Pressreleases

Форум за студентски стаж и кариера “КАРИЕРИ 2005 – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ”

Monday, 28 March 2005
“КАРИЕРИ 2005 – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ”
Форум за студентски стаж и кариера
ВЕЧЕ В ЧЕТИРИ ГРАДА


Миналата година над 10 000 студенти посетиха форума за студентски стаж и кариера, като над 500 от тях са започнали работа


Форумът “Кариери 2005 – Добра Кариера, Добър Живот” за първи път ще се проведе последователно в четири различни града: София, Варна, Пловдив и Велико Търново. Това беше обявено от организаторите от JobTiger ООД, Програма "Българската мечта" към Министерството на транспорта и съобщенията, Проект "Пазар на труда" на Американската агенция за международно развитие (ААМР) и генералния спонсор Нестле България АД на пресконференция днес. Броят на фирмите, които ще вземат участие в тазгодишния форум “Кариери” е по-голям от всички останали издания досега, благодарение на подкрепата, оказана от Нестле България за намаляване цените за включване на работодателите. Участието за студентите и младите специалисти е безплатно.

За старта на Форум “Кариери 2005” на 4 април /понеделник/ в Националния Дворец на Културата, са поканени министър-председателят Симеон Сакскобургготски, вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев и изпълнителният директор на Нестле България Янис Лазаридис.

Подобни форуми са популярна световна практика за търсене на подходяща работа в началото на професионалната кариера на студентите. Това е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и завършващи студенти. Основната цел на форума е да се обединят усилията в откриване на нови възможности за професионална реализация на студенти и дипломирали се млади хора, както и да се подпомогнат работодателите в набирането на стажанти и персонал.

Благодарение на подкрепата на спонсорите, четвъртото издание на Форум “Кариери” ще събере работодатели, млади специалисти и завършващи студенти, вече в четири от академичните центрове на България:
  • 4 и 5 април 2005 г., НДК, гр. София;
  • 11 април 2005 г., Фестивален и конгресен център, гр. Варна;
  • 18 април 2005 г., Международен Пловдивски Панаир, гр. Пловдив;
  • 25 април 2005 г., Гранд хотел "Велико Търново", гр. Велико Търново.

Заявка за участие във форума в София към момента са подали 72 фирми. Освен традиционните участници от сферата на банковото дело, телекомуникациите, търговията и услугите тази година участие отново ще вземат и много производствени фирми. Значителен е интересът на работодателите и към останалите градове. Част от фирмите ще участват и в четирите града на провеждане на форума: Мелексис България ЕООД, Мобилтел АД, Хеброс Банк, Ейч Ви Би Банк Биохим, Проктър и Гембъл България, Кока-Кола ХБК България АД, Българска телекомуникационна компания АД, Поликонтакт.

Форумът е част от инициативите на Job Tiger и програма “Българската мечта” за създаване на благоприятна среда за развитието и запазването на младите специалисти в България. Тази година в инициативата се включи и проект “Пазар на труда” на ААМР с цел да се популяризира важността на практическото обучение преди дипломиране чрез стажантски програми.

Нестле България АД е генерален спонсор на форум “Кариери” за втора поредна година като израз на корпоративната ангажираност на компанията към обществено значими инициативи. Подкрепата на форума за студентски стаж и кариера е естествено продължение на развиваната през годините стажантска програма на най-голямата хранителна компания в България и позволи значително намаление на цените за участие на фирми във форума. В резултат на това броят на участващите фирми и съответно на предложените стажантски места се увеличи съществено.

В дните преди “Кариери 2005” се провеждат срещи със студенти, които да ги подготвят за участие във форума. Поканени са студентите от всички висши учебни заведения от София и страната.

Медийни партньори на събитието са: БТВ, в-к Капитал и в-к Дневник.

В сайта на ДжобТайгър www.JobTiger.bg може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието, пълен списък на участващите фирмите и организации, както и обявените от тях позиции и стажантски програми.

За допълнителна информация, моля свържете се с екипа на JobTiger.
тел.: +359 2 9489 228, 9658 230, 9658 231, 9489 232
e-mail: office@jobtiger.bg
Back
ITCD