ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Месец ноември започна с календар събития 2023 от JobTiger за кариерни форуми и HR изложение
С радост споделяме с вас, че Календар събития 2023 на JobТiger е готов и записванията за изложители вече са отворени.

Традиционно в него сме включили най-големите кариерни форуми в България, секторните кариерни събития, както и изложението за водещите компании на HR пазара.

Графикът за провеждане на събитията през 2023: Най-новото в Календар 2023:
 • Събитията в София, Пловдив и Варна ще се провеждат в събота, с цел да се посрещнат и студенти, и работещи посетители, както и да бъдат още по-отворени в събитийния живот на големия град.
 • Национални дни на кариерата в София ще се проведат в Grand Hotel Millennium Sofia – модерен хотел в центъра на града и зали, позволяващи гъвкавост и креативност при организацията на всяко събитие.
 • Кариерните форуми във Варна ще бъдат посрещнати от Хотел-галерия „Графит“ – бутикова атмосфера до университетски комплекс в сърцето на града.
Цени, възможности за участия и спонсорско позициониране ще откриете в Календар 2023 – ТУК.

Възплозвайте се от преференциални цени с JobTiger Wallet – програма за отстъпки и гъвкаво управление на услугите и средствата.
Стартираха регистрациите за изложители за HR Industry 2023

Подготовката на най-очакваното събитие за всички в сферата на човешки ресурси - HR Industry 2023 вече е в разгара си.

Звездният четвъртък на HR бранша ще се проведе на 9 февруари в Интерпред – Cветовен Tърговски Център София.

Сега може да запазите вашето място с Фирмен щанд или Фирмен щанд и презентация - тук.

Възможностите за фирмено представяне са ограничени и именно сега може да се възползвате от преференциална цена с –20% с JobTiger Wallet (програма за отстъпки и гъвкаво управление на услугите и средствата). Отстъпката за участие е валидна само до 31.12.2022 г. при регистрация и плащане.

Преференциалните цени важат и за новите пакети със Спонсорско позициониране – възможност за отличаване в средата и допълнителна разгласа на вашата дейност.

Очакваме с нетърпение срещата на живо в най-звездния ден за нашия бранш – 9 февруари 2023.
Най-добрите работодатели представят своите стратегии за Employer Branding

Динамична програма и разнообразие от теми са предвидени в програмата на Employer Branding Forum “Битката за талантите” 2022.

Под мотото “Next Level Branding /Working / Leadership Experience” ще се проведе седмото издание на конференцията, посветена на изграждането на успешни работодателски марки и кампании за привличане на най-добрите таланти - “Битката за талантите”.

Сред топ говорителите са утвърдени имена от сферата на PR и комуникациите и управлението на човешките ресурси - Катерина Шопова, HR директор на Lidl България, Яна Папардова, HR партньор в Schwarz IT и Калина Петкова, Зонален лидер Корпоративни комуникации Югоизточна Европа в Schneider Electric.

Форумът ще събере на едно място експерти по employer branding, практици, които се занимават с привличане на таланти и силни лидери на компании, които са открили тайната как да изграждат успешна работодателска марка.
Декемврийска среща със студенти, част от Фестивал по предприемачество в ХТМУ

След три срещи със студентите на ХТМУ, проведени през ноември, предстои една последна лекция на 6 декември. Темата ще бъде „Умения за предприемачество“. Тези срещи са част от Фестивала по предприемачество, а големият финал на 13.12.2022 ще представи креативните идеи и проекти на студентите от университета.

Събитието се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, "Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

Организатори на събитието са ХТМУ и консорциум Кариерни събития в химичните технологии („Джобтайгър“ ООД и Фондация на бизнеса за образованието).
МИНАЛИ СЪБИТИЯ
Дни на кариерата в икономическите сектори се завърна на живо и премина при огромен интерес

С Дни на кариерата в икономическите сектори успешно завършихме последния цикъл от кариерни събития за 2022 година. Тринадесетото издание на форума се проведе на живо за първи път след пандемията във фоайето на Университета за национално и световно стопанство, както и онлайн на платформата на Brazen Technologies.

На присъственото събитие на 22 ноември посрещнахме 5200 посетители. Във виртуалното събитие на 24 ноември се реализираха 302 онлайн интервюта. Общо 84 работодатели взеха участие във форума.

За първи път тази година по време на живото събитие комуникацията между посетители и работодатели бе улеснена с иновацията ScanFactor, която дава възможност за директно споделяне на CV-то с работодателя.

Благодарим за подкрепата на тазгодишните сребърни спонсори на събитието: Louis Dreyfus Company (LDC), Sum Up, Japan Tobacco International Bulgaria, както и на бронзовия ни спонсор: Decathlon.

Дни на кариерата – Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг, Обслужване на клиенти се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС под патронажа на Ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.
Кариерната борса в Бургаски свободен университет премина успешно

Кариерната борса за студенти, организирана от Бургаски свободен университет и JobTiger, се проведе на 30.11.2022 г. Събитието събра над 20 компании, представители на различни бизнес сектори – промишлеността, ритейл услугите, ИТ сектора, транспорта и други.

Събитието бе безплатно за студенти и работодатели и се организира като част от изпълнение на Проект BG05M2OP001-2.016-0030-C01 „Модернизация на образователните решения за кръгова икономика, стратегически инфраструктури и производства (МИKС-ИП)“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Организатори на събитието са Бургаски свободен университет и JobTiger.
Преминаха три от срещите със студенти, част от Фестивал по предприемачество в ХТМУ

През ноември в ХТМУ се проведоха три от поредица срещи със студенти.

Възпитаниците на университета имаха възможност да научат повече по темите Тенденции и промени на пазара на труда и Брандинг – работодателски и личен.

Големият финал ще представи креативните им идеи и проекти на Фестивал по предприемачество на 13.12.2022 г.

Събитието се организира като част от изпълнение на проект BG05M2OP001-2.016-0013, "Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Обща стойност на проекта 1 629 276 лв., от които 1384 884.60 лв. европейско, 244 391.40 лв. национално съфинансиране.

Организатори на събитието са ХТМУ и консорциум Кариерни събития в химичните технологии (Джобтайгър ООД и Фондация на бизнеса за образованието).
JobTiger на предни позиции в Clutch – Year in Review

Излязоха акцентите от годишната обратна връзка на Clutch.co и можем да се похвалим с добре свършена работа през годината.

В нея JobTiger e отличена с максималната оценка 5, а 100% от клиентите са готови да препоръчат JobTiger като доверен партньор.
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Продължава спадът на обявите за работа във всички сектори

На годишна база най-много са намалели предложенията в сектора „ИТ“ (-28%).

През месец ноември 2022 г. продължаваме да наблюдаваме спад на обявите за работа във всички сектори. Общият брой на предложенията е намалял с 4000 (-9%), като на годишна база те все още са с 2% повече спрямо м. ноември 2021 г.

Вижте повече в месечния ни анализ на заплатите.
Коледни изкушения с Delifideli

Коледа наближава! И ако се чудите какви подаръци да изберете, знайте, че никога няма да сбъркате с нещо сладко, вкусно и шоколадово!

Delifideli е шоколадово ателие, специализирано в създаването на висококачествени шоколадови вкусотии само за корпоративни клиенти. Така подаръците ви са за конкретен екип или фирма, с различни опции за брандинг (на кутии, картички, брандиране на шоколади, етикети, шоколадови бонбони с ваше лого).

Ако искате да подарите истински вкусни шоколадови бонбони, с ясно изразен пълнеж, отчетлив вкус и подчертан стил, свържете се с Delifideli!
Каним ви да се присъедините към платформата 2nd7.org за предлагане и използване на услуги за кариерно консултиране

2nd7.org е нова инициатива на JobTiger, която дава възможност за предоставяне и получаване на кариерно консултиране по най-удобния начин в цялата страна и извън нея.

Чрез предоставените инструменти в сайта можете да организирате, заявявате и закупите за вас или ваши близки срещи за кариерно консултиране на място или онлайн в зависимост от вашите възможности и предпочитания.

Информация за начина на ползване можете да откриете на този линк: https://2nd7.org/for-clients/.
Облачна версия на платформата GoodWorky

Goodworky е геймифицирана онлайн платформа за e-learning, споделяне на идеи, мнения, знание и ресурси. Тя е предназначена да се използва за вътрешнофирмена комуникация, като хората в компанията могат да я достъпват по всяко време и отвсякъде.

Облачната платформа Goodworky спомага за повишаване на мотивацията на служителите, подобряване на вътрешната комуникация, изграждане на хомогенна организационна култура, идентифициране и развитие на таланти в компаниите.

GoodWorky е за вас, ако организацията има нужда:
 • От ефективна, интерактивна, геймифицирана и модерна платформа за обучение
 • Да предостави 24/7 възможност за обучение и повишаване квалификацията на хората
 • Да повиши ефективността на работните процеси, като подобри вътрешната комуникация
 • Да даде възможност за лесна изява, даване на обратна връзка, споделяне на идеи и мнения на вашите служители
 • Да повиши духа в организацията и ангажираността на хората
 • Да минимизирате времето за споделяне на важна информация към правилната аудитория и да следите ангажираността
 • Да превърне постигането на целите на компанията във вълнуваща съвместна мисия
 • Да предоставите възможност на всеки човек да се изявява колкото, както и когато поиска.
Геймификацията е един от най-модерните методи, използвани в бизнеса за повишаване на потреблението и ангажираността. Тя използва игрови техники и похвати като събиране на точки, класации, получаване на награди с цел да стимулира желано поведение в аудиторията.

Можете да изпробвате всички функционалности на GoodWorky за 14 дни напълно безплатно още днес. За да го направите, кликнете тук.
ОТ STARTUP PSYCHOLOGY
  • Бизнес с приятел: да или не?
  • Старт-ъп или корпорация?