Pressreleases

Бизнесът и младите хора в град Варна се срещат на Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг

Wednesday, 17 October 2018
Второто издание в града доказва, че ИТ и Аутсорсинг секторите се развиват устойчиво във Варна
 
 
Варна – 17 октомври 2018 г.
На 17 октомври 2018 г., от 10:00 до 16:00 часа, в Рослин Димят хотел, Варна се проведе кариерният форум „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг”.

За втора поредна година „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ се доказа като мястото, където фирмите, опериращи в едни от най-бързо развиващите браншове в България срещнаха своите бъдещи служители.

Варненското издание доказа, че града има потенциал за развитие и все повече млади хора ще бъдат наети в тези сектори. След миналогодишните 21 компании-участници, през тази година форумът достигна рекордните 32 компании, опериращи в секторите. Въпреки, че форумът се провежда едва за втора година във Варна, той вече е с най-много фирми - участници след София.

На откриването на събитието присъстваха:
 Стоян Пасев – Областен управител на област Варна
 Лилия Христова – Директор дирекция „Образование и младежки дейности“
 Георги Бачев – Управляващ Директор на LiveArea - Златен спонсор на „Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“
 Мария Манолова - HR мениджър на Milestone Systems Bulgaria - бронзов спонсори на „Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“
 Светлозар Петров – управител на ДжобТайгър ООД

В речта си г-н Пасев изтъкна, че област Варна прави всичко възможно да привлече младите студенти и завършващи специалисти да останат да работят в този град. Г-жа Христова се присъедини към поздрава, като на свой ред подчерта желанието на общината да превърне град Варна в притегателен център за най-добрите кадри, които се обучават не само във Варненските университети, но и във всички други.

Управителя на JobTiger Светлозар Петров изрази благодарността си към бизнеса за доверието и подкрепата към екипа, организиращ събитието. Той също изтъкна важността на тези сектори за местната икономика и обърна внимание, че растящият интерес към него може още повече да развие индустрията в града. В ретроспекция той разказа, че за 9 години (от началото на провеждането на форума в София) много неща са се променили и бизнесът е станал много по-активен в търсенето на кадри.

Една от основните ползи за работодателите е, че с участието си в кариерно изложение, те си осигуряват достъп до голям брой квалифицирани млади кадри. На специализираното изложение „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации, Аутсорсинг“ могат да бъдат открити множество млади експерти и завършващи студенти, които са обучени в подходящи за изложителите специалности и направления.

През годините броят на посетителите расте пропорционално с нарастващия интерес от страна на бизнеса и към момента това е едно от най-очакваните кариерни събития в страната.

„Дни на кариерата“ – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Златен спонсор на събитието е LiveArea, сребърен спонсор е Accenture Bulgaria, бронзови спонсори – Milestone Systems Bulgaria и Teleperformance Greece.

Партньори на събитието са JobTiger.tv, Karieri.bg, сп. Българска наука, Isic.bg, 9Academy.bg, Able Mentor, Тракия Икономическа Зона, Успелите, Pixel Media, Avtora.bg, teennews.eu, Buljobs.com, Kaldata, Аз мога тук и сега и Uchi.bg.


За организатора JobTiger:
JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 17 години опит и международно ноу-хау имаме над 30 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години кампанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти. Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерният портал – JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) - компания, специализирана в HR одит. За повече информация посетете https://jobtiger.net/bg.
Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner