Pressreleases

Рекорден брой компании изпълниха фоайето на УНСС този вторник по време на Дни на кариерата 2023

Wednesday, 22 November 2023
 

89 компании и 5500 студенти и търсещи работа посетиха четиринадесетото издание на кариерния форум

110 щанда на 89 компании и организации от бизнеса и държавната администрация запълниха фоайето на УНСС за четиринадесетото издание на Дни на кариерата в икономическите сектори 2023 на 21 ноември. Студентският кариерен форум, организиран от JobTiger, Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров събра най-големите работодатели в България в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. Компаниите успяха да срещнат над 5500 студенти, дошли да се запознаят с възможностите за стаж и нова работа.

Събитието бе открито от проф. д-р Димитър Димитров – Ректор на УНСС, проф. Цветана Стоянова – зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Инес Воданович – представител на златния спонсор ABA – Work in Austria. Атанас Димитров - директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), Илиян Чабуклийски - председател на Студентския съвет при УНСС и Светлозар Петров – Управител на JobTiger.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров заяви, че за него е много приятно да открие форума и то при рекорден брой компании, които участват и подчерта: „Присъстваме на събитие, което е изключително полезно за нашите студенти, то е своеобразен мост между университета и бизнеса и част от политиката на УНСС да развива тясно сътрудничество с бизнеса и да сближава обучението с практиката. Форумът е прекрасна възможност за директно общуване между работодателите и студентите. Бъдете активни и използвайте възможностите, които ви се предоставят на този ден, защото може да откриете своя потенциален работодател или той да намери вас“, призова студентите проф. д-р Димитър Димитров.

„За мен е изключително удоволствие, че за четиринадесети пореден път имаме възможност да открием „Дните на кариерата“, с такъв голям интерес от страна на бизнеса. Радостна съм, че през последните години бизнесът припозна университета като свое място, това се вижда и от множеството дарения и спонсорства, които са направени от наши партньори. Искам да благодаря за подкрепата на ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров, без който този кариерен форум нямаше да бъде възможен, благодаря и на управителя на JobTiger г-н Светлозар Петров, защото всяка година надгражда това събитие. Благодаря и на председателя на Студентския съвет при УНСС Илиян Чабуклийски за съпричастността, защото правим всичко това за нашите студенти“, каза проф. Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики.

Г-жа Инес Воданович, представител на Австрийската бизнес агенция (АВА), която е златен спонсор на събитието поздрави присъстващите от името на АВА и благодари на УНСС, на ректора проф. д-р Димитър Димитров и на JobTiger за предоставената възможност тази година да участват в Дните на кариерата като златен спонсор. Тя покани студентите на щанда на Агенцията, където ще имат възможност да зададат своите въпроси. Г-жа Инес Воданович пожела успех на форума и изрази увереност, че студентите ще имат възможност да се срещнат с потенциални работодатели, а работодателите - да намерят кандидати за позициите, които предлагат.

"Аз искам да благодаря първо на университета и специално на ректора проф. д-р Димитър Димитров за сътрудничеството, защото организацията на събитие от такъв мащаб е много трудна и без 100% партньорство от двете страни няма как да се получи. Благодаря на компаниите, които отново ни гласуваха доверие  на нас, на университета и на студентите и са тук, за да предложат своите позиции. Благодаря и на всички спонсори, особено на златния спонсор - Австрийската бизнес агенция (АВА). За нас е гордост, че една държавна австрийска агенция ни гласува доверие като организатори. Не на последно място благодаря и на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), на Студентски съвет при УНСС и на екипа на JobTiger“, каза управителят на JobTiger Светлозар Петров.

„Днес нашите колеги ще имат възможност да се срещнат с водещи компании от различни сектори и да проучат възможностите за стаж или да намерят своята мечтана работа именно чрез този форум“, каза председателят на Студентския съвет при УНСС Илиян Чабуклийски и се обърна към студентите: „Сигурен съм, че в края на деня ще се гордеете, че в УНСС се провежда подобно събитие, защото ще сте намерили това, което търсите“.

„За мен е чест за четиринадесета поредна година да бъда част от този форум“, каза директорът на МЦРК Атанас Димитров и обърна внимание, че за тези години в изданията на Дни на кариерата са участвали 48 741 студенти и докторанти на УНСС. Дни на кариерата се превърна в едно грандиозно събитие. Все повече фирми искат да участват и да се представят на изложението. Това е добър атестат за нашия университет и за Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), за усилията, които полагаме за реализацията на възпитаниците ни. Тази година МЦРК празнува своята 20-годишнина и не е случайно, че слогана в логото на центъра е „Градим бъдеще“. Наистина МЦРК, Студентският съвет и ръководството на УНСС градим бъдеще“, допълни Атанас Димитров.

През целия ден на щандовете в централното фоайе на УНСС водещи компании и организации презентираха стажантските си програми и възможностите за работа.

Студентите, търсещи работа или стаж, представиха своите CV-та на предпочитаните от тях компании и проведоха кратки интервюта с представители на HR отделите им. Младите хора имаха възможност да се срещнат със специалисти по кариерно консултиране и подбор на персонала, а най-активните от тях участваха и в томболи с награди.

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria.

Бронзови спонсори на събитието: EKO Bulgaria и Eurospeed

Медийни партньори: JobTiger.tv, HR Industry, Асоциация на индустриалния капитал в България, сп. Мениджър, b2b Media, ЛИДЕР.БГ, „Аз мога – тук и сега, Legion Run, ISIC International student identity card, Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“,  EVENTIPLIER и 9Academy, Advent group, sofoods, Baristo, Aspasia, Nescafe 3in1, Kit Kat, AISEC, gustomedia, mysofia.bg, Кариери, pixel media, HR manager, My job, IMG, uchi.bg.

Back
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner