Pressreleases

Най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2017 срещна хиляди младежи и стотици водещи работодатели

Friday, 07 April 2017
14 200 младежи посетиха най-мащабното кариерно събитие в страната и откриха правилните кариерни предложения

Шестнадесетото издание на форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“, което традиционно се проведе в 7 университетски града в страната – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив – приключи успешно. Кариерният форум стартира на 14-ти март в София, като в рамките на два дни Националният дворец на културата събра на едно място представители на 123 компании и даде шанс на над 7000 младежи да срещнат потенциалните си работодатели. След това форумът продължи в останалите 6 града и приключи с пловдивското издание на 5 април 2017 г. Общият брой на посетителите бе над 14 200.

„Национални дни на кариерата“ е най-мащабното кариерно събитие, което дава шанс на фирмите да се срещнат с много млади специалисти, а на самите младежи, да разговарят с представители на различни компании, предлагащи възможности за добър професионален старт.

Общо 175 компании, предлагащи работни и/или стажантски позиции, в различни бизнес сектори, взеха участие в „Национални дни на кариерата“. Както винаги, сред участниците имаше както сравнително малки фирми, така и утвърдени български и международни компании, представители на банковия сектор, застрахователни институции, ИТ компании, търговски вериги, телекомуникационни оператори и ред други.

Статистиката сочи, че средно 1 от 6 посетители е започнал стаж или работа, вследствие на участието в изложението. Това означава, че около 3100 младежи са стартирали успешно своята кариера, благодарение на миналото издание на „Национални дни на кариерата“.

По време на кариерния форум младежите имаха възможност да получат кариерни съвети от специалистите на JobTiger, да получат съвети как да изградят успешно своя Personal brand, да получат практични съвети как да се държат на интервю, както и да посетят за поредна година провеждащата се „CV клиника“, в която висши мениджъри на Нестле България, компанията генерален спонсор и партньор на събитието, им даваха ценни напътствия – как се съставя успешно CV и мотивационно писмо, особеностите на онлайн кандидатстването, важността на профила ни в LinkedIn, значението на дигиталния ни отпечатък в интернет и неговата роля при намирането на нова работа и много други.

Освен професионалните съвети, които получиха, студентите си направиха и фотосесия с Тигър. Заснетите на най-атрактивната и харесвана снимка бяха наградени с безплатно кариерно консултиране, което ще бъде извършено от експертите на JobTiger.

Преди всяко събитие се проведоха и предварителни срещи, в рамките на които мениджъри и кариерни консултанти от JobTiger и Нестле България подпомогнаха студентите и младите специалисти с важни препоръки за процеса по кандидатстване за работа. По време на тези мероприятия студентите получиха ценни знания за участието си в „Национални дни на кариерата“ – информация за самия форум, как да извлекат най-големи ползи от участието си, съвети за уместността на евентуалните им въпроси пред работодателите и препоръки за създаване на добро първо впечатление.

За поредна година популяризирането на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ сред студентите бе подпомогнато от университетските кариерни центрове, както и от университетските ръководства.

„Национални дни на кариерата” се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор за 14-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България. За повече информация: http://national.careerdays.bg/.

Допълнителна информация можете да получите от екипа на JobTiger:
T: +3592 49 180 13/22
M: +359 882 213 750
E: events@jobtiger.bg

За организатора JobTiger:

JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 16 години опит и международно ноу-хау имаме над 30 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години кампанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти. Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерният портал – JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) - компания, специализирана в HR одит.

За генералния спонсор Нестле България:

За последните 23 години в България Нестле се утвърди като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално-отговорна компания и надежден работодател с над 1100 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 20 години развива стажантските си програми. В рамките на инициативата на „Нестле се нуждае от младите хора“ в България над 300 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Нестле България пое ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г. като предложи възможности за работа и учене на още над 300 млади хора.

Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2016 г. Нестле България и партньорите ѝ от JobTiger стартираха съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата „Алианс за младежта“, които ще се състоят по време на предварителните срещи, организирани като част от Дните на кариерата, както и в специално обособен кът по време на откриването на форума в гр. София. Освен критериите за подготовка на успешно CV, сред темите, по които младите хора ще могат да получат консултации: как да оставиш добър дигитален отпечатък, какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, твоят LinkedIn профил и други.