Информация за пресата

223 български студенти кандидатстваха по Стажантска програма EMPOWER

четвъртък, 03 юни 2010
223 млади български студенти изпратиха своите документи за кандидатстване по Националната стажантска програма за млади лидери EMPOWER. Срокът за получаване на кандидатури във връзка с тазгодишното издание на програмата изтече в понеделник (31.05.2010 г.). През следващия месец всички кандидатури ще бъдат разгледани и селектирани, а след серия от интервюта в началото на месец юли най-добрите 30 студенти ще бъдат поканени за участие в програмата.

Проектът на Фондация Empower United – Стажантска програма EMPOWER събираше документи в рамките на повече от два месеца. Сред задължителните елементи на всяка кандидатура бяха: есе на английски език на тема "Your long-term plans", попълнен въпросник, свързан с мотивацията и ориентацията на потенциалните млади лидери, както и няколко препоръки от предишни работодатели, преподаватели и др. Високите изисквания към кандидатите и огромния интерес на компаниите към програмата, доведоха до неколкократно удължаване на срока за прием на документи.

"Мога смело да заявя, че намерихме едни от най-добрите български студенти. Преди повече от два месеца, когато стартирахме стажантската програма, смятахме, че високите критерии за участие ще уплашат младите хора и ще имаме малко, но изключително качествени кандидатури. За щастие – изборът се оказа много по-голям", коментира Светла Стоева, Директор "Маркетинг и продажби" във Фондация Empower United. "Така топ-компаниите, които се включиха в инициативата, наистина имат пред себе си реален качествен избор", добави още тя.
Интересът на работодателите към програмата не стихваше до последния момент и няколко компании се присъединиха в последната седмица на инициативата. На сайта на Фондация Empower United може да бъде намерен пълния списък с работодателите и свободните стажантски позиции.

Национална стажантска програма Empower за млади лидери се осъществява от Фондация Empower United с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" и в партньорство с ДжобТайгър ООД и Американския Университет в България (AUBG). Инициативата се подкрепя от две от най-големите работодателски организации у нас – Американската търговска камара (AmCham) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Повече информация за програмата и конкретните изисквания към кандидатстващите можете да получите на сайта на Фондация Empower United – www.empower.bg.

Програмата се организира с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България", която подпомага развитието и растежа на динамичен частен сектор в полза на свободна и демократична България. Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация "Америка за България" предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.
Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя обединява съмишленици с богат опит и фокус върху най-добрите световни практики и новаторски методи в полза развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация в България.

За повече информация:
Радослав Цонов
Empower United
radoslav.tsonov@empower.bg
+359 2/ 819 45 74
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner