Информация за пресата

Първото издание на "Дни на кариерата" във ФМИ се проведе в София

сряда, 09 юни 2010
"Дни на кариерата" са специално организирани срещи на бизнеса със студенти с цел намиране на работа или стаж. Мотото на събитието е: "Знам и искам да го докажа" и се осъществява с подкрепата на генералния спонсор Мобилтел ЕАД.

Дни на кариерата във ФМИПървият кариерен форум във факултета се проведе на 2-ри и 3-ти юни в градината на ФМИ на адрес бул."Джеймс Баучер" 5 и в него взеха участие 36 водещи български и международни компании.
 
В официалното откриване участваха деканът на Факултета по математика и информатика - проф. Иван Сосков, управителят на JobTiger - Светлозар Петров и Александър Щок - Директор Дирекция "Информационни технологии" и Дирекция "Телекомуникационни мрежи и услуги" в Мобилтел ЕАД.

На Форума работодатели в сферата на информационните технологии и точните науки се срещнаха с млади хора, търсещи работа или стаж. Младежите имаха възможността да се информират за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и да ги сравняват със своите умения и желания за професионална реализация.
 
Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места.

Подробна информация за условията за участие във форума, списък на участващите фирми и организации, както и обявените от тях позиции и стажантски програми може да откриете в сайта на JobTiger (www.jobtiger.bg/careers/fmi/2010) или в сайта на Факултета по математика и информатика към СУ "Климент Охридски"(http://dni.career.fmi.uni-sofia.bg). Допълнителна информация може да получите и от екипа на "ДжобТайгър" (тел.: 02/ 491 80 00 и e-mail: office@jobtiger.bg).
Назад
ITCD