Информация за пресата

Стартира "Кариера с технологиите на Майкрософт" с JobTiger.bg и Майкрософт България

вторник, 12 декември 2006
12 декември 2006 г., София – Днес г-н Теодор Милев, управляващ директор на Майкрософт България и г-н Светлозар Петров, управляващ директор на JobTiger.bg, официално представиха съвместния проект на Майкрософт България и най-големия български портал за кариерно развитие JobTiger.bg - "Кариера с технологиите на Майкрософт".

В рамките на проекта е разработена специализирана подсекция в сайта www.jobtiger.bg, където специалисти в областта на технологиите на Майкрософт могат да търсят възможности за успешна професионална реализация. От своя страна, работодателите ще могат да осъществяват подбор на квалифицирани кадри.

Сайтът предоставя подробна информация за предлаганите обучения и възможности за професионална сертификация по технологиите на Майкрософт от акредитираните учебни центрове в страната.

На него ще са на разположение и контактите на съществуващите Академии за информационни технологии (Microsoft IT Academy), които предлагат сертификация за преминато обучение по конкретен продукт или технология на Майкрософт. Ще има подробна информация за заинтересованите образователни институции как да кандидатстват по програмата Microsoft IT Academy.

„В момента в областта на информационните и комуникационни технологии от българските университети излизат около 3000 специалисти годишно. С този сайт ние искаме да създадем мост между студентите и потенциалните работодатели, така че тези млади хора да имат възможността да реализират потенциала си тук, в България”, заяви г-н Теодор Милев, управляващ директор на Майкрософт България.

JobTiger.bg е най-престижният професионален уеб сайт за подбор на персонал в България, създаден през 2001 г. Целта на фирмата е създаване и развиване на нови възможности на пазара на труда в България и улесняване диалога между бизнеса, търсещите работа и образованието. В края на тази година JobTiger беше отличен с редица награди: отличие за най-голям корпоративен дарител на време и услуги от Български дарителски форум, "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" на годишните награди за социално отговорен бизнес, връчвани от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), и победител в категорията "Налагане на e-brand" (успешно въвеждане на марка във виртуалното пространство) в четвъртото поредно издание на конкурса Бранд мениджър на годината.

Учредена през 1975 г., компанията Microsoft (NASDAQ “MSFT”) е световен лидер в областта на софтуера, услугите и Интернет технологиите за компютърно управление на бизнеса и човешките ресурси. Фирмата предлага широк спектър от продукти и услуги за бизнес и частни потребители, като всеки продукт е създаден, за да даде сила на потребителя навсякъде, по всяко време и на всякакъв вид устройства. През юли 1999 г. Microsoft откри свой офис в България.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner