Информация за пресата

СОФИЯ СТАВА СТОЛИЦАТА НА ДИГИТАЛНАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА

понеделник, 20 април 2015
В следващите два дни, CEEDS'15 by Webit събира 3000 бизнес лидери от различни индустрии от цяла Европа и света
 
Утре се открива най-големия европейски бизнес форум за дигиталната икономика CEEDS'15 by Webit (www.webit.bg) в България, който ще се проведе в рамките на 2 дни.

Специален гост е Вице Президента на Европейската Комисия Единен Дигитален пазар – Андрюс Ансип, който ще открие форума заедно с Пламен Русев – български сериен предприемач и инвеститор в технологични компании.

Представители от най-големите, иновативни и най-успешни фирми, млади предприемачи, инвеститори, политици и топ мениджъри от почти всички индустрии са сред трите хиляди лектори и посетители на събитието от цял свят и разбира се от България.

Сред основните теми на форума са внедряването на дигиталните технологии в бизнеса, как се управлява успешен бизнес; ефективни маркетинг, реклама, продажби, иновации и обслужване на клиенти с възможностите, които технологиите предоставят; как бизнесът не само да оцелее, но и да се развие в бъдеще; как се създава по-успешен и обучен екип във фирмата, който да посрещне предизвикателствата на новата дигитална среда. Наред с това десетки инвеститори от фондове от цял свят ще се срещнат със стартиращи компании от Централна и Източна Европа и ще обсъждат възможности за инвестиции в тях.

„Предстои ни седмото издание на CEEDS by Webit. Именно от България екипът ни наложи Глобалните Събития Webit (част от които е CEEDS в София) сред най-престижните и влиятелни форуми и бизнес платформи за дигиталната икономика и като единица мярка за най-високо ниво място за среща на световни технологични, дигитални, маркетинг, рекламни и медиа експерти.“ казва Аниела Русева, Вице Президент на Глобалните Събития Webit.

„Посетителите ни от цял свят знаят, че от няколкото сцени в рамките на CEEDS ще чуят световни лидери, ще научат тенденциите в своите индустрии и ще се срещнат с потенциaлни партньори и клиенти. Това е мотивацията за хиляди хора да летят от 40 държави и да кацнат в София, за да сключват договори и да научат последни новини в своята сфера. Дигиталните технологии променят всяка индустрия – банки и финанси, туризъм здравеопазване, фармация, транспорт и автомобилна, медийна, рекламна, бързооборотни и потребителски стоки, маркетинг“ добавя Русева. „Това е причината и толкова много от топ мениджърите от България от всички тези индустрии да са сред посетителите на CEEDS'15. Още със своето създаване CEEDS by Webit се наложи като най-голямото международно бизнес събитие на България.“

Стойността за бизнеса, мениджърите, технологични, информационни, маркетинг и рекламни директори е доказана в годините. Посетителите не само научават техники и похвати които ги правят по-успешни, помагат им в кариерното развитие и ги правят по-конкурентно способни, но в рамките на самото събитие се сключват и не малко договори и се стартират бизнес партньорства.

Макар цената на билетите за CEEDS'15 by Webit да е между 200 и 1250 EUR всички билети са отдавна продадени и има лист на чакащи от над 300 човека на адрес www.webit.bg

Утре в 10:30 в София Ивент Център, Парадайс Мол е официалното откриване, следвано от прес конференция. Вечерта предстои и специално ВИП Webit парти съ-организирано от Fashion TV и Diners Club
--

***
За световната серия събития Webit:

Световната серия събития Webit e създадена от Пламен Русев, български сериен предприемач и инвеститор. Заедно със съпругата си Аниела Русева и международния им екип само за 6 години те наложиха събитията Webit сред най-престижните и влиятелни форуми за дигиталната икономика и като единица мярка за най-високо ниво място за среща на световни технологични, дигитални, маркетинг, рекламни и медиа експерти. Наред с това тяхната фондация Webit Ambassadors Foundation подпомага предприемачи от цял свят, като предоставя маркетинг ресурси, менторинг, и създава възможност за младите и иновативни компании да се свържат с инвеститори, медии и корпорации. През 2014 над 1600 стартиращи компании кандидатстваха за този грант, от които 180 бяха избрани.

Първото Webit събитие се състоя в София през октомври 2009 година. Днес събития Webit се провеждат в Истанбул, Турция; Дубай, Обединени Арабски Емирства; София, България, а предстоящи са събития в Китай и Индия.
Над 400 от най-известните технологични, дигитални, медиа и реклами световните лидери презентират годишно в рамите на събитията Webit, а общо над 15'000 са посетителите на събитията в цял свят, като броят им расте ежегодно. За последните 6 години събитията Webit са посрещнали над 40 000 посетители от над 110 държави. Световните медии, представители на най-големите корпорации и топ инновативните предприемачи определят събитията Webit като събития без аналог за пазарите, в които се провеждат, а именно Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Африка и части от Азия.

За контакти:
Адриана Панева
adriana@eacad.eu
тел.+359 888 606 192
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner