Информация за пресата

Топ ИТ специалисти споделиха опита си с младите хора на Be IT

четвъртък, 22 май 2014
София, 22 май 2014 г. - На 21 май се проведе първото издание на безплатната конференция за ИТ специалисти – Be IT в Център за образование и култура „Илиев“.

Събитието събра близо 250 човека, с желание за развитие в сферата на информационните технологии. Дванадесет топ специалисти от водещи компании на българския пазар, сред които SmartIT, Infragistic, Adastra, Proxiad, Melon, SAP, HP, Komfo, Comverse, UniCredit Bulbank, Obecto, взеха участие в Be IT, за да споделят професионалния си опит с участниците. Пилотното издание на конференцията се оказа повече от успешно.
Всяка една от обсъжданите теми събра значителен брой специалисти, интересуващи се от новите технологии. Фоайето на Американския университет също се оказа тясно, за да събере всички млади хора, които изявиха желание да се запознаят с представители на всяка от компаниите-участници и да поговорят с тях относно възможностите за кариерно развитие. Някои от тях вече получиха и предложения за работа.

Конференцията Be IT се провежда под формата на уъркшоп и е насочена към млади хора с изявени интереси в сферата на информационните технологии. Посетителите на първото издание имаха възможност да посетят 12 уъркошопа в три от най-актуалните направления в ИТ към момента – Web, Mobile и Database. Във всеки от модулите се провеждаха дискусии, засягащи реални казуси от практиката, за които посетителите имаха възможност да предложат своите решения и идеи.

В края на конференцията се проведе и томбола, в която се включиха всички посетители на Be IT. Трима късметлии спечелиха квадрокоптер с дистанционно управление и ваучер за хостинг услуги на стойност 200 лв от спонсора ICN.Bg, а организаторът – JobTiger подари и голямата награда - Lenovo IdeaTab S5000 с красив и изчистен дизайн.

Добро настроение и ентусиазъм се забелязваха през целия ден. Посетители можеха да се насладят на сладки изкушения от Нестле или да получат „крила за всеки вкус“ от Red Bull.

Конференцията Be IT се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор на събитието е SmartIT, спонсор е ICN.Bg, а организационен партньор - AUBG: Elieff Center for Education and Culture.

Be IT се осъществява с медийната подкрепа на Jobtiger.TV, Probook, Предприемач.com, Kaldata, Computerworld, IDG.BG, Investor, Seminari365, NewTrend, Silicon Drinkabout и entrepreneur.bg.
Назад
ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner