ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Шестнадесетото издание на „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ –
стартира на 14 март в София
Днес в Национален пресклуб на БТА, се проведе пресконференция по повод предстоящия форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата“ 2017 - Добра Кариера, Добър Живот. Детайли за събитието, неговата организация и новостите в провеждането му, споделиха г-н Светлозар Петров, Управител на JobTiger и г-жа Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки в Нестле България – компанията генерален спонсор на форума за 14-та поредна година.

Отново форумът ще предложи на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели. Над 150 български и международни компании, сред които „Ди Ем Ди Брокерс” ЕООД, Hewlett Packard Enterprise, Строително оборудване ЕООД, D Bank, Proxiad, HP Inc., Верига ресторанти GODZILA / „Смарт Селекшън“ ООД, Technopolis/Praktiker, William Hill Online, JobTrust LTD, regiocom, Ipsos, 60k, Дунапак Родина АД, PFS, Sitel, Coca-Cola European Partners, Software group, FFW, E&G Finances, „СЕ Борднетце - България“ ЕООД, Българо-американска комисия за образователен обмен Фулбрайт, Paysafe Bulgaria, ADASTRA Bulgaria, Заедно в час, ще представят в София и още шест града (Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Бургас и Пловдив) в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

За първи път преди събитието ще се проведе обща среща с младите хора, организирана по повод откриването на 16-тото издание на форума. Работилницата ще се проведе на 7-ми март 2017 г. (вторник) от 10:00 часа в Интерпред – СТЦ София. Тя е разделена на два модула. Първият е под името „Добра Кариера, Добър Живот”. В нея висшият мениджмънт и служителите на Нестле България и JobTiger ще разкажат за своя кариерен път и ще дадат на младежите съвети за успешен кариерен старт. По време на втория модул - Работилница „Готовност за работа“ – с участието на HR експерти от двете компании, участниците ще имат възможност да получат кариерни съвети, консултации за подготовка на успешно CV, позитивен дигитален отпечатък, каналите за търсене на работа или свободни стажантски позиции, LinkedIn профил и други.

През 2017 г. „Национални дни на кариерата“ отново ще се проведе в седем града: София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив, в периода 14 март - 5 април 2017 г. Всички важни подробности за събитието могат да бъдат намерени в сайта national.careerdays.bg.
Регистрацията за участие в „ТОП ИКТ Работодател“ 2017 вече е отворена
Имаме удоволствието да ви поканим да вземете участие в шестото издание на ТОП ИКТ Работодател!

Проучването има за цел да открои предпочитаните работодатели в сферата на информационните и комуникационните технологии /ИКТ/ в България и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на бранша. Тази година проучването ще се проведе за шести път сред всички български и международни компании, опериращи на нашия пазар.

Защо да участвате?
 • Ще научите степента, в която стратегиите, политиките и процедурите по управлението на човешките ресурси са интегрирани в организацията и подпомагат постигането на целите й;
 • Ще имате възможността да получите подробен анализ за резултатите от изследването или индивидуален анализ за самата компания;
 • Анонимността на участниците е гарантирана и няма да бъдат събирани лични или финансови данни за служителите и компанията.
 • Участието в проучването е напълно безплатно.

За допълнителна информация и записвания посетете http://topictemployer.bg/ или се свържете с нас на:
M: 0884 216 652
М: 0884 070 906
Е: topict@jobtiger.bg
 
ПОЛЕЗНО ЗА ВАС
Продължават регистрациите за Be IT.today Conference!

На 13 май в Grand Hotel Plovdiv и 20 май в Suite Hotel Sofia ще се проведе конференцията Be IT.Today. Не пропускайте да станете част от компаниите, които ще представят иновациите си пред над 300 посетители – млади специалисти в сферата на информационните технологии. Изберете своето тематично направление и утвърдете работодателската си марка!

За регистрации и информация: http://beit.today/bg
 
Интересно от JobTiger.tv
Деница Винева, Loyal Travel: „Занимаваме се с бизнес пътувания в страната и чужбина“

На 9 февруари се проведе шестото поредно издание на HR Industry – специализираното браншово изложение за HR професионалисти. В събитието се включиха близо 50 компании от различни сфери на HR бизнеса – оценка на персонала, обучения, тренинги, тиймбилдинги, обработка на възнаграждения, HR аутсорсинг, здравно и пенсионно осигуряване, трудова медицина, консултантски услуги и одит, временна заетост, ваучери за храна, дрехи и подаръци.

По време на събитието разговаряхме с г-жа Деница Винева от Loyal Corporate. Марката е част от бранда Loyal Travel и се занимава с бизнес пътувания в страната и чужбина. Чуйте какво още ни разказа г-жа Винева в разговора ни.

  • През последното десетилетие софтуерната индустрия в България увеличи обема си три пъти.
  • Най-ценното качество на всеки професионалист
  • Надежда Томова, БАУХ: „Активно сертифицираме българските HR специалисти“
  • 8 неща, които ви карат да изглеждате по-интелигентни според науката
  • Ayse Coral, Adler: „Ние сме съседи, очакваме с нетърпение старта на работата си в България“
  • 5 стъпки за създаване на запомняща се презентация
  • Защо участието в „Национални дни на кариерата“ е полезно за всички?
  • Велина Русева, GiftCard: „Всяка година клиентите ни се увеличават лавинообразно“
  • Защо някои хора винаги закъсняват?
 
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ
Водещите милански модни академии NABA и DОMUS провеждат информационни срещи с наши кандидат-дизайнери

Презентациите ще се състоят от 11-13 март в София, Пловдив и Варна

Водещите милански модни академии NABA (Nuova Accademia di Belle Arti) и Dоmus Academy организират информационни срещи с бъдещи дизайнери в София, Пловдив и Варна за представянето си в България през март.

Събитията са безплатни и ще се проведат както следва:
 • София – 11 март, 15:30 часа, х-л „Гранд Хотел София“
 • Пловдив – 12 март, 15:30 часа, хотел „Тримонциум“
 • Варна – 13 март, 18:30 часа, хотел „Димят“

Предварителна регистрация можете да направите ТУК.

В рамките на представянията ще бъдат разгледани разнообразните академични програми, които могат да се изучават на английски или италиански език в NABA и Domus Academy. Предлаганите специалности са в направления: мениджмънт, комуникации, интериор, изкуство, дизайн и мода. Ще се разяснят и процедурите за получаване на стипендии с отстъпка до 40% от таксата за обучение за бакалаври и магистри.