ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Предстои 26-ят HR Weekend!
Прохладният и спокоен град Трявна ще посрещне на 20 и 21 юни 26-тото издание на HR Weekend.

Как измерването и анализът ни помагат в планирането и обосноваването ни при взаимоотношенията с ръководството и с колегите от другите отдели? Какви са практическите измерения на оценката на представянето през 2019 година? На тези въпроси ще търсят отговори мениджъри и специалисти в областта на човешките ресурси по време на 26-ят HR Weekend, организиран от JobTiger.

Гергана Раковска, председател на Фондация на бизнеса за образованието ще бъде модератор на първата дискусия на 20 юни, а темата е доклад „Дългосрочни и средносрочни прогнози за развитието на пазара на труда и бъдещото търсене и предлагане на труд в България“ разработен от МТСП. Ще поговорим как да четем данните от доклада и как да ги използваме стратегически в бъдещите си планове.

По-късно същия ден, ще разменим гледни точки по темата за измерването в HR - какво измерваме в работата си и как това ни помага да анализираме, да планираме и да се обосноваваме пред ръководителите си. Стоян Ганев (управител на Audit Advice Associates) и Христо Стоянов (директор Човешки ресурси на Артемис ООД) ще поставят началото на дискусията.

Като част от подготовката ни за тази тема подготвихме кратко проучване, което се отнася до измерителите, които следим в работата. Бихме искали да ви поканим да отделите няколко минути и да попълните анкетата - http://bit.ly/2H3Z36u

Тазгодишният HR Weekend ще приключи на 21 юни с дискусия на тема оценка на представянето и практическите ѝ аспекти. Какви грешки допускаме най-често и как да ги избягваме ще обсъдим заедно с Христо Цветков, Director Human Resources Global Operations Europe в Sensata Technologies.

По тази тема също сме подготвили кратко проучване. Анкетата е съвсем кратка и бихте могли да я попълните тук: http://bit.ly/316gnzW

Резултатите и от двете анкети ще представим по време на HR Weekend-а в хотел Калина Палас, гр. Трявна.

Ако нямате възможност да присъствате на обсъждането, но ви интересуват резултатите, бихте могли да ни оставите ваш имейл, на който да ги изпратим, в полето за имейл в анкетите.

Програмата на 26-ия HR уикенд може да разгледате тук: http://bit.ly/2Z9dZGR

Ще се радваме да ви видим това лято и да обменим идеи и опит помежду си в неформална среда. Краен срок за записване: 12 юни 2019 г. Може да се регистрирате тук http://bit.ly/2IcRyJN
Scale Up Your Career – предстои второто издание на единствената по рода си конференция за кариерно преориентиране и пре-скрининг в България

На 26-ти септември предстои второто издание на единствената по рода си конференция за кариерно преориентиране и пре-скрининг в България – Scale Up Your Career, организирана от JobTiger и Career Guide.

На 26.09.2019 в Интерпред – СТЦ София ще се съберат най-добрите експерти в кариерното развитие, международни лектори и над 30 компании, с цел да помогнат на талантливите и амбициозни хора да открият удовлетворяваща кариерна реализация.

Посетителите ще имат възможност да се срещнат директно с представители на фирмите участници и да получат реална представа за възможностите за кариера при тях. Голяма част от компаниите ще проведат игри-казуси, чрез които ще определят подходящи кандидати за развитие при тях. За редица от участващите в тези игри, това ще бъде директна възможност за професионална реализация.

Конференцията Scale Up Your Career предвижда:
  • интерактивни работилници за кариерно преориентиране и дизайнерско CV;
  • казуси на компании, даващи възможност на търсещите работа и работодателите да се срещнат в смислено и ползотворно партньорство;
  • изложбен кът на работодателите.
Дните след конференцията ще бъдат допълнени с програма за кариерно развитие за участниците и програма за ангажираност на служителите в компаниите, създавайки условия за устойчиви резултати след събитието.

За повече информация:
JobTiger
events@jobtiger.bg
(02) 4918 011/024

Career Guide
Elitsa@career-guide.company
00359 889 366 293
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
InterImage и JobTiger обединяват познания и опит в интегрирана услуга по изграждане и поддържане на работодателска марка

Две от водещите компании на пазара в сферата на управлението на човешките ресурси (JobTiger) и корпоративните комуникации (InterImage) представят първата по рода си комплексна услуга за бизнесите – независимо от техния мащаб, сфера на дейност или брой служители.

InterImage и JobTiger обединяват усилия и конструират пакет от дейности, които ефективно повлияват средата както вътре в компаниите, по отношение на удовлетвореност и ангажираност на екипи, така и извън нея по отношение на разпознаваемост, разбиране за профила на компанията и популяризиране на нейното човешко лице.

