиха работа и стаж за младежи и студенти

Thursday, 16 March 2017
Всяка година най-мащабният кариерен форум в страната „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ събира на едно място работодатели и млади хора, търсещи кариерен старт. И през 2017 г. форумът ще се проведе последователно в седем български града.

Шестнадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито на 14 март 2017 г. в Национален дворец на културата, гр. София, от г-н Светлозар Петров - Управител на ДжобТайгър, г-н Тодор Чобанов, зам.-кмет „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ – Столична община, г-н Ангел Ангелов, началник отдел „Услуги по заетостта“ към Агенция по заетостта, г-н Емануел Артур – Изпълнителен директор на Нестле България, г-жа Нели Ангелова – Бизнес мениджър „Кулинарни продукти“ и „Мениджър корпоративни връзки“ в Нестле България и г-жа Аделина Костова – мениджър Човешки ресурси на Нестле България. Те отправиха пожелания за успех на тазгодишното издание на форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти.

„София като водещ университетски център в България и на Балканите е град, който наистина вярва в подобни усилия, затова ние ще влагаме всичко възможно за да ги насърчаваме и занапред“, сподели Тодор Чобанов. „Посещението на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” носи изключителни ползи както за търсещите работа, така и за работодателите. Статистиката сочи, че един от шест намира работа след посещение на форума“, добави Светлозар Петров.

Емануел Артур, изпълнителен директор на най-голямата компания за храни и напитки в страната посочи, че участието на Нестле България като генерален спонсор на за 14-та поредна година е част от усилията на компанията, насочени към младите хора и подкрепа на тяхното кариерно развитие. „В рамките на инициативата „Алианс за младежта“ тук в България, заедно с нашите 30 партньори, за три години предоставихме възможност за работа и стаж на над 6500 млади хора“. Освен традиционните услуги, предлагани на щанда на Нестле България, тази година посетителите имаха възможност да се срещнат на живо с висшите мениджъри на компанията. Веднага след откриването Емануел Артур, Нели Ангелова и Аделина Костова изслушаха и посъветваха над 20 младежи в специално създадения NESCAFE® Connect Corner. По време на двата дни на форума в София мениджъри от отдели Кредит контрол и парични потоци, Кулинарни продукти, Маркетинг, Напитки, Purina, Dolce Gusto, Развитие на мениджмънта за Югоизточна Европа и Адриатика се включиха в срещи, на които споделяха опит и дадоха съвети на младите, които сега тръгват по кариерния си път.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger и се провежда в седем университетски града – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив. Участието на всички посетители в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

Форумът протече в София в рамките на два дни – 14 и 15 март от 10:00 ч, до 18:00 ч., в НДК, ет.2. Главната му цел е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти, да открият възможности за професионална реализация. През изминалите 15 години, „Национални дни на кариерата“ се доказа не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, от където са започнали много кариерни пътища. На много от щандовете днес, от страна на фирмите, стоят хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години. Над 7000 души посетиха събитието през двата дни на провеждането му в гр. София и се срещнаха с общо 123 български и международни компании.

Сред задачите на ежегодния кариерен форум е да помогне на младите хора да изградят успешна кариера, да помогне на компаниите да се представят по най-добрия възможен начин и, не на последно място, да намали младежката безработица. За целта, всеки посетител ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.), както и в специално отделен за целта допълнителен кът - така наречената CV клиника – където препоръки ще дават HR специалисти от Нестле България.

Тази година, в събитието ще се включат над 150 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След София, кариерният форум ще се състои и в:
Варна – 20 март, Swiss Belhotel;
Русе - 22 март, Русенски университет „Ангел Кънчев";
Свищов - 27 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
Велико Търново - 29 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Пети корпус;
Бургас - 3 април, Бургаски свободен университет;
Пловдив - 5 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.


За допълнителна информация, можете да се свържете с екипа на JobTiger:

www.JobTiger.bg
E: office@jobtiger.bg
T: +359 2 49 180 00


За организатора JobTiger:

JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 16 години опит и международно ноу-хау имаме над 30 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години кампанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти. Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерният портал – JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) - компания, специализирана в HR одит.

За генералния спонсор Нестле България:

За последните 23 години в България Нестле се утвърди като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално-отговорна компания и надежден работодател с над 1100 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 20 години развива стажантските си програми. В рамките на инициативата на „Нестле се нуждае от младите хора“ в България над 300 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Нестле България пое ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г. като предложи възможности за работа и учене на още над 300 млади хора.
Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2016 г. Нестле България и партньорите ѝ от JobTiger стартираха съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата „Алианс за младежта“, които ще се състоят по време на предварителните срещи, организирани като част от Дните на кариерата, както и в специално обособен кът по време на откриването на форума в гр. София. Освен критериите за подготовка на успешно CV, сред темите, по които младите хора ще могат да получат консултации: как да оставиш добър дигитален отпечатък, какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, твоят LinkedIn профил и други.
Back
Zaplatomer Banner