Услугата включва вътрешен одит по патентована методология и оценка на изходната ситуация вътре в компанията, създаване на инструментариум за подобряване на вътрешната среда с периодична оценка на постигнатото, разпознаваемост и публичност към външни публики, работа с партньори, организации, посланици и лидери на мнение. В обхвата влиза и стандартният набор от комуникационни инструменти като ситуиране спрямо конкуренти, конкурентен анализ, social media listening, share of voice, връзки с медии и създаване на съдържание.

„Най-важна за нас е измеримостта на постигнатото и превръщането на екипите на компаниите в посланици на брандовете, за които работят“, казва Светлозар Петров от JobTiger.

„Комуникациите в днешно време трябва да бъдат завършен цикъл и никой бизнес не може да си позволи да работи само с една целева публика, нито да работи по разнопосочен начин с различни публики. Именно там е нашата роля“ – допълва Катя Димитрова от InterImage.

Експертните екипи на двете компании са сред първите специалисти по изграждане на работодателска марка у нас с партньори като Behr-Hella Thermocontrol, Cargill България, Cordeel България, Societe Generale Express Bank, Artemis, Alliance Print, магазини „Браво“.

За допълнителна информация, може да се свържете с екипа на JobTiger:
E: office@jobtiger.bg
T: +359 2 4918 000
Къде да работите, ако искате „хоум офис“?

Все повече кандидати се интересуват на интервю за работа от възможностите за работа от вкъщи. За някои позиции това е стандартна част от усилията да се направят по привлекателни условията на труд и нефинансовите придобивки за служителите.

Обикновено това са мениджмънт позиции и други квалифицирани технически и нетехнически позиции. Paylab и Zaplatomer.bg подготвиха класация на секторите, в които тази придобивка се среща най-често.

Работата от вкъщи е третата най-популярна придобивка според анализа на Paylab непосредствено след гъвкавото работно време и допълнителния отпуск.

Най-привлекателните нефинансови придобивки сред служителите според Paylab са:
1. Гъвкаво работно време
2. Допълнителен отпуск
3. Работа от вкъщи

Сред позициите, при които работата от вкъщи е достъпна за повечето служители са ИТ специалисти, програмисти, ПР, маркетинг и журналисти, мениджъри проекти, преводачи, анализатори, специалисти електронна търговия, дизайнери, мениджъри и административни служители. Най-често тази възможност се предоставя на топ мениджмънта. Обратно, помощният персонал, квалифицираните работници и служителите в сферата на услугите имат много ограничени възможности за работа от вкъщи, тъй като работата им зависи от физическото им присъствие на работното място.

Цялата статия може да прочетете в Zaplatomer.bg.
„Tpaĸия иĸoнoмичecĸa зона“ създава учебен център за 1.75 милиoнa лева

„Tpaĸия иĸoнoмичecĸa зона“ започва оборудването на учебен център c над 200 ĸoмпютъpa в Пловдив.

Общата инвестиция е над 1.75 млн. лева, а основната задача на центъра е да развива знания и умения в областта на индустриалното производство.

Центърът ще разполага с 10 зали за теоретично и 1 за тренировъчно обучение, като обучаваните ще се учат да обслужват и проектират мехатронни системи със средна и висока степен на автоматизация. Обучението ще се осъществява с помощта на 211 компютъра и модерен софтуер.

Финансирането на центъра е с европейски средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.
Семинар: Изводи и поуки от приключване на 2018 г., които да ни предпазят от неволни грешки, пропуски и санкции в бъдещата ни работа

ЕТ „Персонал консулт – Г. Попов” организира квалификационно-консултантски семинар на тема: ИЗВОДИ И ПОУКИ ОТ ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2018 г. КОИТО ДА НИ ПРЕДПАЗЯТ ОТ НЕВОЛНИ ГРЕШКИ, ПРОПУСКИ И САНКЦИИ В БЪДЕЩАТА НИ РАБОТА.

Семинарът ще се проведе от 19 до 22 юни 2019 г., х-л „Ирис”***, Св. Влас.

Основните акценти в програмата ще бъдат:
  • Указания и коментар по преминаване от МСС към НСС;
  • Типични пропуски и грешки при счетоводното отчитане и представяне на информацията в годишните финансови отчети;
  • Административно-наказателна отговорност за ръководители и длъжностни лица, нарушили трудовото и осигурителното законодателство.
Сред лекторите ще бъдат проф. д-р Христина Колева, регистриран одитор, преподавател, автор на десетки специализирани издания и Аспасия Петкова – дългогодишен контролен орган, ревизор, работила в областта на контрола като Директор в ЦУ на НОИ на Дирекция „Осигурителни вноски и контрол“, в МТСП и в ЦУ на НАП като зам. директор на дирекция „Данъчно осигурителен контрол“.

За справки и записвания може да се свържете с Ганчо Попов, 0888 705 325 и Марийка Костадинова – 0887 411 549 или на e-mail: g.popov@einet.bg; www.personal-konsult.com
 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
За какво да внимаваме при оценка
на представянето на персонала
Защо са ни необходими метриките
в HR и каква е ползата от тях
Информация за пазара на труда –
текущо състояние и прогнози